Hoppa till sidans innehåll

Vårt första jobb

06 JUL 2020 19:42
Här kan du läsa om våra sommarjobbares erfarenheter från sommarens slit :)
  • Skapad: 06 JUL 2020 19:42

Vårt första jobb

Under några veckor av sommarlovet har fyra av OK Tisarens 15-16 åringar haft sommarjobb vid OK Tisarens klubbstuga. Det är Tindra och Neo Yngström, Amanda Sjödin och Emil Larsson

Hallsbergs kommun erbjuder ungdomar folkbokförda i kommunen och födda 2002,2003 och 2004 feriepraktik maximalt 80 timmar och de kan jobba inom kommunen eller i en förening med handledare. Kommunen betalar deras ersättning med 65 kr per timme + semesterersättning.

Varför valde ni att jobba vid klubbstugan?

Det var roligt att göra något för klubben säger Amanda och Tindra uppskattar kompisgänget som man känner väl sedan tidigare. Det har känts meningsfullt, det har varit kul och det har varit nära till jobbet säger Neo och Emil.

Har det varit jobbigt att gå upp på morgonen? Vi har börjat kl 9 så det har gått bra säger Emil. Det fanns det tid kvar av dagen att umgås med kompisar eller träna.

Vad har nu gjort? Första veckan var det mest rödmålning av förrådet och klubbstugan. Det kändes i armarna säger Amanda. Ont i armarna borde också Emil och Neo ha efter allt arbete med rabatten på framsidan. De har grävt upp stora stubbar, tagit bort allt ogräs och jord och fyllt på med grus.

Amanda och Tindra har jobbat flera dagar med att få bort allt det gröna ogräset i gruset. En dag var det regn hela dagen och då städade vi bland klubbens kartor.

Vad ska ni göra med pengarna ni tjänar? Jag kommer nog att köpa en ny mobil säger Tindra och de andra tänker spara för framtiden. Kan det vara till körkort kanske?

Uppskattning

Har ni fått några kommentarer på vad ni har gjort? Många av de som går eller springer i spåren har berömt oss. Klubbmedlemmarna har via Facebook också gillat det vi gör. Det finns bilder på klubbens sida som visar vad vi gjort.

Vad väntar resten av sommaren?

En vecka till Gotland och senare till Åre säger Emil. Mamma och pappa har köpt ett hus som behöver fixas till, för om några veckor kommer Simone Niggli med familj från Schweiz och ska bo i där ett år säger Neo och Tindra. För mig lite mera ovisst för vi hade planerat Grekland säger Amanda.

Handledare för ungdomarna har varit Tomas Yngström och Janne Sjödin.

Skribent: Oskar Andrén
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info