Hoppa till sidans innehåll

ÖIS på 2000-talet


2000 satsade gymnastiken på något nytt och köpte in 24 stycken step-up brädor och körde igång på söndagskvällarna. Det blev succé och en planerad grupp fick hastigt dubbleras. Pojkar 12 vann sin serie i fotboll och på seniorsidan så blev Anders Bjärkhed och Mats Eklund nytt tränarpar.

 

2001 kom en förfrågan från Ölmstad IBK (innebandyklubb) om att få ingå som en sektion i ÖIS. På fotbollssidan vann både Flickor 10 och Pojkar 12 sina respektive serier. Flickorna med en målskillnad på 46-4!

A-laget placerade sig på 3:e plats i serien efter Gränna och Lekeryd, i samband med serieomläggning fick ÖIS följa med dessa lag upp i div.5.

 

2002 ingick numera Ölmstad IBK (tidigare Ölmstad Flyers, bildat 1982) som en sektion i ÖIS. A-laget i fotboll kom på 6:e plats i femman och det var klubbens bästa placering någonsin.

 

2003 kom det fram ett förslag att bygga till en altan på ÖIS-Gården och det söktes bygglov för detta. Det gick trögt för skid- och tennissektionerna då man hade svårt att hitta ledare. Inom ungdomsfotbollen var trenden den motsatta, man anordnade kurser i grundutbildning och träningskurs steg 1 och 10 ungdomsspelare var med på förbundets talangläger.

Seniorfotbollen satsade med Lars-Göran Blom som ny tränare och tog andraplatsen i div.5, detta innebar kvalspel till div.4 där det tyvärr tog stopp mot Skillingaryd.

I orienteringen tog Ulrika Wetterheim-Öster totalsegern i D35M vid O-ringen i Uddevalla, hennes och ÖIS andra seger någonsin i denna tävling.

 

2004 tog ÖIS A-lag i fotboll hem en historisk serieseger i div.5 och blev klara för spel i div.4. Starkt bidragande var nyförvärven Emil Nöjd och Magnus Edgren som gjorde 28 respektive 15 mål.

I draget av A-lagets framgångar hade ungdomsfotbollen sin mest omfattande säsong någonsin. 206 inskrivna spelare och 8 lag i seriespel. 15 av ungdomarna deltog i zonläger, 7 av dessa gick vidare till talangläger året efter. Zara Linder och Johanna Rangenstedt var med i Smålandslaget i respektive åldersgrupp.

P10 var för första året med i seriespel och vann sin serie direkt, dessutom vann man AKZO Nobel Cup i Gamleby och kom 2:a i Intersport Cup i Jönköping.

I bordtennisen deltog ett par ungdomar i länets zontävlingar, bäst lyckades Elin Andersson men en 1:a och en 3:e plats.

 

2005 kom det länge planerade altanbygget igång, frivilliga medlemmar offrade många lördagar för att färdigställa bygget.

Innebandyns A-lag hade en tuff vårsäsong och trillade ur div.4. Positivt ändå var att man hade gott om spelare, över 30 stycken.

På fotbollssidan så fortsattes det skrivas historia. A-laget klarade sig kvar första året i div.4 på en klart godkänd 5:e plats.

Mest glädjande ändå, för första gången hade klubben ett damlag i seriespel och för andra gången ställde ÖIS ett ”eget” juniorlag på benen. Det fina arbetet i ungdomsfotbollen under många år gav nu utdelning. Man hade detta år 10 lag i seriespel, samt den återkommande fotbollsskolan för 6-8 åringar och man arrangerade i vanlig ordning Fotbollens Dag tillsammans med IK Vista. P11 vann sin serie och deltog i Ulva Cupen (landets största 7-manna cup), där slog man Brommapojkarna i finalen och tog hem pokalen.

 

2006 avböjde Christer Arvidsson omval på ordförandeposten, efter 16 år skickades nu stafettpinnen över till Michael Eskilsson som blev ny ordförande för klubben. Jörgen Käll och Anders Bjärkhed belönades med Smålands Fotbollförbunds förtjänsttecken i guld för 25 års arbete för fotbollen.

Seniorfotbollen fick en ny tränare i Ove Mårtensson, ett beslut som visade sig väl genomtänkt. A-laget vann Div.4 och avancerade till Div.4 Elit.

Damlaget, som endast gjorde sitt andra år i seriespel, vann Div.5.

 

2007 blev dock första och sista året för Seniorfotbollen i Div.4 Elit då man hamnade näst sist och fick återgå till Div.4.

 

2008 var inte ett bättre år för Seniorfotbollen då man även åkte ur Div.4, man hamnade sist i serien. För Damfotbollen gick det betydligt bättre, man blev 3:a i serien, endast 3 poäng bakom segraren och 1 poäng bakom 2:an.

Det här året var det också premiär för ett nytt arrangemang på ÖIS-Gården, deltagare i lag skulle gå en promenad på lite över en mil, tävla vid olika stationer och försöka ta hem titeln av första upplagan av ÖIS Lunken. En succé från start till mål!

 

2009 var ÖIS Lunken än mer populärt och det anmäldes fler lag än premiäråret.

Damfotbollen gick in i ett samarbete med Gränna AIS och Visingsö AIS och höll sig stabilt kvar i Div.4.

Uppdaterad: 22 MAJ 2013 12:34 Skribent: Jens Lennartsson

 

 

 

 

 

 

Nästa styrelsemöte onsdag den 30/5 kl. 18:00 på ÖIS-gården.

  

 

Postadress:
Ölmstad IS
Michael Eskilsson, Broddstorp
56393 Gränna

Besöksadress:
ÖIS-Gården Korparp Ekhagen 2
56393 Gränna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info

 

 

 

 

 

 

Tack vare projektstöd från EU har vi kunnat
genomföra bygget av vårat nya Elljusspår.