Hoppa till sidans innehåll

Resultat Jaktskytte SM

12 AUG 2014 23:13
På länkarna här nedan finner ni resultatlistor, dels det sammanlagda SM resultatet, men även delresultat såsom kulgrenar respektive lerduve dito. Bilden här ovan visar de som fyllde pallen i lagtävlingen.
  • Skapad: 12 AUG 2014 23:13

14-08-10 Jägareförbundets Öppna Jaktskytte SM

14-08-10 Öppna Jaktskytte SM Kulgrenar

14-08-10 Öppna Jaktskytte SM Hagelgrenar

14-08-10 Öppna Jaktskytte SM Lagtävling

08-10 Vinnare SM Vinnare Individuellt
Pallen på JägarSM fr.v. Emil Håkansson 2:a, 1:a David Sandelin, 3:a Leif Martinsson

08-10 SM Pall Kulgrenar
Pristagare Kulgrenar Erik Håkansson 2:a Viktor Magnusson 1:a & Daniel Kling på 3:e

Här nedan kan ni ta del av hur Jägareförbundets jaktskytteansvarige Lars Björk mer heltäckande sammanfattade helgens mästerskap.

Det var en jämte som var starkast i skyttet på årets Jägar-SM som avgjordes på Oppunda Jsk banor i Katrineholm. Flera juniorer placerade sig också högt i prislistorna.

David började första dagen starkt och ledde med 372 poäng. På andra plats låg då Leif Martinsson, Dalarna 4 p bakom och på tredjeplats fanns ytterligare en dalkarl, Mats Larsson på 360 poäng. Strax därbakom låg fjolårssegraren och junioren Emil Håkansson, Stockholm med 357 poäng.

David sköt tidigt på söndagen och sköt fina 363 poäng, det blev en lång väntan innan de sista hade skjutit på eftermiddagen. Leif sköt bra även under andra dagen men tappade på älgen som brukar vara en stark gren för honom, han sköt 72 poäng. Detta gjorde att det öppnade sig för Emil som ökade med 10 p jämfört med första dagen och han slutade därmed på en mycket fin andra plats med 724 poäng.

Mats var jämn mellan grenarna andra dagen men något sämre i alla fyra grenarna och han slutade därmed på 701 poäng och en åttondeplats.

Det var ett mycket bra arrangemang som Oppunda Jsk genomförde under träningsdagar och de båda tävlingsdagarna. Detta var en generalrepetition då de kommer att vara värdar för NM i jaktkombination 2015.

Värt att notera är också den endast 16 år unga Linus Mellgren som sköt 354 första dagen och 355 andra dagen och med detta blev fyra totalt, mycket starkt. Kan nämnas att han sköt sin första 25:a på Nordisk Trap någonsin och som sig bör sköt kompisarna sönder hans keps.

På kulgrenarna var Victor Magnusson, Västmanland i topp på 379 poäng. Med denna seger tog Victor också hem vandringspriset för gott. Priset har tidigare gått runt i 9 år.

På andraplats kom där Emil Håkansson och på tredje plats kom ytterligare en Västmanlänning, Daniel Kling på 370 poäng.

David Sandelin var bäste hagelskytt med 372 p och tvåa kom Magnus Rönning, Stockholm på 368 poäng.

Om tredjeplatsen krävdes särskjutning mellan två dalkarlar som dessutom sköt i samma lag för Dalarna, Janne Tännström och Leif Martinsson. I särskjutningen var Leif kyligast och blev därmed trea i hagel. Det kan nämnas att Leif skjuter Nordisk Trap med kikarsikte vilket inte är så vanligt.

I lagtävlingen kan speciellt noteras att Jämtland vann med endast 3 poäng före Dalarna, en enda duva genererar exempelvis hela 4 poäng, så det var minsta möjliga marginal för jämtarna. På tredjeplats kom Stockholm på 2067 poäng.

Lars Björk

Skribent: Weine Hellgren

Postadress:
Oppunda JSK - Skyttesport
Cläre Söderström, Hjälmsjögatan 18
64134 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015050711
E-post: This is a mailto link

Se all info