Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger i Strömstad

30 AUG 2020 19:37
Efter många månader utan vare sig tävlingar eller träningsläger var det förra helgen äntligen dags igen! Träningsläger i Strömstad stod på agendan och helgen bjöd på många bra träningar, massor av havsbad och gott fika som vanligt.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2020 19:37

Träningslägret inleddes på lite olika håll under fredagen då vi deltagare kom både norr- och söderifrån. Örebrogänget stannade och tränade på vägen ned i Grums på SL-kartan från 2019, medan Göteborgsbilen tränade i vad som ryktades vara riktigt vresig terräng i Tanum. Ett fåtal sprang även en träning i Erlandsröd nära boendet som denna helg var beläget på Lagunen Camping några kilometer utanför Strömstad, precis intill havet.

Under fredagskvällen lagades det mat stugvis och innan sängdags hann vi med fika i form av tårta då Gustav Hindér dagen till ära fyllde 25 år. Vi hade även lite möte inför lördagens träningar.

På lördag förmiddag var det dags att ta sig an VM-sprinten från 2016 som gick inne i centrala Strömstad. Det löptes både kval och final, där finalen bjöd på utsatta kontroller och SIAC. Några av oss sprintade inte, utan var istället på ett gym inne i Strömstad och tränade alternativ träning. Ett par timmar senare med lite lunch i magen åkte hela gänget iväg till träning nummer två för dagen, denna gång en långdistansträning i tuff och fysiskt krävande terräng. Efter träningen lagades det återigen mat i stugorna och sedan väntade gofika samt en riktigt rolig kvällsaktivitet som Johan Aronsson styrde upp. Aktiviteten liknade shuffleboard, men det som skiljde leken från den riktiga varianten av shuffleboard, var att alla tävlande fick välja ut varsin sten i valfri storlek för att sedan göra upp i kvarts-, semifinaler samt final på stranden på olika banor. Det blev en riktig succé!

Lägret avslutades med en medeldistans alternativt en diamant-träning som var belägen någon kilometer från boendet. Tisartjejerna sprang medeldistansbanan i tävlingsfart för att öva på tävlingsrutinerna inför kommande tävlingar, medan andra valde att springa träningen i ett lugnare tempo. Efter träningen blev det återigen havsbad vid campingen innan hemfärd.

Allt som allt var det riktigt kul att träffa hela gänget igen och nu ser vi mycket fram emot de få men väldigt roliga tävlingar som väntar under höstsäsongen!

Skribent: Anna Hallmén
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info