Hoppa till sidans innehåll

Lyckad avslutning för Projekt Stigbygeln

11 NOV 2013 17:09
Finalen av ORKus Projekt Stigbygeln genomfördes i lördags med en dressyrdag för Eva Lekander.
  • Skapad: 11 NOV 2013 17:09

Dressyrdagen startade kl 09.00 med en uppsutten clinic i ridhuset där ungdomarna fick träna två och två för Eva Lekander. Det roliga var att trots variationen var så stor bland hästarnarnas kunskaper (från bångstyriga hopphästar till lydiga dressyrhästar) fick Eva fram en tydlig budskap till varje ryttare vad som gäller för just den hästen genom att börja från grunden i den "klassiska" dressyren. Det blev en intressant clinic där problem som att få hästen till att stå still i en halt blandades med att få en häst till rena galoppombyten.

 

 

eva 2

Hig-tech..varje ryttare fick en mottagare med en hörselsnäcka så Eva kunde prata med dom en och en ute på banan. Här är det Emma Dragstedt och Jennifer Glasell som "kopplas"upp.

 

Vid ett-tiden var det dags att dra sig in till Olsegårdens B&B där det stog uppdukat med mat och dryck ackompanjerat av levande ljus och sprakande brasa. Efter att alla ätit sig mätta var det dags att dra igång teorilektionen. Eva började med att gå igenom lite övergripande om hästens muskelatur och varför det är så viktigt att göra saker i rätt ordning och inte ha för bråttom. Detta är lika viktigt för hoppryttare som dressyrryttare och det budskapet gick nog hem till alla ryttare och föräldrar.

Den största delen av lektionen ägnades åt, och att förklara Utbildningsskalan (Rytm-Lösgjordhet-Kontakt-Schvung-Rakriktning-Samling)

Som avslutning på teorin fick ORKus även en genomgång av en utbildningsskala som är på väg att få "officielt" fäste i Sverige. Den kallas för BIKRAK och är en utbildningsskala för ryttaren likt åvan nämnda är för hästen. (Balans-Inverkan-Kombination-Riktad inverkan-Avstämning-Känsla)

Tack Eva Lekander för en fantastiskt givande dag och tack Håkan och Kerstin för god mat och mysiga lokaliteter !!

En stor eloge till våra ungdomar för ett väl genomfört projekt.

Eva 6 

Nyfikna föräldrar och tränareeva1

Terori till levande ljus och brasaeva5

Även intresserade föräldrar "snyltade" i sig både mat och teorikunskaper.

Skribent: Karl-Henrik Nilson
Epost: This is a mailto link

Sparbankslogga

 

 

 Ange alt-text här.

 

logotyp_1173089437

 

horasensplantskola

 

ColoramaLogo(1) 

 

 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Olsegårdens Ridklubb - Ridsport
Olsegården, Olsegården
43277 Tvååker

Besöksadress:
Olsegårdens RK, Olsegården
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 034047354, 034047354
E-post: This is a mailto link

Se all info