Hoppa till sidans innehåll

Mästarnas Mästare 2020

04 NOV 2020 15:29
Du är ju uppvuxen i Gårda Brygga på somrarna och har seglat en hel del hos oss. Det känns ju inte som att det var så länge sedan du sommarjobbade på seglarskolan här i Ölmanäs. Vad har du gjort seglingsmässigt sedan dess?
  • Uppdaterad: 04 NOV 2020 15:29

Grattis Måns,

Ni är svenska kappseglingsmästares mästare efter att ha vunnit Mästarnas Mästare i Marstrand, i hård kamp mot 40 andra SM-vinnare och landslagsseglare!
Extra roligt att en Ölmanäsare är med och vinner.
j70 mästarnas mästare

Du är ju uppvuxen i Gårda Brygga på somrarna och har seglat en hel del hos oss. Det känns ju inte som att det var så länge sedan du sommarjobbade på seglarskolan här i Ölmanäs. Vad har du gjort seglingsmässigt sedan dess? 

Tack! Jag har seglat massor sedan dess! På den tiden seglade jag 29er och Laser radial på GKSS. Eter ett tag saknade jag lagandan från ishockeyn. Så jag övergick till matchracing. För att dra en lång historia kort så bildade jag ett team och vi tränade som besatta. När World Match Racing Tour (WMRT) övergick till M32-katamaraner såg vi chansen att slå oss in. Vi tog licens för att köra M32 och fick möjligheten att segla ett kval till WMRT på Bermuda som vi lyckades vinna. Det gjorde att vi fick in bra sponsorer och fick också tillgång till en båt att träna i och för att segla M32 Series utöver WMRT. Vi lyckades etablera oss på WMRT och var som bäst sexa säsongen 2018/19.

M32

Vi ser dig ju på Ölmanäs då och då, men inte så ofta. Vad gör du nu?

 Just nu pluggar jag på Handelshögskolan i Stockholm. Seglingsmässigt är jag involverad i ett amerikanskt M32 team, men med rådande läge har det inte blivit någonting på ett år i och med att de har stängt gränserna där borta. Det är synd. Vi var 4a på VM för ett år sedan som nytt team, så målet var en medalj 2020.
  Det har inte blivit jättemycket segling på senaste tiden men jag har passat på att segla lite J70 i Sverige och var med och vann Sandhamnsregattan i augusti och nu senast Mästarnas Mästare i Marstrand. 

Och framåt?

 Det blir att fortsätta gneta på i plugget och segla lite J70 som det ser ut. Förhoppningsvis också komma ut och segla lite J70 internationellt nu när man har lärt sig lite mer om båten. Sedan blir det väl att vänta på att USA öppnar sina gränser så att jag kan komma över och segla M32 med “Gravedigger” som teamet heter där borta. Det går fort i hockey men ännu snabbare i seglingsvärlden, så det gäller att vara öppen och se vad för nya möjligheter som dyker upp.

Allsvenskan

 Vad tror du om att segla Allsvenskan med ÖSS? 

Det hade varit roligt! Absolut. Jag kan försöka lura med pappa också, det var länge sedan vi segla ihop.

Skribent: Johan Brorsson
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Ölmanäs SS - Segling
Rickard Bergqvist, Märgelvägen 13
43952 Åsa

Besöksadress:
Hamnvägen 1
43952 Åsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: olmanas.ss@hotmail.c...

 

 

Vi tackar våra

sponsorer

 

  

 

 

 

 

FBM