Hoppa till sidans innehåll

Spelar grabbarna fotboll får ridtjejerna åka hem

12 APR 2013 10:55
Fotboll vs Ridsport i Tvååker
Många har undrat vad som händer och om någonting överhuvudtaget händer angående den situation vi hamnat i nu efter kommunens huvudlösa beslut att anlägga en konstgräsplan 30 mtr från vårt ridhus.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2017 18:48

Först vill jag informera er om att konstgräsplanen kommer att användas till matcher hela den kommande helgen p.g.a att inga eller få gräsplaner i kommunen är spelbara. De planerade aktiviteterna i vårt ridhus (programridningarna) kommer att flyttas till annan plats, förmodligen Kusens gård som ligger ca 1 km från vår anläggning. Alla anmälda kommer att få besked under dagen eller morgondagen.

Nu åter till vad som görs och planeras gällande störningarna från fotbollsplanen.

 

När det gäller parkeringseländet vid matcher och träningar:

Kommunens gatukontor kommer att (muntligt löfte) belägga vägen förbi ridhuset med parkeringsförbud. Skyltar med parkering förbjuden (undantag klubbens medlemmar och besökande till klubben) kommer att sättas upp vid vägen och på ridhuset. Jobbet är beställt och kommer att bekostas av kommunen.

 

Fotbollar som kommer över stängslet:

Innom de närmaste veckorna kommer kommunen att höja stängslet bakom målet för att förhindra att detta sker i framtiden. Fritidsförvaltningen är även informerad om de okynnesskjutningar som skedde förra torsdagen då vi fick upp fotbollar på ridhustaket. Vi och kommunen är helt överens om att detta inte var några felplacerade målsparkar utan en avsiktlig handling. Janne Wärn, kommunens nya anläggningsansvarig kommer att informera berörd fotbollskubb att om detta händer igen kommer dom att bli avstängda från konstgräsplanen. Det är därför väldigt viktigt att ni rapporterar direkt till mig (Kalle) om det händer igen.

 

Våra tävlingar:

Vid alla våra 6 tävlingar detta år har kommunen stängt konstgräsplanen för all verksamhet.

 

Gap skrik och annat liv från fotbollsplanen:

En 2-3 mtr hög jordvall kommer innom kort att byggas längs långsidan av fotbollsplanen som vetter mot våra hagar.

När det gäller kortsidan av planen som vetter mot vårt ridhus är det problem. Denna sida är ju den viktigaste att "ljuddämpa" men här finns ingen klar lösning. En jordvall fick inte plats och ett riktigt bullerplank kostar mer pengar än vad tjänstemännen på kommunen kan besluta om. Jag bestämde med  Janne Wärn att vi får gå den politiska vägen för att få loss pengar till detta. Jag kommer att ta kontakt med kommunstyrelsen på måndag och kräva ett möte snarast ute på vår anläggning för att på plats visa hur deras huvudlösa beslut om att placera konstgräsplanen där den nu ligger påverkar vår verksamhet.

 

Jag vill även göra klart för alla att mitt mål i detta arbete mot/med kommunen är att vi som två idrottsföreningar (Tif och ORK) måste kunna genomföra våra aktiviteter oberoende av varandra, dom på konstgräsplanen och vi på vår anläggning.

Skribent: Karl-Henrik Nilson

Sparbankslogga

 

 

 Ange alt-text här.

 

logotyp_1173089437

 

horasensplantskola

 

ColoramaLogo(1) 

 

 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Olsegårdens Ridklubb - Ridsport
Olsegården, Olsegården
43277 Tvååker

Besöksadress:
Olsegårdens RK, Olsegården
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 034047354, 034047354
E-post: This is a mailto link

Se all info