Hoppa till sidans innehåll

ÖIS på 1930-talet


1936 valdes det sektioner för fotboll, allmän idrott och bandy. Detta år togs det också beslut om de första arrangemangen för föreningen. I februari arrangerades en propagandatävling på skidor och i april en terränglöpning.

Som klubblokal hyrdes godsmagasinet på Brötjemarks f.d. järnvägsstation.

Fotbollen gick till en början inte så värst bra, det framgår av årsberättelsen: ”Sällskapet inledde fotbollssäsongen med att deltaga en omgång i den s.k. Vistaserien och placerade sig där sist i tabellen med endast 1 poäng och den sorgliga målkvoten 7-27”

 

1937 tog ÖIS första klubbmästare i spjutkastning, Alvar Johansson över rollen som ordförande i klubben.

 

1938 valdes Isak Henningsson som ny ordförande, ett uppdrag han innehade i 7 år. Detta år beslutades om inträde i Riksidrottsförbundet, medlemsantalet var då 39, varav 6 kvinnliga. Samma år uppvaktades kommunalstämman med en b

egäran om hjälp att skaffa mark till ny idrottsplats. ”Men stämman behagade avslå framställningen”. Arrendetiden på fotbollsplanen upphörde i februari 1940 och ny markägare hade tillrätt och denne var inte intresserad av någon förlängning.

 

1939 spelade fotbollslaget 8 matcher under våromgången: 5 vunna, 1 oavgjord och 2 förluster. Laget vann en triangelturnering mot Vista och Visingsö, detta satte punkt för fotboll i föreningen under lång tid framöver. Det skulle dröja 12 år innan ÖIS kunde ställa ett serielag på benen igen.

Uppdaterad: 22 MAJ 2013 12:20 Skribent: Jens Lennartsson

 

 

 

 

 

 

Nästa styrelsemöte onsdag den 30/5 kl. 18:00 på ÖIS-gården.

  

 

Postadress:
Ölmstad IS
Michael Eskilsson, Broddstorp
56393 Gränna

Besöksadress:
ÖIS-Gården Korparp Ekhagen 2
56393 Gränna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info

 

 

 

 

 

 

Tack vare projektstöd från EU har vi kunnat
genomföra bygget av vårat nya Elljusspår.