Hoppa till sidans innehåll

Medel-SM i Orsa Grönklitt

05 OKT 2022 15:54
Tävlingsreferat 🐻
  • Uppdaterad: 05 OKT 2022 15:54

Medel-SM är helt klart en av mina personliga höstfavoriter i tävlingsväg. Tävlingen är klurig och intensiv, med banor lagom långa för att locka stora delar av OL-Sverige, något som syntes på årets deltagarantal om 793 st. Tisarklubben skickade upp 16 hungriga representanter.

Skogarna i Orsa har varit avlysta en längre tid så vi var många som inte riktigt visste vad som väntade, och många blev positivt överraskade av hur vacker skogen var (åk dit och spring om ni får chansen! 👌). Öppen och hedlik skog, full med detaljer och svår med sin böljande karaktär. För egen del utsågs gropar till kartans klurigaste punkt, dvs livsfarliga att ha kontroller vid. De böljande skogarna gjorde det otroligt svårt att både överblicka och fantisera var eventuella gropar kunde ha blivit grävda, och här passade jag på att bomma en hel del.

Klubbens utfall efter kvalet såg ut enligt nedan diagram. Fyra löpare gick vidare till A-final, resten sprang B-C-D-final på morgonen och hejade järnet på klubbens A-finalister på eftermiddagen.

 

  

Våra fyra A-finalister hade ett och annat att säga om sina lopp. Först ut är Gustav Hinder som placerade sig som 32:a.

 

  • Efter ett riktigt bra kvallopp igår och med en grym träningsperiod nu i sommar, så hoppades jag givetvis på mer i finalen. Jag var lite för het i början och missade 2:an med 2 minuter, och blev lite stressad av det. Gjorde efter det ett par mindre missar och det blir man straffad rejält av i A-final.

 

Vi vet alla hur lätt det är att bli stressad när man bommar i början, det är sånt som händer ibland. Gustav som egentligen har kapacitet för topp 10 får ta revansch på nästa tävling, och ta med sig de delar han genomförde bra.

 

Bild: Gustav Hinder, Fotograf: @woasfoto

 

I D21 hade vi tre löpare till start. På en 26:e plats placerade sig Lovisa Persson och såhär sa hon direkt efter målgång.

 

  • Oj oj oj, denna banan var kul! Men jag hade det lite trassligt inne i ringarna första 20 minuterna. Jag kom rakt in mot kontrollerna men fick inte tag på dem direkt och då rann sekunderna iväg. Så retsamt när man är så nära, tappade min härliga rytm där.

 

Vid kartvändningen fick Lovisa den ”omstart” hon behövde och därifrån spikade hon alla kontroller. Kul att se!

 

Bild: Lovisa Persson, Fotograf: @woasfoto

 

Våra två sista A-finalister placerade sig båda topp 10. Andreas Svensson blev 7:a och Josefin Tjernlund 10:a, och på prisutdelningen var de generösa med att vinka och vara glada.

 

Bild: Josefin Tjernlund (10:a) och Andrea Svensson (7:a) på prisutdelningen, Fotograf: @woasfoto

 

Bild: Josefin Tjernlund (t.v.) och Andrea Svensson (t.h.), Fotograf: Tomas Hallmén

 

Josefin Tjernlund fick till en teknisk fullträff och man riktigt såg glädjen i hennes ögon.

 

  • Jag är så nöjd idag, så nöjd! Jag hade den där offensiva känslan i kroppen och allt flöt liksom på. I den bästa av världar hade jag fått medalj på detta lopp, men det går ju inte att påverka hur mina konkurrenter springer. Jag får vara supernöjd! Dessutom såg jag Gustav i skogen flera gånger och det var skoj.

 

Bild: Josefin Tjernlund (t.v.) och Gustav Hinder (t.h.), Fotograf: Stefan Månsson

 

Bild: Josefin Tjernlund, Fotograf: @woasfoto

 

Bild: Josefin Tjernlund när hon tog ledningen efter målgång, Fotograf: Tvillingssystern

 

Dagens största leverans fick vår alldeles egna Andrea Svensson till. Hon uttryckte en stor lättnad över fullträffen, då hon känt sig aningen ringrostig rent teknisk sedan i somras.

 

  • Detta var ett riktigt skönt besked, nu känns det äntligen som att jag har hittat tillbaka till min grymma kartteknik. Allt stämde och benen gick av bara farten, riktigt bra feeling i kroppen. Visste att jag hade ett bra lopp på gång när jag passerade två konkurrenter i skogen, så det var bara att hålla i det hela vägen och sen avsluta med en stark spurt.

 

Just snabba spurtar är Andrea känd för sedan tidigare och idag var hon 1 sekund från bästa tid. Som klubbkompis har man lär sig att om Andreas går hårt på spurten så har hon haft en bra dag i skogen.

 

Bild: Andrea Svensson, Fotograf: @woasfoto

 

Avslutande bild summerar helgen i Orsa på ett fint sätt. Resultat må vara viktiga i stunden, men på längre sikt tar vi med oss känslan av stark gemenskap och härligt umgänge. På bilden syns en del av oss B-C-D-finalister när vi följer A-finalisternas GPS-tracking.

 

Bild: Del av Tisarens supporterklubb, Fotograf: Torbjörn Andrén

 

Skribent: Ellinor Tjernlund
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info