Hoppa till sidans innehåll

Kulles rapport från Skid-DM

27 JAN 2011 22:30
I tisdagens Sydöstran kunde man läsa följande:
  • Skapad: 27 JAN 2011 22:30

KOMPERSKULLA
DM på skidor över 10 och 30 kilometer blev en uppvisning av länets främsta Meta Steinback Olsson, Ronneby OK, och Johannes Knoll, OK Dacke.
 
Arrangerande OK Vilse-87 hade mycket fina spår i Komperskulla mellan Olofström och Svängsta.
- Vilken jättebra bana och rolig att åka. Tio kilometer kändes behagligt idag och formen är på väg, säger Meta, som hade tiden 34.00. OK Vilse-87 med Lars-Erik Larsson och Lasse Svensson i spetsen hade jobbat hårt för att få bra spår. Varvet för seniorerna var 3.3 kilometer och åktes 3 varv för damerna och 9 för herrarna. 
- Vi har väldigt kuperad och bra terräng med länets jobbigaste bana.. Spåren blev bra och det hjälpte med bara någon millimeter snö i natt, så det inte blev alltför isigt, säger Lars-Erik.
 
Lilla Linn Karlsson, 8, var först i mål efter sina 1.2 kilometer.
- Gick väldigt bra och jag klarade stå på benen i alla nerförsbackarna. Skidor är kul, men jag tycker nog orientering är bättre i alla fall, säger Linn, som även går på cirkusskola.
 
Meta Steinbach Olsson har vunnit otaliga DM-tecken och även varit 24:e dam som bäst i Vasaloppet.
- Har haft lite problem med köld-astma en tid, men nu är det bättre. Jag vet inte hur många DM jag vunnit, men ännu har ingen slagit mig. Jag är bra tränad och ser fram mot långlopp i Italien nästa helg. Sedan följer 44 kilometer i Nässjö innan det stundar nytt Vasalopp. Italien blir härligt, då publiken verkligen lever med, säger Meta.
 
I H17-18 Var Gränums Mattias Perrson, 17, i topp (1.18.02) och körde för första gången 20 kilometer.
- Känns bra, men det var lite tröttsamt på slutet. Jag hade dock bra skidor och är väldigt nöjd med insatsen, säger Mattias.
 
Johannes Knoll, som kommer från Kalix, gav inte de andra i H21 någon chans. Till slut var Johannes drygt nio minuter före Ronneby OK:s Stefan Ulmestål.
Första varvet för Johannes var 8.52, men sedan låg resten 9.20-9.30 och sluttiden blev rekordbra i Komperskulla med 1.24.24.
- Föret var perfekt och banan tilltalade i allra högstra grad. Här fanns all slags skidåkning och även fina vyer. Jag började lite för snabbt första varvet, men hittade sedan en fin rytm. En fin genomkörare inför de längre loppen som kommer med Nybros och Lövhults närmast, säger Johannes, vars stora mål ändå är Vasaloppet och Brandmans-SM.
- I Vasaloppet har jag varit som bäst 175;a, men senaste två åren har platserna blivit 212 och 468. Jag siktar på att vara bland de 500 bästa i år. Sedan blir det en höjdare med brandmans-SM i Åre i mitten på mars, säger Johannes.
 
Ronneby OK dominerade i prislistorna på 30 kilometer. Klasserna H40, H50 och H60 vanns av Bo-Staffan Andersson (1.38.00), Lars-Olof Månsson (1.39.06) och Klas Åström (1.40.53). I motionsklassen (30 kilometer) segrade Per Nilsson, Stigmännen, Karlshamn, 1.43.10.
ROLF-ARNE KULLE
Skribent: Katarina Henmyr

 

 

Info från skidspar.se

 

Postadress:
OK Vilse 87 - Skidor
Kerstin Tjernlund, Hemsjövägen 13
29374 Kyrkhult

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lassesvensson@telia....

Se all info