Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust mot Hallby

29 AUG 2013 21:48
Trots en väl genomförd match av ÖIS på Skandiamäklarna IP fick laget vända hem tomhänta. Matchen var tajt och slutade 3-2 till hemmalaget efter 2-2 i paus.
  • Skapad: 29 AUG 2013 21:48

Matchen som spelades på konstgräs på Hallbys "nya" hemmaplan var som sagt jämn redan från start och det bjöds på en hel del dueller under matchens gång. 

 

ÖIS tog ledningen efter kvarten spelad ungefär när Anton Jagborn sprang sig fri och tråcklade med sig bollen skickligt förbi målvakten och till slut efter lite kalabalik framför Hallby-målet kunde raka in 1-0. Men ledningen skulle inte bli långvarig. Dryga fem minuter senare kunde Hallby kvittera med en nick på hörna och bara minuter senare satt Hallby i förarsätet efter ett fint anfall längs vänsterkanten som avslutades med ett stenhårt skott i första krysset. 

 

Tungt för ÖIS som annars hållt upp spelet bra under första delen av matchen. Men de för dagen svartklädda Ölmstadspelarna kämpade sig tillbaka in i matchen och fixade en hörna med bara minuten kvar av första halvlek. En hörna som ledde till en retur som Ludwig Wreland klippte in på helvolley från bortre stolpen. 

 

Stärkta av det sista målet precis innan paus var det ett ÖIS i medvind som klev ut i andra för att gå för segern mot en serietvåa som verkade betydligt mer mänsklig än vad tabellen visar. Och redan i inledningen av andra skrapades målchanser fram och det såg lovande ut. 

Men istället för 2-3 blev det 3-2 efter lite slarv i ÖIS-försvaret när timmen var spelad. Tungt just då, men istället för att gräva ner sig fortsatte ÖIS kämpa och även att de riktigt farliga chanserna inte dök upp så var man på gång framåt slutet av matchen. 

Viss frustration spred sig när maskning förekom framåt slutet av matchen. Dock inte maskning utav vår motståndare som bjöd upp till en bra fajt. Nej, det handlade om rättskiparen som njöt för varje sekund han fick dominera matchbilden med sitt tjafs. Det har ingenting med hans kvalitet som domare att göra, för ingen är ofelbar. Det handlar om en attityd som man bör undvika när man håller i pipan. En total avsaknad av ödmjukhet och ett allmänt uppkäftigt beteende som bara leder till irritation på planen. Där tappade ÖIS fokus en del, men i vissa situationer är det helt omöjligt att inte reagera.

 

Trots detta slet ÖIS ända in i kaklet, men det räckte inte ikväll, utan Hallby tog tre välbehövliga poäng i jakten på Hvetlanda i toppen. ÖIS får dock ta med sig hela matchen in i kommande möten där en härlig inställning och vilja var värd ett bättre öde. 

Skribent: Stefan Landefjord

1-0 ljungby

måååål

måååååål

vinst

Kgoif öis

OISA

Postadress:
Ölmstad IS
Michael Eskilsson, Broddstorp
56393 Gränna

Besöksadress:
ÖIS-Gården Korparp Ekhagen 2
56393 Gränna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info

 

 

 

 

 

 

Tack vare projektstöd från EU har vi kunnat
genomföra bygget av vårat nya Elljusspår.