Hoppa till sidans innehåll

Lång-SM

02 OKT 2019 09:13
  • Skapad: 02 OKT 2019 09:13

Resan upp mot Hälsingland och höstens första SM tävling påbörjades under den mytomspunna fredagen den trettonde. Denna gången klarade sig alla ifrån olycka och fick istället njuta av middagen på åter igen ett boende i världsklass som Tomas hittat i de norrländska skogarna.

Efter middagen var det dags för genomgång av vad som väntade den följande dagen, kval i långdistans. Varierande terräng med tuff kupering, snabblöpta hällar och kluriga sluttningar, fyllda med sten av alla dess storlekar.

 

Först ut var Gustav och Filip som ställde upp i H21, men tyvärr var oturen framme här istället och ingen av dem tog sig vidare till A-final, Gustav bara 19 sekunder ifrån efter två misstag på slutet.

 

Övriga i klubben tog sig vidare, Anna i D20, Valter i H18 och som vanligt även D21 tjejerna Lovisa, Andrea och tvillingarna Tjernlund.

Efter tävlingen var det tid att återvända till boendet för våffel-mellis, vila och analys. Vad tar vi för erfarenheter med oss från dagen och vad ska göras bättra under morgondagens final?

Till middag bjöds det på ”krämig kycklinggryta” och kvällens fika var ett litet smörgåsbord av kakor signerat Martin Regborn (men kanske framför allt flickvännen Ida Hylander). Efter mater stod det lek på schemat, bygg så högt torn av stolar som möjligt med bara fyra ben som nuddar golvet (alltså endast fyra ben, inte några andra delar, vilket alla inte riktigt förstod). Hur många det blev minns inte i skrivandets stund, men en segrande grupp kunde tillslut koras innan det var dags att krypa till sängs i de fina stugorna med sjöutsikt.

Väl i final var det ingen som tyvärr ingen i klubben som fick till ett riktigt kanonlopp, men väl värt att uppmärksamma är Josefins 8de plats. Alla ville mer, men får analysera och vila för att komma tillbaka kommande helg då SM medel och stafett går av stapeln bara ett fåtal kilometer bort på en välanvänd O-Ringenkarta i Mohed.

Skribent: Gustav Hindér
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info