Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Daniel M!!

30 APR 2021 22:49
Vem är den där Daniel Martinsson kanske ni undrar? Ny i klubben är han, och här får vi lära känna vår nya klubbkompis :D
  • Uppdaterad: 30 APR 2021 22:49

När vi var i Norrtan (Norrtälje) passade vi på att genomföra en intervju med en av våra nya vänner (kommer det flera spännande intervjuer undrar ni nu? *Cliffhanger*) Daniel Martinsson! Hela intervjuen filmades men då den är 19 minuter lång har IT lite småproblem att lägga upp den här på hemsidan. Så därför har vi anlitat en transkribent för att transkribera intervjun och fortfarande ge er en bildlig upplevelse av intervjuen även fast den här presenteras i text. 

Alla deltagande vänner passade på att fråga ut stackars Daniel, nedanför startar intervjun... :)

D: Det här har inte alla nya medlemmar gått igenom (skratt)

 

Fråga 1: Hur känns det? Det känns jättebra

2: Varför blev det Tisaren? Gillar du oss? Ja, jag gillar Tisaren. Man har blivit så välkommen de gånger jag varit med men inte sprungit för klubben. Så det kändes som att när vi (Daniel och Lilian) flyttade till Närke så ville jag vara med i gemenskapen.

3: Vem är din favoritperson i det här rummet? Jag får nog säga Lilian på den frågan… ("Det blir dålig stämning annars" - Tompa)

4: Nuvarande sysselsättning: Jag är heltidsproffs i orientering och programmerar lite på fritiden. Min mentala bild av vad jag håller på med är att jag orienterar och orienterar, också ibland programmerar lite också.

5: övriga intressen? Jag följer en del sport, framförallt amerikansk sport. Mycket uthållighetsidrott är intressant.

6: Hur mycket ris har du eldat senaste dagarna? Det har blivit en del för jag har tagit ned några buskar. Men inte tillräckligt för det finns en del ris kvar. Men kanske 8 timmar har vi stått och eldat, och har kanske 4 - 5 timmar kvar.
Var ligger tomten? Tomten ligger 600m söder om hållplatsen Bondsättersvägen på linje 5, Örebro-ish.

7: Vad kommer bli ditt första mission i klubben? Hmmm, aa det vet jag inte. Det jag inte klarar att säga nej till, vad skulle det vara..? (Förslag från Elle: det skulle kunna bli medlemsutskick från Eventor, eller IdrottOnline). Nja, jag har väl pratat om att starta Hitta Ut i Kumla och Hallsberg. (Viskning från Lilian: marknadskommittén) Marknadskommittén behöver förstärkning. Så det blir kanske att arrangera något. Lovisa: Tisarträffen, du är första kontrollutsättare! Tisarträffen kan det nog va’ ja, eller arrangera något KM framåt sommaren, kommer man säkert på att bidra med.

Jag är så nervös att det ska komma någon skitfråga snart (skratt i rummet).

8: Vilket år är du född, och varför? Haha jag är född 1991 och det är för att min mamma och pappa var kära och tyckte att det behövdes en unge till här i världen.

9: Vilket ansvarsområde vill du helst ha på en tävlingsresa? Haha, svårt. Men kanske något som innefattar något när man väl är på själva resan, för jag är inte så bra på att hinna med saker innan. Typ att göra fika och sånt, det är jag dålig på att planera in. Men städning eller matlagning av redan inköpta matvaror, det grejar jag!

10: Vem tar mest ansvar? (tre sekunder tystnad) Det är ju en väldigt öppen fråga. Mest ansvar, det är inte jag i alla fall. Det är alltid någon annan tror jag.

11: Har du någon favoritterräng? Jag gillar ju sån här ”upp och skicka på på höjderna – Sörmlandsterräng” i alla fall. Som lätt kan förväxlas med den här flytterrängen på Torhandskant (????) men för mig är det mer Södermanland.

12: Av alla saker vi fick i dagens deltagarpåse, vilken reklam slog bäst? Oj, jag tror att reflexbandet som man sätter runt handen slår bäst. För att morfar, jag tror det var JM (som sponsrade med reflexbandet), morfar jobbade hela sitt liv på JM och han ser jag upp till, så den påminde om morfar.

13: Om du i marknadskommittén skulle vara med och skapa en burgarmeny – hur skulle den smaka? Inte som en nyburgare i alla fall… (FANTASTISK humor!!)

14: Vad har du för relation till död-is-gropar? Valdigt lite, jag vet att de finns. Men jag vet inte riktigt om jag skulle känna igen dem. (Fråga från publiken – vad är det för något? Svar från vår kära vän från ”stjärnklubben” – negativ kurvbild, eller kostad (??). Tjogetrelevant terräng. Negativ kurvbild med mycket sten i botten.

15: Hur många ol-skor förbrukar du på ett år? Jag springer i dem lite för länge tror jag. Men mellan 2 och 4 tror jag.

16: Du som är tekniskt lagd, har du provat QR-orientering? QR? Nej, det vet jag inte vad det är. (Vår vetgiriga kompis förklarar återigen: Digital karta med QR-koder som kontrollpunkt, så har du kartan i mobilen. Kan kanske vara något för Hitta ut!) Ja precis, det har diskuterats flitigt i Hitta ut, men inte hittat hela vägen.

17: Vilken är din största merit i Tisarkläder hittills? Och följdfråga – vilken kommer bli din största merit? Min största merit hittills… Måste fundera på vad jag sprungit hittills. Jag tror att den masstartsträningen i Ärla, där tycker jag att jag gick in och visade var skåpet skulle stå. Tyvärr fick jag ju stryk av Lysell då (kameraman under denna intervju). Men det får man väl ta, gubben är fortfarande äldst. Men det kommer ju bli att jag hoppas någon gång på att byta Tisartröjan mot blågult, med Tisaren under. (Från publiken – lite som superman! Woosh (viktig ljudeffekt)).

18: Vilka är dina stats på OL-manager 98? Åh jag tror att jag hade ett konto på det där, men det är inget jag minns tyvärr.

19: Beskriv din ol-profil med egna ord tack. OL-profil? Jo men jag tror att det finns få människor som orienterar bättre än mig när jag är i zonen. Sen behöver jag bara bli lite snabbare.

20: Favoritperson på OL-manager 98 i Tisaren? Men var inte de påhittade i OL-manager? Åhnej, då får det bli Tompa då. Jag misstänker att Tompa var med då. Jag vet att det fanns något på nätet också, men då var det bara påhittade löpare. (OL-manager 98 är ett spel där man agerar UK och ska ta ut det bästa laget till stafetter.

21: 10 snabba frågor: Ris eller gris? Gris. Bygg eller brygg? Brygg. Kratta eller skratta? Skratta. Hus eller bus? Bus. Ankelstrumpor eller tennisstrumpor? Tennisstrumpor. Keps eller pannband? Keps. Tjoget eller smålandskavlen? Tjoget (lagom hotad av vissa delar av publiken??) Hallsberg eller Kumla? Hallsberg. USA eller Ryssland? USA. NBA eller NFL? NFL. Jukolabåten eller sjätte (oringen-festen) Jukolabåten – för där vet jag att jag alltid kommer in. Solnedgång eller soluppggång? Soluppgång.

22: Vad är det mest romantiska du har gjort? Don’t spare us the details! Här ska man bara skjuta från höften alltså? Nej men det kanske var när jag friade i alla fall. Men det var inte så super-super-romantiskt i sig, men det blev det. (Elle – så var det väl i soluppgången?) Ja, det var molnigt den dagen… Det var dimmigt och regnet. Vi var ute och åt frukost i skogen hemma, och när Lilian tyckte det var dags att gå tillbaka för vi skulle jobba och så, så vände jag mig och plockade lite i väskan och tog upp en ring.

23: Bästa ol-upplevelsen? Man har ju hållt på med orientering i massa år, för jag är uppvuxen i en oreinterarfamilj och det blir väl lite.. Ja, man har ju hållt på på en viss nivå, jag var aldrig i toppen som liten, men ibland fick man med sig bra resultat och kände att oj, jag kan ju springa med de stora killarna. Så då kommer jag ihåg O-ringen i Hälsingland 2006 måste det ha varit, andra etappen. Så gjorde jag ett inte jättebra lopp men var 10 i alla fall och slog många av de som man har sett upp till i många år. Det är ju inte som i många andra sporter där det är stora förskjutningar i resultatlistan, men i orienteringen så är ju allt möjligt när man står på startlinjen!

24: Vad blir nästa vuxenpoäng för dig, och hur många har du nu? Oooh, jag har görmånga. Jag tror nästa vuxenpoäng blir typ att byta till vinterdäck på bilen sjåalv eller något sånt där. Skittråkigt, eller börja renovera något. Antingen huset eller bilen tror jag. (Hur många har du då?) Man får väl en poäng för grej eller? Eller ibland får man kanske fler. Jag har kanske 10.

25: Sista frågan – gillar du broccoli? Ja.

Vi ser alla fram emot att träna och umgås med dig framöver Daniel, varmt välkommen till klubben önskar vi alla :D

Skribent: Oskar Andrén
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info