Hoppa till sidans innehåll

Lektionsridning


Ridlektion:

Eleverna undervisas i hoppning, dressyr, western och skogsritter, samt att en obligatorisk teorivecka ingår. En fast dag och tid är bokad för din ridlektion. Kan du inte delta så ska lektionen avbokas senast kl 12.00 lektionsdagen om du ska få rida igen den. Avbokning  gör du till kontoret:, mejla This is a mailto link.

Avbokad lektion ska bokas om inom 30 dagar, görs i en icke ordinarie grupp i mån av plats, och ska ske inom innevarande termin. Är du ny ridande och rider på 5ggr-kort gäller det endast den termin du löst det. 

 

Medlemskap:

Medlemmar är olycksfallsförsäkrade genom Svenska Ridsportförbundet under sin vistelse i stall och på ridlektion. Medlemskap är ett krav för att få delta i klubbens ridskoleverksamhet.

Oycksfallsförsäkring: 

Alla medlemmar i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Det är en trygghet och en medlemsförmån som vi kan erbjuda dig via vår huvudsponsor Folksam.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

 aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening. 
• enskild ridning och träning.
• direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.

Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.

Den försäkring som tidigare ingick i tävlingslicensen har ersatts av den nya gemensamma olycksfallsförsäkringen med bättre villkor

Så anmäler du en skada
Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada?

 Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Du kan också anmäla olycksfallsskada på folksam.se/ridsport

 

Betalning:

Betalning av ridavgiften sker i förskott. Behöver du dela upp din faktura så finns det möjlighet att delbetala den på upp till 3 ggr, ta kontakt med Carina på kontoret eller skicka ett mejl så snart som möjligt så löser vi det. Fr.o.m VT 2019 tillkommer en delbetalningsavgift på 50:-/delbetalning.
Vid betalning efter förfallodatum upphör rätten till delbetalning. En påminnelseavgift på 100:- tillkommer på faktura som ej betalats senast på angivet förfallodatum. Vid utebliven betalning efter påminnelse stryks eleven från ridgruppen tills fakturan är betald. Om betalning trots påminnelse uteblir, skickas fakturan till Kronofogden för indrivning.

 

Uppsägning/nyanmälan:

Eleven anses direktanmäld till ny termin så länge uppsägning inte har gjorts. Uppsägning ska göras skriftligt/via mejl till ORF:s kontor senast, för respektive termin, angivet datum.

Uppsägning inför vårterminen ska ske senast den 1 december och för höstterminen senast den 1 juni. Om avbokning inte sker innan dessa datum så är du automatiskt anmäld till kommande termin. Avanmälan efter den 1/6 resp 1/12 debiteras med 500:-.

Vi kan inte garantera att tiden/dagen blir densamma som tidigareså meddela oss gärna om någon dag är direkt olämplig.
Vid nya ridande räknas anmälan som bindande i samband med lämnande av personuppgifter och bokad plats i specifik ridgrupp. Den ridande förbinder sig då till att betala hela terminsavgiften.

Om du är intresserad av att börja rida hos oss på Ockelbo ryttarförening, skicka då ett mail till This is a mailto link med dessa uppgifter:

  • Namn, adress och telefonnummer
  • Fullständigt personnummer
  • Hästvana och ridvana 
  • Inriktning - Vill du börja rida klassiskt? Western? Eller kanske du har egna önskemål om kursupplägg? 

 Det går naturligtvis bra att ringa vår verksamhetsansvarig

070 - 855 05 90

  

Regler för fem ggr "prova-på"; 

Du kan lösa "prova-på" om du vill prova om lektionsridning är något för Dig. Då rider du fem på varandra följande lektioner i en grupp. Vill du fortsätta, kompletterar du din betalning med resterande avgift för terminen. Vi har en "karens" för "prova på". Om du har nyttjat den tjänsten en gång, måste du vänta fyra år innan du kan nyttja den igen. Om du är ridande elev hos oss och har genomgått t ex en operation och behöver utvärdera om du kan rida eller ej, går det att använda sig av "prova på" varianten, mot uppvisande av läkarintyg. 

 

Stalljour / stalltjänst:

Är obligatoriskt en/två dagar per termin. Elever under 13 år ska ha en vuxen med sig hela dagen, undantag kan göras i samråd med ORF om eleven har stor hästvana. Schemat för detta anslås vid den gröna anslagstavlan och på hemsidan (gäller ej ridlekisgrupperna och månadswestern).

Information och tider du ska vara på plats står också där.

Det är upp till varje elev att själv byta stalltjänst med annan om den dag och tid du blivit tilldelad inte passar.  På grund av att många har glömt sin
stalljour kommer vi nu införa en avgift på 1000kr om du missar din stalljour.
Detta för att täcka kostnaden för oss att ta in personal på den missade
helgdagen. 

 

Övrigt:

Eleverna skall vara på plats 20 minuter innan lektionen börjar, då upp- och avsittning samt fram och bortplockning av hinder ingår i lektionstiden. Nybörjarbarn behöver från början en ledare till sin häst och vi är tacksamma att föräldrar i första hand hjälper till med detta eller har någon annan med sig som kan leda. Ridklubben garanterar inte att annan ledhjälp finns. Ridlärarna kan inte leda hästar då dessa ska undervisa. Vi hoppas att ni har förståelse för detta och hjälper naturligtvis till med ledare i den mån det finns. Ridhjälmar finns att låna och eleverna bör för övrigt vara oömt klädda och ha en stövel eller sko med liten klack. Långt hår skall under ridlektionen vara uppsatt.

Grupper som rider näst sist, i regel 19:00-gruppen, hjälper till och tar fram höpåsar, både till ridskolans hästar och privathästarna.
De som rider i sista gruppen ger ridskolans hästar kvällshö och instruktören ger privathästarna deras hö.
Denna ideella insats från er elever är mycket värdefull för oss på ORF. Tack!

 

Kontakt:

Ockelbo Ryttarförening                                                     
Masbovägen 1, 816 30 Ockelbo                                       
Verksamhetsansvarig 070-855 05 90

This is a mailto link

Uppdaterad: 19 JUL 2021 16:44 Skribent: Ida Molander
E-post: Adressen Gömd

  

vanner_leadergastrike[1]Allm-nna_Arvsfonden[1]Swish_300x300_budskap3SISU logga[6]

Postadress:
Ockelbo RF - Ridsport
Masbovägen 1
81630 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 0708550590
E-post: ockelboryttarforenin...

Se all info