Hoppa till sidans innehåll
Foto: Persson, Lovisa

Swedish League Strängnäs

18 NOV 2022 22:16
Säsongen 2022 avslutades med de två sista deltävlingarna i Swedish League i Strängnäs.
  • Skapad: 18 NOV 2022 22:16

Det bjöds på en blandning av grönområden och snabblöpt terräng och några riktigt bra tisarprestationer såklart.

Först ut var en medeldistans på lördagen. Det var kyligt på morgonen och rutorna på bilen fick skrapas innan vi åkte iväg från boendet. Skulle man springa i bara nylon, kortärmat superunderställ eller långärmat superunderställ, det var snackisen i karantänen.

Hela 5 tisare lyckades ta sig in topp 10 denna dag, riktigt roligt! Bäst av tisarna och bäst i sin klass var Valter Pettersson. Han segrade i H20 Elit, 27 sekunder före tvåan (eller tvåorna, då det var delat). Tittar man på livelox ser det ut som Valter lyckades hålla huvudet kallt i grönområdena med dålig sikt i början och orkade sedan hålla farten i den mer snabblöpta men kuperade avslutningen. I samma klass gjorde även Fredrik Glännefors ett bra lopp och slutade på placering 7. Värt att notera är att de båda springer mycket lika stora delar av banan (Valter – grönt, Fredrik – rött), men tar olika vägval mellan K11 och K12, där Valter är 15 sek snabbare på sitt runt-om-vägval.

I D21 Elit var det tre tjejer topp 10. Andrea slog till med ett bra lopp och tog placering 5. Josefin och Ellinor Tjernlund var så jämna som bara de kan vara och sprang in på placering 7 och 8, bara 8 sekunder skiljde dem i mål.  

På söndagen var det en förkortad långdistans med jaktstart utifrån de poäng man samlat i cupen under året. 1 poäng = 1 sekund. Den som har flest poäng startar först och därefter startar man i den ordning man ligger i cupen. Först i mål vinner!

Bäst slagläge hade Valter som gick ut som 3a, 1.24 efter ledaren. Bakom sig hade han en liten lucka innan ett getingbo med flera starka löpare startade, bland annat Fredrik som gick ut som 6a. De två löparna före honom kom ihop i skogen och sprang tillsammans stora delar av banan, vilket gjorde att de höll något högre fart än Valter. Han hamnade i ett litet vakum men sprang på bra och höll sin 3e plats hela vägen in i mål. Fredrik såg till att ligga långt framme och styra i sitt getingbo och kunde med en stark avslutning knipa 4e platsen.

I D21 Elit gick Andrea ut som 6a, Josefin 9a, Ellinor 12a, Lovisa 22a och Anna 37a. Andrea gjorde ett bra lopp och behöll sin 6e placering hela vägen in i mål. Josefin hade en lite mindre dag på jobbet och beslutade att kliva av loppet vid varvningen. Ellinor hade en riktigt sällskapsresa i en stor klunga med löpare och tappade några placeringar till plats 17. Lovisa hade även hon en sällskapsresa genom skogen och behöll placering 22 i mål. Anna var nog den av tisartjejerna som spang störst del av sitt lopp solo. Hon klättrade 2 placeringar och slutade 35a.

Nu stänger vi säsongen, utvärderar säsongen och blickar sedan fram mot säsongen 2023. Kommer bli en hel del häng längs norrlandskusten för elitgänget då många av värdetävlingarna går där nästa år. Men först, ett uppstartsläger i södra Stockholm första helgen i december. Vad gör vi? Nu kör vi!

Skribent: Lovisa Persson

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info