Hoppa till sidans innehåll

Medel-SM

30 SEP 2019 09:17
  • Uppdaterad: 30 SEP 2019 09:17

Helgen inleddes med många timmar i bil, för vissa fler än andra. Väl framme bjöds det på eminent pesto-vego-lasagne i världsklass på vårt kyrkliga boende. Läggdags och tid att ladda för kval.

Kvalförmiddagen bjöd på allt ifrån plugg och discgolf till loppisbesök. På kvalet levererade damerna med samtliga vidare till A-final. Herrarna hade spridda resultat men 3 tog sig till A-final. Erik lyckades imponera med en häftig skada, det tycker i alla fall Josefin Tjernlund. Väl hemma från kvalet bjöds det på hemlagade scones som mellanmål och pannbiff med brunsås till middag.Finaldagen startade tidigt för de som inte tog sig vidare till A-final med start redan 08.30 och för resten av gänget blev det sovmorgon. Gustav inledde starkt genom att göra en Johan Aronsson, dvs vinna förstakontrollen, och han var där med den enda som på riktigt utmanade Gustav Bergman någon gång under loppet. Lilian levererade en imponerande 4e plats och Valter som höll guldfart fick efter ett besök utanför kartan nöja sig med en 7e plats. För resterande tisareiter blev det blandade resultat men bara att klara av hela helgen utan stukade fötter skulle jag se som en prestation i sig.


De som inte var med i A-finlerna agerade publik och det blev nog ett pb för många i TC-timmar den vär dagen med uppemot 9 timmar för den som var där länge. Tompa fördrev tiden med en hel del fika.


På kvällen bjöds det på lax med rotfrukter och till efterrätt en knäcking äpplepaj med egenpallade äpplen.

Kuriosa: På bilderna där Valter och Lilian syns kan ni även se att det står "herr" i bakgrunden. Det var en ombyggd husvagn där de satt in en massa små väggar som bildade 10 extremt små bås och i varje stod en bajs-hink. Låset till båsen var i form av en hårsnodd som träddes runt en spik. Det var personligen den häftigaste toan jag besökt.

Slutligen vill jag tacka alla för en trevlig helg och ett extra stort tack till Lars Jacobsson som levererade grym gröt trots att Josefin inte var så positiv till att Lars skulle vara grötansvarig.

Skribent: Olle Josarp
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info