Hoppa till sidans innehåll

12 ÖBKare har blivit ShuttleTime-utbildade!

13 MAR 2019 12:38
Under söndagen den 11 mars genomfördes en ledarutbildning, ”ShuttleTime” i Backahallen. 17 deltagare deltog varav 12 var från Örebro. En givande dag med mycket tips, ideér och nya övningar.
  • Skapad: 13 MAR 2019 12:38

Under söndagen den 11 mars genomfördes en ledarutbildning, ”ShuttleTime” i Backahallen. 17 deltagare deltog varav 12 var från Örebro. En givande dag med mycket tips, ideér och nya övningar.

ShuttleTime är en grundutbildning för badmintonledare som anordnas av Svenska Badmintonförbundet. Nyexaminerade utbildaren Anders Nyman höll i utbildningen tillsammans med Paniz Yousefi. Från ÖBK deltog en blandning av erfarna ledare, aktiva ledare och blivande ledare, de som var med var: Niklas, Andy, Casper, Stefan, Rolf, Viggo N, Daniel B, Agaton, Agnes, Emma, Edvin L och Simon. Dessutom deltog 5 ledare från Falu BMK.

Kursupplägget bygger mycket på praktisk övning kopplat till ett material med förslag på färdiga lektionspass. Ett mycket bra material som ledarna kommer att ha nytta av framöver i vardagliga arbetet.

Utbildningsdagen inleddes med kort genomgång av dagens upplägg. Sedan skummades materialet igenom innan det blev pang på och dags att sätta igång det praktiska arbetet nere på banorna. Del 1 av dagen hölls korta pass (10 min) av 2 ledare i taget som gemensamt planerade och ledde 4 st andra deltagare som fick låtsas vara ”7 åriga nybörjare”. Detta förtydligades genom att de som var spelare var tvungna att spela med fel hand vilket visade sig vara en rejäl utmaning! Efter varje kort pass gavs feedback från utbildarna och övriga gruppdeltagare ”vad gjordes bra, mindre bra, vad kan utvecklas, vad kan jag tänka mer på? Det blev givande samtal hela tiden och det var en hög fokusnivå från deltagarna.

Efter en lunchpaus var det dags för del 2, då gjordes större grupper som 2 ledare fick vara ledare åt och hålla passen (12 min). Efter en rask fikapaus klev vi på tredje passet och då var det dags för slutprovet – att hålla pass själva (9 min) för en större grupp. Alla deltagarna stod för fina insatser och när dagen var slut kunde samtliga erhålla varsitt ShuttleTime-diplom.       

Riktigt bra jobbat alla som deltog i utbildningen och stort tack till Anders och Paniz för en givande dag!

Nyexaminerade utbildare
Både Anders Nyman och Mathias Wigardt har nyligen blivit certifierade till den högsta nivån av ShuttleTime-utbildare efter en utbildningshelg i Lettland. Anders och Mathias kommer att hålla i flertalet kurser runt om i landet framöver.

Se artikel via Badminton Sweden genom att klicka här:

Skribent: Niklas Sandberg
Epost: Adressen Gömd
 Facebook 
      Gilla oss på Facebook!

 
 

   Ange alt-text här.

Sisu Idrottsutbildarna    

Postadress:
Örebro BMK - Badminton
Landbotorpsallén 1
70226 Örebro

Kontakt:
Tel: 019331172
E-post: This is a mailto link

Se all info