Hoppa till sidans innehåll

Smålandskavlen

05 NOV 2018 13:14
Årets kanske sista tävling för många bjöd på säsongens första snö när Smålandskavlen gick av stapeln vid Asa Herrgård en dryg mil utanför Lammhult.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2018 13:14

Klubben representerades av hela fem lag, där två av lagen var kombinationslag tillsammans med OK Djerf från Karlskoga respektive OK Milan från Nora samt OK Skärmen från Dalsland.

Under den kalla lördagskvällen bjöd H- och D21-stafetten på två sträckor vardera, medan H16-stafetten fick nöja sig med en. Förstasträckorna löptes av Lilian och Lovisa i tjejernas förstalag och av Sofia Johansson och Frida Johansson i andralaget. Lilian gjorde en riktigt bra insats och växlade ut Lovisa i ledningen som efter sin sträcka sprang in laget på en fin fjärdeplats inför söndagens dagsträckor. Andralaget låg på placering 9 efter nattsträckorna.

I H16-kavlen sprang Valter förstasträckan med bravur och förde liksom Lilian in laget på en förstaplats. Filip och Johan representerade förstalaget i H21 på de två första sträckorna. Båda var nöjda med sina lopp, men Johan fick slita sista biten då han inte riktigt orkade hänga med sin klunga. Förstalaget låg 18:e efter en bra natt ute i skogen. Andralaget fick kämpa desto mer och fick gå ut i sekundstarten på söndagsmorgonen.

Efter en timmes extra sömn på grund av vintertid var det dags att starta igång stafetten igen tidigt på söndag morgon. Rebecka och Anna sprang tredjesträckan för tjejerna, men var mindre nöjda med sina lopp. Rebecka plockade trots det 2 placeringar och nu låg laget 2:a i stafetten. Även Anna plockade en placering. För herrarna gick det desto bättre där Erik Fernlund gjorde ett kanonlopp och tog 6 placeringar. I andralaget sprang Tomas som höll sin placering. I ungdomslaget sprang Alexander Jansson som tappade några placeringar, men laget hängde fortfarande med bra i stafetten.

Därefter var det tvillingarna Tjernlund respektive Saga Sander och Josefin Erlandsson att bege sig ut i skogen som gjorde stabila insatser. Förstalaget slutade 2:a efter en spurtstrid mot Haldens Lizzie Ingham och andralaget blev till slut 8:a. I H21 avslutade Daniel och Gustav och laget slutade till slut på en fin 12:e-plats.

 

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, skor, utomhus och natur

I ungdomsstafetten sprang Emil Larsson och Rasmus Pettersson de två sista sträckorna och efter en tajt spurtstrid om tredjeplatsen förde Rasmus in laget som fyra.

Bilden kan innehålla: 4 personer, personer som ler, personer som står och utomhus

Efter en lång tävlingssäsong ser vi nu fram emot vinterträning och härliga läger tillsammans.

Skribent: Anna Hallmén
Epost: Adressen Gömd
  1. Bra skrivet.

    (Maude 2018-11-10 kl 11:20) Anmäl

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: 058216155
E-post: This is a mailto link

Se all info