Hoppa till sidans innehåll

O-ringen

06 AUG 2019 16:17
Under årets O-ringen i Norrköping var Lars-Åke Wall klubbens stora konung med 5 etappsegrar av 5 möjliga!
  • Uppdaterad: 06 AUG 2019 16:17

O-ringen lockar alltid tusentals orienterare och årets upplaga i Norrköping var inget undantag. 21 221 personer deltog under veckan och från OK Tisaren var vi runt 75-80 stycken som startade någon etapp. 

Det är en krävande prövning då den svenska sommaren på senare tid verkar vara som bäst under O-ringenveckan (vecka 30). Värmen gör sitt, och att genomföra 4 långdistanser och 1 medeldistans på 6 dagar kräver sina krafter. Elitlöparna, både juniorer och seniorer, har turen att på etapp 3 få springa en sprint nar de "vanliga" har vilodag. I gengäld får eliten vila när de andra springer sin 3e etapp som är en långdistans. 

Lars-Åke Wall i H70 visade att intervallerna i Sannahed gett resultat. Han fullständigt dominerade klassen med sina 5 etappsegrar och på lördagen kunde springa in som totalsegrare med nästan 10 minuters marginal till tvåan. Stort stort grattis till totalsegern!! 

Utöver Lars-Åke sprang 3 av klubbens löpare in sig på pallen totalt, samtliga som nummer två i sin klass: Alfred Sjödin i H14 kort, Dan Larsson i H45 kort-2 och Julia Lauri i D21 kort-1.

För varje etapp får segraren i respektive klass på den aktuella etappen pris (förutom 5e etappen då totalplacering premieras), och vi skrapade stabilt ihop två etappsegrar per dag;

Etapp 1: Dan Larsson och Lars-Åke Wall

Etapp 2: Lars-Åke Wall och Daniel Attås (Daniel sprang Etappstart svår 7,5km pga väntande förlossning)

Etapp 3: Julia Lauri och Lars-Åke Wall

Etapp 4: Alfred Sjödin och Lars-Åke Wall

Etapp 5 (etapptiden på jaktstarten räknas): Alfred Sjödin och Lars-Åke Wall

Från elittouren kan nämnas att vi hade några riktigt dramatiska drabbningar mellan klubbens löpare. 

I D21 elit sprang Lilian bäst och kom 7a totalt vilket är GRYMT! Hon ska få en liten eloge för det, även om de flestas blickar säkert riktades några kontroller bakåt på banan. 
Där var det nämligen lika svårt att skilja systrarna Tjernlund från varandra som första gången man träffade dem, de var precis lika bra!! Efter 5 etapper och totalt 5 timmar och 14 minuters löptid avgjordes det på spurten. Ellinor hade hämtat in drygt 4 minuter i skogen, och kanske var det det som fällde avgörandet när Josefin "lätt" kunde springa in 1 sekund före i mål. Josefin blev totalt 16 och Ellinor 17.
Andrea Svensson blev 27e kvinna och Lovisa Persson 31a, så det är en grym laginsats av våra kvinnliga elitlöpare! 

Gustav Hindér och Oskar Andrén hade även de en del sällskapsresa under jaktstarten. Gustav tog in de 2 minuters försprång Oskar hade snabbare än Oskar tömde SI-brickan, och tillsammans jagade dem folk framåt. Ute i skogen sprang hejaklacken Tjernlunds förbi på två ställen och gav killarna lite extra kraft tillsammans med distrahering som resulterade i mindre bommar. Gustav var den starkaste orienteraren och när själva orienteringen var över låg han främst i klungan, med Oskar ett antal sekunder bakom. Men då det började lukta grus och ren löpning gjorde Oskar ett ryck och spurtade om. I mål gick Oskar in som 26a och Gustav som 28a. 

I D20 elit sprang Anna Hallmén, men pga skadebekymmer sprang hon inte alla etapper. 

I H18 elit hade Valter Pettersson en händelserik vecka och kunde till slut springa in på 16e plats. 

För senioreliten var etapp 3 (sprinten) och etapp 4 (medeldistansen) lite extra viktiga då de även är uttagsgrundande tillsammans med andra utvalda tidigare tävlingar för höstens världscupsprogram. De trupperna tas ut i slutet av augusti, och det är säkert några av klubbens löpare som väntar med spänning! 

Samtliga resultat från O-ringen går att spana in via den här länken: https://resultat.oringen.se/2019

Som den tradition det är hade vi även i år ett Oringentips, signerat Nina Hallor, som innehöll mycket roliga och spännande frågor om löparnas prestationer på olika sätt under veckan. Ibland är det tydligt att se om en person är med på en spurt-fråga... ;) 
Bäst koll på klubbens löpare har Carina Hall, vi gratulerar med den bedriften! 

 

Nästa år går O-ringen i Uppsala, så det är bara att skriva in O-ringen i kalendern under vecka 30 för den bästa upplevelsen under året!

Nedan följer några fler fina bilder på klubbens deltagare.

Skribent: Oskar Andrén
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info