Hoppa till sidans innehåll

"Jag har förbättrat mitt defensiva spel"


Det är historien om den offensiva kuggen i Gränna AIS som blev en defensiv bollvinnare i ÖIS.

Det är historien om ett historiskt och förbjudet steg mellan klubbarna som i decennier varit ärkerivaler.

Det är historien om Patrik Gunnarsson. 

- Det var som att gå från Arsenal till Tottenham, berättar han.Mycket vatten har flutit under broarna och mycket blod har runnit från Niklas Fälths ögonbryn sen Patrik bytte rödvitt mot blåvitt. En säsong har gått och nu sitter vi här på läktaren i Tipshallen och blickar ut över den gigantiska planen som för tillfället är fullsmockad av knattespelare. Patrik berättar om helgens innebandymatch som slutade med ett oavgjort resultat trots stort överläge med bara minuter kvar. Men det är inte innebandy vi ska prata om och han ändrar snabbt fokus när vi börjar prata om året som gått i ÖIS. 

- Målet för egen del var att ta en plats i startelvan även om jag visste att det skulle bli jäkligt tufft. Men det lyckades jag med. Sen var det att komma in bra i gänget och det tycker jag också att jag gjorde. Lukas Wreland och Jimmy Björk var lite ”kiviga” i början men det gjorde vi upp vid Black Jack-bordet på Harrys i Slafsinge, säger Patrik och syftar på det träningsläger som genomfördes i Falkenberg i början på april.

Han gör en konstpaus och fortsätter sedan med analysen av säsongen 2011. 

- Som lag var vi för rädda att göra misstag. Man måste våga misslyckas och att göra det redan på träning. Det är då man får tryggheten i passningsspelet, säger han och antyder att Swansea eller om ni så vill ”Swanselona” i Premier League är ett utmärkt exempel på hur de blåvita borde spela.

 

Tuff konkurrens

Avslutningen på säsongen var en besvikelse. ÖIS förlorade de sista fem matcherna när allt skulle avgöras och för Patrik innebar en fotskada att han missade tre av de viktiga matcherna. Men nu ser han framåt och visst finns det hopp.

- Alla har mognat ett år och vi har ett bra lag. Får vi bitarna att stämma och vågar spela vårt spel så ska vi vara med och tampas om seriesegern. För egen del ska jag ta ett kliv till och göra minst 8 mål denna säsong. Konkurrensen är större i år också vilket bara är positivt. Johan Davidsson utvecklas hela tiden och är en annan speltyp än jag och nu har Isak Danielsson tillkommit också. Sen vet man aldrig var Niklas Fälth spelar heller så det gäller att slita ordentligt för sin plats i år.

 

putte

Hans roll i ÖIS har inte varit allmänt känd som varken defensiv eller offensiv vilket han ser både för- och nackdelar med.

- Under Grännatiden hade jag en offensiv roll och i och med det vågade man väl mer också. Men samtidigt är jag med både framåt och bakåt sen flytten till ÖIS och jag har förbättrat mitt defensiva spel väldigt mycket och blivit mer av en bollvinnare nu.

Statistiken understryker just detta. Under föregående år blev det 3 mål för Patrik, något som det alltså ska bli ändring på om man får tro han själv.

Rolfsson nära komplett

Klockan tickar på och den närmar sig 20.00 och därmed träning. Spelarna ramlar in en efter en. Några rader nedanför oss sitter en av ÖIS bästa målskyttar under 2011, Simon Rolfsson, och halvsover. Rolfsson är en spelare som Patrik tror mycket på.

- Han behöver bara förbättra första, andra och tredje touchen annars är han en komplett anfallare, menar Patrik.

- Ni kan byta om i sexan, ropar vaktmästaren till spelarna och de börjar röra sig mot omklädningsrummet en efter en.

"Allt släpper i Slafsinge"

Men innan Patrik får lov att gå och snöra på sig sina skor får han se in i spåkulan och återge vad han ser.

- Jag ser en trevande försäsong fram till träningslägret i Slafsinge där allt kommer att släppa med mer öppenhet och nakenhet. Inför sista matchen kommer det att räcka med oavgjort för serieseger. Vi möter ett pånyttfött NGIS och matchen står och väger första 70 minuterna. Sen pangar vi in fyra bollar! Målskyttarna är Robert Davidsson, Robin Johansson, Danne Näslund(andra för året) och jag själv.

Om Patrik Gunnarssons profetior kommer att stämma återstår att se. Men om försäsongen inleder trevande så uppmanar ÖIS-redaktionen härmed alla spelare och fans att inte misströsta. I Slafsinge släpper allt! 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:04 Skribent: Robert Davidsson

1-0 ljungby

måååål

måååååål

vinst

Kgoif öis

OISA

Postadress:
Ölmstad IS
Michael Eskilsson, Broddstorp
56393 Gränna

Besöksadress:
ÖIS-Gården Korparp Ekhagen 2
56393 Gränna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info

 

 

 

 

 

 

Tack vare projektstöd från EU har vi kunnat
genomföra bygget av vårat nya Elljusspår.