Hoppa till sidans innehåll

Ledarlös sprinthelg på ponnyklubb

2018-06-06 21:17
Läs om hur våra Tisarlöpare lyckades prestera/överleva på Sprint-SM utan "vuxna" på plats.
  • Uppdaterad: 2018-06-06 21:17

Sprint-SM-helgen var inte riktigt som alla andra tävlingshelger. Det var en helg då Tomas tog steget att lämna oss ensamma, utan ledare. Det vill säga, det var en helg då allt kunde hände. Plötsligt hade vi chans att vara vakna länge, strunta i att borsta tänderna och äta ljust bröd till frukost. Eller värst av allt, låta bli att städa vårt boende.

 

Tomas hade förberett allt inför helgen väldigt väl. Han hade bokat in oss på en ponnyklubb där vi sov med hästar en arms längd från fönstren. Och förutom ponnysar kryllade det av andra djur. Kolla in bilderna här nedan så får ni se. Omgivningen var faktiskt så idyllisk som den låter. Det enda som kändes jobbigt var det faktum att även flugor verkar trivas där det finns hästar. Jag återkommer till det lite senare.

 

 

För första gången någonsin valde SM att köra både sprintkval och sprintfinal samma dag. Perfekt för oss vuxna som har jobb skulle jag säga. Och för oss tisare som är så vältränade och uthålliga. Jönköping bjöd på stekhett väder och alla 7 tisare tog sig enkelt vidare till final. Jag måste nästan passa på att nämna att herr Andrén var 4a i sitt H21-heat. Hur grym är man inte då!?

 

Mellan kval och final hade vi några timmar att smälla av. Vår klubb gjorde det under ett stort träd i karantänen. Där sov vi, flätade hår och hade det allmänt trevligt. Om jag får säga det själv så tycker jag att vi tisare är bra på det. Att ha det trevligt tillsammans. Mr Andrén passa i pausen även på att testa lite olika outfits inför finalen. Denna valde han inte. 

 

 

Finalen var så himla rolig att springa. Snacka om att sprint-SM-arrangemanget höll riktigt bra nivå, med riktigt roliga banor. Finalen var väldig teknisk med mycket innegårdar att surfa sig igenom. Vissa utav oss lyckades knäcka banläggarens fällor på ett utomordentligt sätt, andra inte. Men som helhet så tyckte jag faktiskt att vår klubb gjorde en bra prestation. Vi var offensiva och det måste man vara för att vinna. Kolla in vårt resultat här, samt vårt SM-löv. Sir Attås var endast 12 sekunder från att ta klubbens andra löv. Shit vad nära liksom.

 

 

Väl tillbaka på ponnyklubben såg Ms Josarp och Lady Nylin till att vår stekheta dag firades ordentligt. De slängde ihop värsta sommartårtorna till oss, vilka åts upp framför GPS-analyser och sportnytt.

 

 

Sista natten på gården blev sedan en upplevelse utöver det vanliga. Som jag sa tidigare så verkar man inte kunna komma undan flugor om man väljer att umgås med hästar, och det gjorde sig påmint under vår varma natt. Det var omöjligt att sova med stängda fönster men vi tänkte att en fluga hit eller dit kan man väl klara av. Men ingen av oss trodde nog att så många flugor kunde existera på samma geografiska område. Shit vad de flög runt och störde. Min mor och far valde oturligt nog att sova med 4 öppna fönster. Det slutade med flugor i ansikten, flugor på täcket, flugor under täcket. Klockan 04 valde pappa att sätta sig i bilen och sova. Hans psyke får vi jobba vidare på.

 

Trots en tuff natt gjorde vi precis som Tomas har lärt oss. Vi åt stadiga frukostar och vi städade ordentligt. Shit, han har verkligen dresserat oss väl. Här visar Sir Attås hur man slänger sopor tillexempel. Exemplariskt gjort.

 

 

Sist men inte minst, hejdå från sprint-brudarna!

 

Skribent: Ellinor Tjernlund
Epost: This is a mailto link
  1. Mycket härligt reportage. Jättekul att läsa..

    (Maude 2018-06-06 kl 23:13) Anmäl
  2. Trevlig läsning! Det är bra att många stadsbor förstår hur de som bor på landet har det i värmen och med allehanda kryp som trivs i värmen. Alltid en lärdom till nästa bokning av boende.

    (Nils-Olov 2018-06-06 kl 22:22) Anmäl

 

 

 

 

Sponsorer 2017

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 0582-16155
E-post: This is a mailto link

Se all info