Hoppa till sidans innehåll

DressyrSporren tränar tränaren och eleven

20 SEP 2012 15:16
ORK:s Alexandra Nilson flankeras av tyska tränaren Conrad Schumacher och hästen Bailando.
  • Skapad: 20 SEP 2012 15:16

En av Olsegårdens RK:s dressyrryttare, Alexandra Nilson har under ca 1,5 år varit med i ett projekt som kallas Dressyrsporren. Några har undrat vad det är och vill veta mer så här kommer lite information.

 

Idén till DressyrSporren kom 2004 i samband med att SDK höll ett tränarseminarium med Conrad Schumacher. På förslag kom en önskan från tränarna att få en tränare för tränarna. Detta blev Dressyrsporren, som på intiativ av Eva Lekander startade 2005 .
Syftet är i första hand att tränare/elev, 8-10 st /år, ska få ett långsiktigt, gemensamt samarbete med för närvarande, Conrad Schumacher.  Sedan starten 2005 har DressyrSporren haft ca 55 st A-B-C- tränare och ca 150 elever/tävlingsryttare i programmet för CONRAD!

 

dressyrsporren

 

CONRAD SCHUMACHER

Internationell GP- ryttare,- tränare,- domare & coach.
Verksam i bl a Sverige, England , Irland, Tyskland – kontrakterad i USA.

Conrad Schumacher är en av världen mest erfarne tyska dressyrtränare. Med sin långa erfarenhet som GP-ryttare / GP- domare har han tränat ett flertal ekipage till OS och mästerskap på olika nivåer. Han har även tränat och coachat framgångsrika team från Tyskland, Holland, England och USA. 

Conrads tränare var den legendariske Dr.Josef Neckerman som gav honom nycklarna för framgång. Allt eftersom insåg Conrad att det viktiga var att lägga mer fokus på ryttaren än på hästen och därigenom började framgångarna för hans elever på alla nivåer att komma.

Conrad har på sin meritlista framtagit ett 40-tal internationella ekipage och OS-medaljörer. Bl.a. Sven Rothenberg och Ellen Bontje. Han har under ca 20 års tid regelbundet tränat och coachat junior/young riders i USA som givit ett antal medaljer i bl.a. Nordamerikanska Young Riders Championaten. Även regelbundna workshops för tränare i Europa och USA ingår i hans arbete. 
Han har en egen anläggning utanför Frankfurt i Tyskland som arrenderas av Ellen Bontje (silver i OS på Silvano).

Stoet Flyinge e. Drabant - Varolio (helsyster till hingsten Brisad) har gett honom framgångar på tävlingsbanorna, upp till GP. Han har även tävlat internationellt med hästarna Windhuk, Solist och Duero.

Förutom Ellen Bontje har han även tränat Sven Rothenberg och Gonnelien Rothenberg som tillsammans ridit ihop 22 st mästerskapmedaljer! Hans egna förebilder och tränare har i första hand varit OS-medaljören Josef Neckermann som även stått uppstallad på C.S anläggning, samt Reiner Klimke och Harry Boldt.

Conrad fokuserar bl.a. på 'utbildning av ryttaren' och 'systematical approach', 'mental fitness' och 'neckcontrol' med honörsordet 'FEEL' genomgående i sitt system.


C*S* TRÄNINGSFILOSOFI

'Passion för det man sysslar med' - vara hängiven, beredd att utsätta sig för 'prövningar', d.v.s. höra sanningar och vara beredd att arbeta. Vara teoretiskt kunnig, ha tålamod, kontroll, självförtroende och kunna fokusera.
Framgång kommer också inifrån - ur självförtroende som bygger på kunskap. Ju hårdare man arbetar desto bättre blir ens självförtroende.
Att utveckla en dressyrhäst är ett systematiskt arbete som ska bygga på en riktig grund. Man bör ej forcera utbildningen med tricks och hårda tag, utan hästen ska känna sig lugn och trygg och förstå vad den ska göra.
Hästen ska stolt och villigt utföra det ryttaren ber om.
En vinnare fokuserar på det som går att kontrollera - den egna kunskapen och träningen!

För mer info om DressyrSporren: www.lekander.com

 

Skribent: Karl-Henrik Nilson

Sparbankslogga

 

 

 Ange alt-text här.

 

logotyp_1173089437

 

horasensplantskola

 

ColoramaLogo(1) 

 

 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Olsegårdens Ridklubb - Ridsport
Olsegården, Olsegården
43277 Tvååker

Besöksadress:
Olsegårdens RK, Olsegården
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 034047354, 034047354
E-post: This is a mailto link

Se all info