Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Vår vison är att vara en aktiv förening som erbjuder och utvecklar klättring på Öland. Vi vill få barn, ungdomar och vuxna att upptäcka klättringen som en glädjefylld aktivitet och motionsform.

Sedan 2018 har föreningen en klätterhall i Tennishallen i Borgholm. Under terminerna har vi öppet flera gånger i veckan, och för närvarande har vi  två barn- och  ungdomsgrupper som tränar varje vecka.  Under året är ambitionen att besöka olika klätterområden eller andra inomhushallar.

Ölands Klätterklubb är en ideell förening som bildades 1996 av några klätterentusiaster. Med hjälp av kommunen byggdes en klättervägg i Slottsskolans sporthall. 1998 anslöts klubben till Svenska Klätterförbundet. 

Klubben har certifierade instruktörer enligt klätterförbundets normer. Ledare och andra intresserade i föreningen erbjuds och uppmanas att gå kurser och utbildningar för att öka kvaliteten och kunskapen i föreningen.

Sedan 2018 jobbar vi med projektet Säker och Trygg Förening,  med syftet att öka säkerheten och tryggheten i vår barn- och ungdomsverksamhet.

Uppdaterad: 18 NOV 2009 15:24

För mer information se vår facebooksida

Postadress:
Ölands Klätterklubb - Klättring
Stefan Jansson, Strandgatan 13 D
38731 Borgholm

Kontakt:
Tel: 048582222
E-post: This is a mailto link

Se all info