Hoppa till sidans innehåll

Aktivera IdrottOnline


Aktivera IdrottOnline eller hantera huvudadministratör

Det är lätt att aktivera er förenings administrativa verktyg i IdrottOnline!

Så här gör ni:

  1. En förening ansluts inte direkt till Riksidrottsförbundet utan ansöker om medlemskap i ett eller flera av RF's medlemsförbund, specialidrottsförbund (SF). Ansök om inträde och invänta klartecken att ni är godkända. För er som redan är medlemmar fortsätt till steg 2.

  2. Utse en kontaktperson i er förening som blir huvudadministratör för er sida. Det är den personen som bygger upp ert medlemsregister har åtkomst till de olika administrativa funktionerna. Se till att medlemmarna i föreningen vet vem som har den här rollen då hjälp med inloggningsuppgifter och ändring av personuppgifter ges av huvudadministratören i föreningen.

  3. När huvudadministratören är tillagd får denne ett e-postmeddelande med instruktioner om hur man loggar in första gången för att komma åt administrationsverktyget. Ett användarnamn och lösenord skickas i ett separat e-postmeddelande. Inloggningen är personlig och ska inte delas med andra.

  4. Huvudadministratören kan därefter logga in på IdrottOnline och direkt börja använda våra tjänster helt kostnadsfritt!

  5. Fyll i aktiveringsformuläret här.


IdrottOnline fungerar bäst med PC samt webbläsare Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge. 

Med övriga webbläsare samt datorer garanteras inte korrekt funktionalitet. 

Observera att tidigare har man kunnat aktivera en hemsida för respektive föreningen. Den funktionen är nu borttagen då hemsidefunktionen och samtliga hemsidor kommer att försvinna i samband med årsskiftet 2022/2023. 

Uppdaterad: 23 MAJ 2018 18:12