Hoppa till sidans innehåll

SM Stafett

06 SEP 2021 07:55
För en vecka sedan gick SM i stafett av stapeln i Måttsund strax utanför Luleå.
  • Skapad: 06 SEP 2021 07:55

För en vecka sedan avslutades årets SM i stafett. Fem starka tisarlag stod på startlinjen längst upp i skidbacken i Måttsund.

De två D21-lagen visade återigen vilken hög nivå de håller och att UK har ett tufft jobb att ta ut lagen. Lilian och Lovisa på startsträckan i respektive lag visade båda sina kvalitéer och växlade över till Andrea och Josefin bland de främsta lagen. Fortsatt leverans från båda lagen också på andra sträckan. Tyvärr saknades löpare för andralaget, men i förstalaget växlades SM-medelns bronsmedaljör Ellinor ut på sistasträckan. Hon kämpade länge om pallplatserna och kämpade hårt, men sprang till slut in laget på en fjärdeplats.

H21-lagen hade det något tuffare, men även där var kampen hård lagen emellan. Daniel och Anton på första sträckan tappade lite mark mot täten i inledningen, men mellan dem skiljde det mindre än minuten. Även Gustav och Johan följdes åt under loppet och plockade flera platser tillsammans innan de växlade ut Oskar och coach Tomas, på sistasträckan. Den ena fortsatte plocka platser, den andra tappade en. Låter det vara osagt vem som gjorde vad.

Det sista laget som vi ställde upp med var i H20, för första gången sedan 2017. Valter, Emil och Noel som sprang i laget nu, gjorde alla starka insatser, men kunde inte repetera silverplatsen från senast. De tar dock alla med sig viktiga erfarenheter för framtida stafetter och tävlingar.

Helgen avslutades med en riktig pangmiddag på den italienska restaurangen Gusto i Luleå. Där firades helgens alla framgångar innan hemresan med nattåget senare på kvällen.

Närmaste stora tävling är SM lång utanför Strömstad 18-19 september.

Skribent: Gustav Hindér
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info