Hoppa till sidans innehåll

Sommarens kurser


Priser och annan matnyttig information finns under fliken Viktig information.  Där ser du även anmälningsläget. 

Piratseglarskola

Piratseglarskola vecka 28 kl 9:00-12:00 (15 h)

När du har fyllt 6 år är du välkommen till Piratskolan! I Piratskolan lär vi oss om havet, båtar, segling och kamratskap med leken som främsta verktyg. Det viktigaste är att barnen har roligt och fantasin flödar när vi prövar olika former av aktiviteter vid havet.Vi badar, fiskar krabbor och går på skattjakt. Vi kommer att vara mest på land, men även på havet.

Vi kommer att vara utomhus i alla väder utom i åskoväder. Du behöver utöver kläder för dagens väder en seglarflytväst, badkläder och handduk samt en ryggsäck som barnet kan bära. Tänk på att barn blir blöta och ta därför med mer än ett ombyte och plastpåse för blöta kläder. Barnen skall vara väl insmorda med solkräm när de kommer.

 

Nyfiken på segling vecka 26 kl 9:00-12:00 (15 h)

Nyfiken på segling vecka 26 kl 13:00-16:00 (15 h)

Kursen passar dig som inte har båtvana och kanske aldrig har seglat förut. Du har fyllt 8 år och kan simma 200 meter. Naturligtvis är du välkommen att gå kursen även en andra gång. Vi går igenom båtens delar, riggning och segelsätt i ett lugnt tempo och man får också lära sig allmänt båtvett och säkerhetsregler. Vi erbjuder båtarna Optimistjolle, RS Feva och RS Vision. Vilken båt man får segla beror på ålder, väder och vad man är sugen på att testa. Räkna alltid med att bli blöt och ta med er kläder efter väder.

 

SSF Nybörjarkurs vecka 27-28 kl 13:00-16:00 (30 h) – prova och upptäcka

För dig som är nybörjare och vill lära dig att segla. Du är 8 år och kan simma 200 meter. Du får du lära dig att ”gasa och bromsa" med segelbåt och hur vindens riktning påverkar oss som seglar. Du får också lära dig delarna som finns på en segelbåt, vad de är till för och hur du förbereder allt för att gå ut och segla. Dessutom får du under nybörjarkursen lära dig att lägga till med segelbåt och hur du skall justera seglen beroende på vindens riktning. Vi provar på och upptäcker segling.

SSF Seglarskola: Mer information om nybörjarkursen finns på SSF hemsida och i denna video.

 

SSF Fortsättningskurs vecka 27-28 kl 9:00-12:00 (30 h) – lära in och befästa

Under fortsättningskursen i SSF Seglarskola lär du dig de olika seglingssätten grundligt. Vi befäster de kunskaper du fick under nybörjarkursen, förfinar manövrar och lär dig nya moment. Du kommer att få testa hur det kan vara att tävla i segling. Självklart lär du dig också mer kring säkerheten på sjön. Du bör ha gått nybörjarkursen eller nyfiken på segling och kan segla ensam i båten.

SSF Seglarskola: Mer information om fortsättningskursen finns på SSF hemsida och i denna video.

 

Träningsdagläger v29 kl 8:30-15:00 (30 h) - Kul att tävla!

Träningsdaglägret är för dig som har gått vår fortsättningskurs eller motsvarande och vill bli en bättre tävlingsseglare. Vi vill öka din kunskap i Optimist segling, genom lite teori och trim genomgångar lära du känna din båt bättre och självklart tränar vi på båthanteringen genom massor av segling.

Vi lunchar, tjötar om segling och livet i allmänhet.
Har du egen optimist ser vi gärna att du använder denna.
Efter denna vecka skall det inte finnas något moment som du inte vet hur det går till om du vill deltaga i någon större regatta så som Region kval eller JSM. Känn ingen oro bara tävla och ha skoj!

Ansvariga tränare är Hugo Liljegren, KSSS och Alexander Brorsson, ÖSS. Hugo och Alexander går båda två på riksidrottsgymnasiet för segling i Motala. De har en elitsatsning ihop med målet att knipa den svenska nationsplatsen för 29ers till Ungdoms VM som i år arrangeras i Brasilien under december. Båda har en gedigen seglingsbakgrund och har under flera år arbetat som instruktörer och tränare.

 

Dagläger vecka 30 kl 9:00-15:00 (30 h)

Extra dagläger vecka 31 kl 9:00-15:00 (30 h). Om anmälningarna fyller en kurs flyttas du till v 30.

Detta är för dig som har gått någon av våra andra kurser och som känner att du vill segla mer. Fem dagar fyllda av segling, bad, lek och äventyr! Vi kommer också att ge oss ut på utflyktssegling och besöka någon av öarna i fjorden. Om det är fint väder kan vi bada och äta lunch där. Beroende på vad vi har för väder varvar vi segling, seglingsteori, båtvett, bad, lekar och krabbfiske. Alla elever skall ha med sig egen lunch som inte behöver värmas eftersom det kan hända att vi äter i hamnen, på en ö eller kanske till och med i båten! Räkna med en härlig seglingsvecka!

 

Ungdoms- /Vuxenkurs vecka 27 kl 17:00-20:00 (15 h)

Kursen är för dig som är från 15 år och uppåt. Nybörjare och fortsättare är välkomna. Vi anpassar kursen efter deltagarnas önskemål och behov. Vi seglar RS vision, RS Feva, Topper Omega och Trissjolle. Vi har riktigt roligt tillsammans!

Tänk på att avgiften för vuxenkursen är godkänd av skattemyndigheten som friskvårdsbidrag. Fråga din arbetsgivare.

Trevlig seglarsommar!

Uppdaterad: 25 MAR 2018 18:05 Skribent: Joakim Hedelin
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ölmanäs SS - Segling
Rickard Bergqvist, Märgelvägen 13
43952 Åsa

Besöksadress:
Hamnvägen 1
43952 Åsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: olmanas.ss@hotmail.c...

 

 

Vi tackar våra

sponsorer

 

  

 

 

 

 

FBM