Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Om oss och vår verksamhet


ORF bildades redan 1986 och från början drevs verksamheten i Åbyggeby. Anläggningen i Eriksberg som är mer centralt i samhället byggdes ny 1999 och numera bedrivs hela ridskolan här. Stallet är ljust och fräscht med spolspilta, två sadelkammare, foderrum och rymliga boxar. Vårt ridhus är 90x22 meter vilket ger oss möjlighet att dela upp banan på två maneger. Manege ett står alltid fri för fast lektionsridning medan manege två står öppen för alla som löst anläggningskort/medlemskap i föreningen. Läktare finns längs en hel långsida samt kortsida, och från cafeterian finns god utsikt över ridhuset.

  

Ridskolans hästar är av blandade storlekar, dels små ponnyer för de allra minsta, C- och D-ponnyer för de lite större och ett antal hästar av både mindre och större modell. Ryttarföreningens specialitet är westernridning, något vi är ensamma om i regionen! I stort sett samtliga ridskolehästar är utbildade i westernridning. Vi har även klassisk allroundridning samt specialgrupper i hoppning, för den som satsar på att börja tävla så småningom.

 

Säkerheten står alltid i fokus på anläggningen, och för att så långt det är möjligt undvika skador och olyckor ska alla som vistas i stallet bära hjälm med knäppt hakband även vid skötsel och hantering av hästarna. Är man underårig är det inte tillåtet att sköta om hästarna helt på egen hand, en vuxen hästvan person måste finnas i stallet eller vara med utomhus vid in/utsläpp och fodring. Vi uppmuntrar alla medlemmar att delta i studiecirkeln "Säker med Häst" som syftar till att ge ökad kunskap om hästens beteende och bättre kännedom om hur man hanterar hästen i kända och okända situationer. Kursen omfattar både teori och praktisk inlärning och ingår i medlemsavgiften. För att få bli skötare på någon av ridskolehästarna krävs genomgången Säker med Häst-kurs. Naturligtvis är även hästarnas utrustning utvald och anpassad ur ett säkerhetsperspektiv. Alla sadlar är försedda med säkerhetsstigbyglar som förhindrar att ryttaren fastnar med foten i stigbygeln om man skulle trilla av hästen.

 

Stalldelen är uppdelad i två sektioner - en för lektionshästar samt en för privatägda hästar. Det går bra att ha egen häst uppstallad hos oss, duktiga tränare finns anslutna till klubben. På vardagar ansvarar stallpersonalen för morgonfodring och utsläpp, helgerna sköts enligt ett stalljoursschema där hästägare och ridskoleelever hjälps åt med stallrutinerna. Även som ridskoleelev är det nyttigt att få inblick i alla rutiner kring hästhållning, och därför får alla elever hjälpa till på minst en helgdag per termin. För den som är ovan finns ett pass utan delaktighet i utsläpp/intag från hage eller fodring, och vill man inte ha sin jour i stallet går det bra att hjälpa till i cafeterian eller vid tävlingar på klubben.

 

Vi har en cafeteria med fika och lättare förtäring, teorisal, kontor och myshörna. Utöver ridningen anordnas studiecirklar, bland annat rörande säkerhet i stallet. Föreningens ungdomssektion, ORFUS, arrangerar enklare klubbtävlingar för medlemmar ett par gånger per termin.

Varmt välkommen till ORF!

 

Ockelbo RF samarbetar med SISU Idrottsutbildarna (idrottens utbildningsorganisation),
vid utbildning och utveckling av våra medlemmar och vår förening!

Uppdaterad: 12 DEC 2016 17:14

  

vanner_leadergastrike[1]Allm-nna_Arvsfonden[1]Swish_300x300_budskap3SISU logga[6]

Postadress:
Ockelbo RF - Ridsport
Masbovägen 1
81630 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 0708550590
E-post: ockelboryttarforenin...

Se all info