Hoppa till sidans innehåll

ÖSS


Vi i Ölmanäs Segelsällskap älskar att segla! Under semesterveckorna bedriver vi seglarskola för alla, barn, ungdomar och vuxna. Vi har träningsgrupper för de som vill lära sig mer om kappsegling. Vi bedriver även Tisdagstävlingar och Torsdagsseglingar på kvällen där alla är välkomna.

Vi lär oss inte bara att segla, vi lär oss att samspela med naturens krafter och inte minst att vara en bra kompis och medmänniska. Vi är en inkluderande ideell förening där alla är välkomna.

Det är en underbar känsla att se hur barn och ungdomar växer som individer och uppnår en inre styrka, mognad och glädje allteftersom de lär sig att bemästra att segla själva i båten.

Samtidigt som vi utbildar seglare utbildar vi även unga ledare. Det är ett stort ansvar att ansvara för en grupp barn på havet. Förutsättningarna kan ändras snabbt och kan få stora konsekvenser. Vi utbildar våra instruktörer i samverkan med SISU och vi är en certifierad seglarskola. Flera av våra huvudinstruktörer har gått Basic Safety.

Vi låter våra ungdomar ta det fulla ansvaret för seglarskolan samtidigt som vi äldre vuxna alltid finns där som stöd. Vi är oerhört stolta för de unga ledare som vi ser går vidare i studier och arbetsliv.

Organisationsnummer 802428-2744.

Uppdaterad: 21 MAR 2018 10:43 Skribent: Joakim Hedelin

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ölmanäs SS - Segling
Rickard Bergqvist, Märgelvägen 13
43952 Åsa

Besöksadress:
Hamnvägen 1
43952 Åsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: olmanas.ss@hotmail.c...

 

 

Vi tackar våra

sponsorer

 

  

 

 

 

 

FBM