Hoppa till sidans innehåll

ÖIS på 1980-talet


1981 var medlemsantalet 559. Elljusspåret invigdes efter återigen många frivilliga arbetstimmar och en slutkostnad på 90.000: -. Roland Magnusson valdes till ny ordförande i föreningen.

 

1982 noterades 602 medlemmar. Vidare påbörjades tillbyggnaden av ÖIS-Gården, frivilligt arbetande och skänkt material bidrog till att hålla kostnaden på en uthärdlig nivå. ÖIS har för första gången ett juniorlag i fotboll som deltog i seriespel.

 

1983 blev Göte Lagervall historisk som den förste ÖIS-löpare som vunnit etappseger i 5 dagarsorienteringen. Rolf Andersson var tillbaka som tränare för fotbollslaget.

 

1984 års idrottshändelse blev Ulrika Wetterheims skräll, när hon vann sin klass vid 5 dagars i Blekinge. Helt logiskt blev hon också korad till årets ÖIS-are. Fotbollens A-lag hade de tungt och hamnade sist i serien, men trots detta noterades publikrekord vid just en fotbollsmatch. Men det var ÖIS ”slocknade stjärnor” och kanske främst Team Tipsextra som lockade över 1.300 till ÖIS-Gården.

 

1985 var Stig Arvidsson tränare för seniorfotbollen.

 

1988 var Anders Bjärkhed tränare för seniorfotbollen med hjälp av Christer Arvidsson. ÖIS pingislirare kammade hem 17 medaljer i GB.

 

1989 rapporterades ordförandeplatsen vakant. Roland Magnusson avgick och ingen kände sig till en början manad att efterträda. Ungdomsfotbollen tog nya tag och arrangerade Fotbollens Dag i samarbete med IK Vista. Bengt Karlsson var tränare för seniorfotbollen och gymnastiken hade nu en så omfattande verksamhet att man använde Ölmstadskolans gymnastiksal.

Uppdaterad: 22 MAJ 2013 12:30 Skribent: Jens Lennartsson

 

 

 

 

 

 

Nästa styrelsemöte onsdag den 30/5 kl. 18:00 på ÖIS-gården.

  

 

Postadress:
Ölmstad IS
Michael Eskilsson, Broddstorp
56393 Gränna

Besöksadress:
ÖIS-Gården Korparp Ekhagen 2
56393 Gränna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info

 

 

 

 

 

 

Tack vare projektstöd från EU har vi kunnat
genomföra bygget av vårat nya Elljusspår.