Hoppa till sidans innehåll

Det blir inte alltid som man tänkt sig

24 AUG 2013 00:48
Det började väldigt bra. Men resten vill nog de flesta ÖIS:are glömma. Tio mål blev det på ÖIS-gården ikväll, men det var Stensjön som gjorde flest.
  • Skapad: 24 AUG 2013 00:48

Redan efter en dryg minut kunde Patrik G Sandqvist pricka in 1-0 efter att ÖIS skapat tryck direkt. Då såg allt väldigt bra ut. Men Stensjön svarade snabbt och gjorde 1-1 bara ett par minuter senare på en frisparksretur. Och efter en dryg kvart kom situationen som förändrade förutsättningarna för de blåvita för resten av matchen när Björn Lindblad i ÖIS-målet inte hade så mycket val än att riva ner en Stensjön-spelare som kom fri. Domaren visade ingen pardon utan pekade på straffpunkten och delade sedan ut ett rött kort till Lindblad. 

 

Niklas Fälth fick dra på sig målvaktshandskarna och samtidigt den otacksamma uppgiften att försöka ta en straff som första ingripande. Straffen var väl slagen och Stensjön tog ledningen med 2-1 som stod sig till paus.

 

I andra blev det en något speciell matchbild där Stensjön helt logiskt hade mest boll och ÖIS fick chansattackera så fort läge gavs. Och det gav också resultat. På en frispark proppades Patrik G Sandqvist av Stensjöns målvakt och ÖIS tilldelades straff. En straff som Lukas Wreland tog hand om på bästa sätt och ÖIS hade 2-2 helt plötsligt med 25 minuter kvar att spela. 

 

Men det skulle som sagt bli mer mål. Stensjön stack upp och gjorde 3-2 strax efteråt och även 4-2 när ÖIS gått ner på trebackslinje. Men än var inte hoppet ute. Lukas Wreland nickade in sitt andra för kvällen på en hörna från höger som Johan Davidsson fint smekte in och vips så var det match igen. 

 

ÖIS försökte att få till en kvittering men lyckades inte komma till de riktigt klara chanserna och istället stack Stensjön upp och satte spiken i kistan till 5-3 med dryga kvarten kvar. Luften gick då helt ur ÖIS som av bara farten släppte in ännu ett med bara fem minuter kvar. Sista ordet fick dock Ludwig Wreland som tryckte in 6-4 från nära håll i straffområdet. 

 

6-4 till Stensjön alltså i en match som inte liknar någon annan. Om referatet är rörigt så kan man säga att det speglar matchen ganska väl. Det blir ibland inte alltid som man tänkt sig. 

Skribent: Stefan Landefjord

1-0 ljungby

måååål

måååååål

vinst

Kgoif öis

OISA

Postadress:
Ölmstad IS
Michael Eskilsson, Broddstorp
56393 Gränna

Besöksadress:
ÖIS-Gården Korparp Ekhagen 2
56393 Gränna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info

 

 

 

 

 

 

Tack vare projektstöd från EU har vi kunnat
genomföra bygget av vårat nya Elljusspår.