Hoppa till sidans innehåll

Anna Felé


Anna Filéär auktoriserad C-tränare i fälttävlan och har två master examen i beteendevetenskap/psykologi samt i ledning och styrning.

Anna har sin huvudsakliga ridutbildning ifrån Anne Persson på Hermanstorp, men tränar idag även för Ulrika Bidegård och Ted Velander.

Anna har egna tävlingsmeriter till och med svår trestjärnig fälttävlan, medelsvår dressyr och medelsvår hoppning. Hon har genom åren tagit ett flertal placeringar i större mästerskap, både som ponnyryttare, junior, young rider och som senior.

Anna arbetar med hela ekipaget, det vill säga, arbetet sker med både hästens- och med ryttarens individuella inställning och utveckling. Arbetet sker huvudsakligen via tre steg:

1) individuell kartläggning av ekipagets svagheter/styrkor

2) individuell kartläggning av målbild samt vision,

3) ridteknik och övningar.

Allt ridarbete sker utifrån utbildningsskalan tillsammans med samtalsmetoden; motiverande samtal. Motiverande samtal används i rådgivning och i behandling för att underlätta förändringsprocesser hos en individ. I förändringsarbetet läggs det huvudsakliga fokuset på att hjälpa individen och hästen till att öka sin självkänsla, förbättra sin självbild och på så vis även öka sitt självförtroende och optimera sin prestation. ​

Med mer än 20 års erfarenhet av fälttävlan och förändringsarbete kan Anna utveckla ett ekipage hela vägen från nybörjare till elitryttare. Anna utbildar huvudsakligen inom bredden för fälttävlan, men även renodlade dressyr- och hoppekipage tränar idag regelbundet för henne.

Sedan år 2016 har Annas elever mycket goda resultat i medelsvår dressyr, fälttävlan och hoppning på både ponny och häst. Självklart tävlar Anna fortfarande själv aktivt med hästarna Danilo (2003) och Irco Zillas (2009).

 Anna Filé

 

Sparbankslogga

 

 

 Ange alt-text här.

 

logotyp_1173089437

 

horasensplantskola

 

ColoramaLogo(1) 

 

 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Olsegårdens Ridklubb - Ridsport
Olsegården, Olsegården
43277 Tvååker

Besöksadress:
Olsegårdens RK, Olsegården
43277 Tvååker

Kontakt:
Tel: 034047354, 034047354
E-post: This is a mailto link

Se all info