Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Ölmanäs seglarskola


Vi älskar att segla! Det vill vi att du också skall göra. Våra duktiga instruktörer ser fram emot att lära dig! Anmälan öppnar 1 april varje år.

Självklart följer vi folkhälsomyndighetens rekomendationer om det blir aktuellt igen. Om seglarskolan måste ställaspga pandemi eller liknande återbetalas anmälningsavgiften.
De mindre barnen får lära sig mer om havet, båtar och segling med leken som främsta verktyg. I nybörjarkursen lär vi oss grunderna. I fortsättningskursen och i träningsgruppen blir vi duktiga seglare och kappseglare. På våra dagläger har vi fem glada dagar av segling med inslag av bad, lek och äventyr. Det är aldrig för sent att lära sig segla! Även i vuxenkursen har vi sanslöst roligt när vi lär oss segla tillsammans. Läs mer om kurserna längre ner på denna sida.

Vi seglar Optimist, RS Feva, RS Vision, Omega och ibland Triss. För att delta i piratskolan skall du ha fyllt, eller vara på väg att fylla, 6 år. I alla andra kurser skall du ha fyllt, eller vara på väg att fylla, 8 år och skall kunna simma 200 meter.

Du måste ha egen godkänd seglarväst (utan krage) i rätt storlek. Klä dig efter vädret. Våtdräkt eller ett underställ och regnkläder eller badkläder. Läs mer om kläder HÄR. Ta med vattenflaska, en frukt, handduk och minst ett ombyte. På fötterna rekommenderar vi marina skor eller sandaler som tål vatten. Räkna alltid med att bli blöt! Vi vill även att alla är insmorda med solkräm när de kommer. Tänk på att solen tar även om det råkar vara molnigt. Ta med mer än ett ombyte i en praktisk väska.

Vi är en SSF seglarskola. Det betyder att vi arbetar utifrån Svenska seglarförbundets kursplan för Nybörjarkurs och Fortsättningskurs för optimistseglare och RS Feva-seglare.

Kostnader

15-timmarkurserna kostar 1100 kr och 30 timmarkurserna 2200 kr inklusive båthyra om 200 kr och då ingår även båthyra under tisdagstävlingar och torsdagsseglingar automatiskt i mån av tillgång. Piratseglarskolan kostar 750 kr.


Medlemskap i ÖSS är obligatoriskt för deltagande i seglarskolan och kostar:
• Junior 150 kr
• Senior 200 kr (from 20 år)
• Familj 400 kr (för er som planerar att vara medlemmar i flera år)

(Familj = Föräldrar, bonusföräldrar, par och barn som är mantalsskrivna på samma adress eller bor på samma adress i ÅSA trakten.)

Du kommer att få en faktura efter att anmälan är gjord.

När du blir medlem i ÖSS blir du också medlem i Svenska Seglarförbundet. I bland är vädrets makter inte med oss och vi tvingas vara på land. Som kompensation har du möjlighet att vara med på våra tisdags- och torsdagsseglingar och andra aktiviteter. Som medlem är du medlem tills vidare och kan gå ur klubben när du önskar genom att kontakta kassören under kontakter HÄR.

Anmälan till seglarskolan
Anmälan till seglarskolan görs under seglarskola/anmälan fram till kursstart i mån av plats. Inom ett par veckor efter korrekt ifylld anmälan skickar vi en faktura. Vi reserverar en plats åt er i turordning efter anmälningsdatum och under en begränsad tid. Er kursplats är garanterad först när avgiften är erlagd enligt fakturan. Uteblir inbetalningen stryks anmälan. ÖSS reserverar sig för att man kan bli tvungen att ställa in kurser med för få deltagare. Kursavgiften betalas då tillbaka. Du kan göra en anmälan även efter att kursen är fulltecknad och du får då en köplats.

I samband med anmälan kommer du att behöva ge samtycke till registrering av personuppgifter enligt GDPR. Uppgifterna krävs för registrering i Idrottonline. IdrottOnline är ett gemensamt verksamhetssystem för svensk idrott och utgör basen för all kommunikation och administration mellan medlem, förening och förbund. Du får en egen inlogg till Idrottonline och kan själv uppdatera och komplettera dina uppgifter. Det är viktigt för dig och ÖSS att uppgifterna hålls uppdaterade då det är där vi söker kontaktinformation om exempelvis du eller ditt barn blir sjukt eller råkar ut för en olycka. Besök Idrottonline  för mer info.

Anmälningsläget (Står fel årtal nedan)

 

Filmning och fotografering 
Då och då filmar och fotograferar vi både seglarskolan och andra aktiviteter. Vi lägger ut bilder på hemsidan och i sociala medier så som Facebook. Vi publicerar aldrig namn utan att fråga först. Om du eller någon i din familj inte önskar vara med på bild eller film svarar du det på frågan i anmälningsformuläret.

Ansvariga
Joakim Hedelin och Christer Jodin ansvarar för seglarskolan. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller synpunkter:

Joakim 0705-111712
Christer 0700-833595
Ni kan även kontakta oss via e-post This is a mailto link

 Seglarskolans avgifter beslutas på årsmötet.

 

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 10:51 Skribent: Joakim Hedelin
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ölmanäs SS - Segling
Rickard Bergqvist, Märgelvägen 13
43952 Åsa

Besöksadress:
Hamnvägen 1
43952 Åsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: olmanas.ss@hotmail.c...

 

 

Vi tackar våra

sponsorer

 

  

 

 

 

 

FBM