Hoppa till sidans innehåll

Komperskulla skidspår


Komperskulla skidspår ligger vid Komperskulla (gården kallas i folkmun Ryssa-Pelles och ligger på Månaskensvägen). Följ skylten ”Komperskulla Slåtteräng 2km” utmed vägen Olofström – Svängsta.

 

Platsen har använts av OK Vilse 87 för skidåkning sedan 1973 och är en av de snösäkraste platserna i Blekinge (140 m över havet). Spåren sköts helt ideellt av medlemmar i OK Vilse 87. Marken ägs av Kent Lindkvist från Lund och han, och tidigare hans far Sam, har på alla sätt ställt upp och stöttat vår verksamhet. Han upplåter ladan för förvaring och möjlighet att komma in under tak för omklädning och vallning.


Det längsta spåret är 5km och det finns avkortningsmöjligheter till 2,5 och 3,5km. Spåren går till största delen på skogsbilvägar medan 5km-spåret har ytterligare några backar och en trevlig åkning över en myr. Spåren upplevs som omväxlande och ganska kuperade. Bra fästvalla är att rekommendera. Ovana skidåkare uppmanas att välja det kortaste spåret 2,5km. Dessutom finns ett lättåkt teknikspår på 300m. En grillplats finns vid gården.


Vanligtvis arrangerar vi varje år någon av Blekinges DM-tävlingar. På försommaren arrangerar vi terräng KM med ca 30 deltagare.
Vår ambition är att det ska gå att lägga fina och hållbra spår med minsta möjliga snödjup. För att detta ska lyckas måste ett omsorgsfullt markarbete utföras varje år. En liten skara medlemmar och skidintresserade utför varje år hundratals timmar med klippning, röjning och planering av underlaget. Därtill kommer arbete med att packa snön och spåra. Till detta har vi en snöskoter, spårplog, vält och spårare.


Allt arbete utförs ideellt. Många som besöker vårt skidspår vill gärna bidra med en frivillig avgift till underhållet av skidspåren. Därför finns det numera en insamlingsbössa vid tavlan. Du kan också stödja vår verksamhet genom att bli medlem i vår klubb OK Vilse 87.

Se "Bli medlem"

Uppdaterad: 07 JAN 2011 22:22 Skribent: Katarina Henmyr

 

 

Info från skidspar.se

 

Postadress:
OK Vilse 87 - Skidor
Kerstin Tjernlund, Hemsjövägen 13
29374 Kyrkhult

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lassesvensson@telia....

Se all info