Hoppa till sidans innehåll

Dressyrträning för Pernilla Hägglund!

19 AUG 2021 16:20
  • Uppdaterad: 19 AUG 2021 16:20

Dressyrträning för

Pernilla Hägglund!

 

Lördag den 16/10 på

Ockelbo Ryttarförening

 

Två pass. Ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Ett pass 40 minuter, hästen ska vara framskrittad/travad innan passet börjar.

Kostnad:

800kr/dag, 2 deltagare per pass

200kr dagbox.

150kr hyra ridskolehäst.

Anmälan är bindande

Anmälan gör du till

This is a mailto link

Betalning sker via Swish: 123 418 30 42 senast 30/9 ange ”Pernilla”.

Om du vill hyra ridskolehäst, ange vilken häst du önskar hyra i anmälan.

Om du vill hyra dagbox anger du detta i anmälan.

 

Varmt välkommen med din anmälan.

 

Om Pernilla:

Hästintresset började tidigt på familjegården som bedrev verksamhet med mjölkkor i Hudiksvall och har sen dess suttit stadigt och varit det som präglat alla mina val.

2015 tog jag studenten efter 3 år på REAL-Gymnasiet i Gävle på naturbruksprogrammet med inriktning hästhållning, där jag examinerades som diplomerad hästskötare med stipendium från skolan för årets studieprestation samt stipendium från Lantbrukarnas Riksförbund som utvald premieelev. Under gymnasiet gjorde jag min praktik på bland annat Lövsta Stuteri och Hälsinglands Hästklinik.

Under hösten därpå fick jag anställning på Stall Reje i Knivsta, en mindre verksamhet med dressyr- och unghästinriktning, med rollen som hästskötare och så småningom även unghästryttare. Här fick jag en mycket stabil och sund grund i hästhållningen och hästens utbildning, som jag vill ska genomsyra när jag själv utbildar hästar och ryttare.

Efter nästan 3 år vid Helenas sida var det dags att prova något nytt och jag bestämde mig för att under våren 2018 åka till Tyskland för att påbörja anställning på Paul Schockemöhles utbildnings-, tävlings- och försäljningsstall i Mühlen. Under mina 6 månader som assisterande ryttare på denna gigantiska anläggning fylldes ryggsäcken på med en hel del nya erfarenheter och kunskaper inom aveln och sporten. En resa som jag är väldigt glad över att ha gjort!

När det sedan var dags att åka tillbaka till Sverige blev jag erbjuden jobb på Freemount Stable som drevs av Jennie Larsson och började arbeta där januari 2019. Där arbetade jag som stallchef och beridare nära Jennie i ganska exakt ett år.

Vid årsskiftet 19/20 började jag arbeta på Ågesta Gård & Ridskola som bland annat instruktör och utbildare av ridskolehästarna parallellt med mitt egna företag där jag höll privatlektioner och utbildade hästar hemma hos mina kunder. Till Ågesta tog jag med mig White Bell (ägare Emma Alnered) för att börja träna för Kristian von Krusenstierna. Tiden på Ågesta blev kort men bjöd på otroligt nyttig kunskap och stor utveckling både som instruktör, ryttare och utbildare.

Juli 2020 flyttade vi tillbaka upp till Hälsingland och här driver jag nu min egna hästverksamhet på min mammas gård

Skribent: Ida Molander
E-post: Adressen Gömd

  

vanner_leadergastrike[1]Allm-nna_Arvsfonden[1]Swish_300x300_budskap3SISU logga[6]

Postadress:
Ockelbo RF - Ridsport
Masbovägen 1
81630 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 0708550590
E-post: ockelboryttarforenin...

Se all info