Hoppa till sidans innehåll

ÖIS på 1960-talet


1960 blev ett historiskt år för fotbollen när ÖIS A-lag tog sin första serieseger. Karl-Göran Elf blev skyttekung med 40 fullträffar, däribland alla 6 målen i seriefinalen mot Adelöv.

 

1961 var ”Bökarn” tillbaka som fotbollstränare. Det hjälpte dock föga, det blev bara ett gästspel på ett år i div.5 för ÖIS som ramlade ur på målskillnad.

 

1962 engagerades H-södras Sigvard ”Jussi” Gustavsson som spelande tränare. Ett uppdrag han hade i 4 år. Satsningen på comeback till femman var ytterst nära att lyckas.

 

1963 förbättrades ÖIS-Gårdens parkeringsplatser.

 

1966 tog Karl-Göran Elf över ansvaret som fotbollstränare för seniorfotbollen och Bror Örnskog hade hand om pojklaget. Den nybildade damklubben med interimsstyrelsen bestående av Mairon Fritsell, Kerstin Elf och Maj Wännerstam drog igång motionsgymnastik och lyckades dessutom skrapa ihop pengar till en ny spis till klubblokalen. Gåvan överlämnades i samband med ÖIS 30-års jubileum.

 

1967 efterträddes John Ericsson av Karl-Göran Elf som ordförande.

 

1968 var det främst Maj Wännerstam och Hans Johansson som stod för framgångarna inom orienteringen. I fotbollslaget hade bröderna Leif och Bengt Karlsson framträdande roller under nye tränaren Bror Örnskog.

 

1969 moderniserades klubblokalen ordentligt. Toaletter och oljeeldning installerades och beslut togs om anläggande av tennisplan på ÖIS. Med anslag på 20.000: - från Skärstads kommun och en stor insats frivilligt arbete från medlemmarnas sida genomfördes detta. Börje Eklund var fotbollstränare för seniorlaget.

Uppdaterad: 22 MAJ 2013 12:27 Skribent: Jens Lennartsson

 

 

 

 

 

 

Nästa styrelsemöte onsdag den 30/5 kl. 18:00 på ÖIS-gården.

  

 

Postadress:
Ölmstad IS
Michael Eskilsson, Broddstorp
56393 Gränna

Besöksadress:
ÖIS-Gården Korparp Ekhagen 2
56393 Gränna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info

 

 

 

 

 

 

Tack vare projektstöd från EU har vi kunnat
genomföra bygget av vårat nya Elljusspår.