Hoppa till sidans innehåll

Venla & Jukola 2019

19 JUN 2019 14:13
Under den gångna helgen avgjordes Venla och Jukola 2019 utanför Kangasala i Finland.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 14:13

Under den gångna helgen avgjordes Venla och Jukola 2019 utanför Kangasala i Finland. Tisaren skickade en trupp med nio löpare i minibussen redan på torsdagen för att hinna testa terrängen på fredagen och förbereda sig på bästa sätt inför helgen. Resten av gänget åkte storbuss med Chaufför Lennart L på fredagen och hade sällskap av både Hagabyarna och OK Milan i bussen, KFUM gänget åkte egna minibussar men var med på ett hörn på resan även de, väldigt trevligt! Vi som kom fram ett dygn tidigare fick bekanta oss med den ganska tunga terrängen, lite smågrönt och en hel del grönraster i samband med bitvis väldigt stenbunden mark. Vi fick också bekanta oss med den finska lilla dam som hyrde ut sitt ganska ovanliga hus (inklusive 2 katter) till oss ute på landsbygden 20min från Jukola arenan.

Lördag eftermiddag var det dags för Venla och Tisaren hade 3 lag till start, varav tredjelaget hade fått förstärkning av Moa från Uddevalla men saknade sistasträckslöpare. Tur att Jossan tyckte första sträckan var så rolig så att hon även gav sig ut på sista någon timme senare för att fullfölja stafetten för laget!


Lag 1: Josefin T, Lovisa, Ellinor, Lilian 


Lag 2: Line, Anna, Rebecka, Andrea


Lag 3: Josefin A, Julia, Moa, (och så Josefin igen då!)

I lag 1 var nog det genomgående temat för sträcka 1-3 att kropparna kändes starka och snabba, men att det gjordes lite misstag i området kring banornas ”bermudatriangel” där det bommades en hel del både på Venla och Jukola av tätlagen. Lilian på sista sträckan var dock nöjd med sin sträcka och kunde plocka några placeringar och laget slutade tillslut 36:a. Andralaget hade ganska stabila insatser även om inte alla var nöjda och slutade på en 101 plats. I lag 3 imponerade Jossan och Julia med snabba sträckor och Jossan kunde tillslut ta in laget på plats 100, och höll därmed precis undan för den jagande Andrea i lag 2.


Klockan 23:00 var det start för Jukola, där Tisaren hade 3 lag till start, två herrlag och tredjelaget med bara damer. Lag 1 var med högt upp i listorna redan från start och höll ihop det bra genom hela stafetten och slutade tillslut på plats 47. Lag 2 hade en lite tyngre inledning med stukade fötter och onda knän innan de började plocka placeringar och slutade till slut på plats 170. Lag 3 gjorde även de stabila insatser och erfarenheterna från Venlakaveln var nyttiga under natten! Plats 234 (250 förra året) och, vad vi vet, bästa damlag!


Herrarna där lag 1 var: Gustav, Daniel, Oskar, Johan, Valter, Mattias, Filip.
Lag 2: Jan, Erik L, Olle, Christoffer, Sebastian, Ivan, Erik F. 


Lag 3: Lilian, Rebecka, Lovisa, Line, Andrea, Josefin T, Ellinor.

Som alltid så var Jukola ett topp-arrangemang, gött häng på arenan och i klubbtältet, mysig natt i militärtältet och som (nästan) alltid: toppenväder! Ledarna gjorde ett grymt jobb under hela helgen med att serva oss löpare. Tomas gav sig också ut på sista sträckan i ett KFUM lag efter en natt utan sömn och lyckades ta sig förbi Tisaren lag 3!

Helgen avslutades traditionsenligt med bussfest och häng i Åbo-parken för att sedan äta buffé och dansa på båten. Hagaby hade skrivit ut sånghäften och det skrålades av samtliga Närkingar både i bussen och på buffén. Damerna hade fixat likadana shorts och lagkänslan var på topp även på Östersjöns dansgolv.

Tack och bock för denna helg! 
/Lilian

Resultat

Skribent: Lilian Forsgren

 

 

 

 

 

Postadress:
OK Tisaren - Orientering
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Besöksadress:
Korsbergsgatan 3
69437 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info