Hoppa till sidans innehåll

Sprint-SM

31 OKT 2020 07:07
  • Uppdaterad: 31 OKT 2020 07:07

Sprint SM på “hemmaplan”, en av inte så många värdetävlingar denna konstiga säsong och det var en minst sagt, tuff dag som väntade med både ett kvallopp och ett finallopp. Lite märkligt kändes det också att springa ett sprint SM i Oktober istället för det något varmare Maj och dessutom så känns det väldigt konstigt helt utan publik och det helt andra upplägget som blir med alla anpassningar. 

Kvalet var enligt de flesta en rätt enkel historia, inga svårigheter, några vägval men de spelade för det mesta ingen större roll vilket vägval man tog och det var mycket löpa, men jag tyckte ändå att det var riktigt kul att få springa sprint i ett ganska intressant område och att få en bra genomkörare inför finalerna senare på eftermiddagen. Jag lyckades vinna ena kvalet i H18 och i D21 så hamnade båda systrarna Tjernlund på 8:onde plats i varsitt Heat medans både Andrea och Lovisa också tog sig vidare. I H21 där det nog är som absolut svårast att ta sig vidare så hade Tisaren 4 löpare till start och 1 tog sig vidare till A-final. Daniel var det som gick vidare medans Oskar visade att det trots allt gick att göra misstag i kvalet och missade A-finalen med endast 11 sekunder. Gustav och Erik missade också att ta sig vidare men det är som sagt mycket jämnt i H21 klassen på såna här tävlingar. 

Nu var det bara att anpassa sig till den lite nya situationen att man skulle springa ännu ett lopp samma dag. Viktigt att snabbt få i sig lite energi, dricka vatten och att hinna äta lite lunch innan finalerna. Sen är det bara att chilla, ta det lugnt och ladda.

FINALDAGS!! Checka in i karantänen, sätta på nummerlappen ordentligt, det vanliga men ändå så speciella, som att knyta skorna inför en SM final. Man bara väntar på att det ska bli dags att springa iväg till start, så det är alltid lika skönt när man joggar iväg och har en bra känsla i kroppen. Man gör ett par stegringar, önskar lycka till, till några kompisar och rätt som det är, är det dags för start. Kikar lite på definitionen, kanske memorerar de första kodsiffrorna och kollar åt vilket håll norr är. När man sedan får kartan är det bara att hitta startpunkten, se nåt bra vägval och köra på det till 1:an och samtidigt som man springer dit veta vart man ska till 2:an för att komma in i loppet på ett bra sätt. Sen är det “bara” o köra allt vad man har och inte göra några misstag.

Mitt lopp var nästan felfritt även om det såklart alltid går att hitta sekunder på många ställen. Så länge jag hade bra framförhållning så gick det bra och jag tog för det mesta bra beslut om vilka vägval jag skulle ta. Till 19 kontrollen så hade jag tappat framförhållningen och det ställde till det lite då jag fick stanna och verkligen ta några sekunder att läsa kartan för att inte göra något dumt. Efter kontroll 19 var det varken särskilt svårt eller långt kvar så sista biten löste sig rätt bra och jag kunde springa i mål vid det ganska tomma målområdet för oss juniorer. Det loppet räckte ändå till en guldmedalj för min del vilket var fantastiskt kul och det var skönt att ha fått till ett lopp som man kan vara nöjd med. 

I seniorklasserna blev det inga medaljer till tisaren men ändå fina placeringar där Josefin sprang in på 9:onde plats, Ellinor på 18:onde och mellan Lovisa och Andrea skiljde det bara 2 sekunder, på platserna 28 respektive 30. I H21 blev Daniel 30:onde, i den jämna H21 klassen. Tisaren skulle dock få en till finalseger denna dag, och det var Oskar som tog hem H21 B-final med ganska god marginal.

Dagen avslutades sedan hos familjen Sjödin i Kumla med mat och musikquiz där det återigen blev en vinst för min del, dock så var det långt ifrån min förtjänst den här gången, utan det får jag tacka mina lagkamrater för.

 

Skribent: Valter Pettersson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info