Hoppa till sidans innehåll

Goda resultat i Gästabudet och bra kämpat på SM!

07 FEB 2019 16:20
Föregående helg (2-3 feb) genomfördes utöver SM i Sundsvall, där ÖBK hade fem spelare på plats, även Gästabudet i Nyköping där ett stort gäng ÖBKare deltog med stora framgångar.
  • Skapad: 07 FEB 2019 16:20

SM i Sundsvall
Lydia Demetriades, Adrian Demetriades, Jakob Burestedt, William Thorsell och Victor Nederman var i Sundsvall och deltog i SM-tävlingarna. William föll i första kvalmatchen i singel medan Adrian vann första matchen men föll i en tight tresetare i den andra kvalmatchen. Victor vann sin första kvalmatch vilket senare räckte till att ta sig in i huvudturneringen. Väl där blev det en tuff  resa mot en seedad spelare och tävlingen tog slut även för honom.

Adrian/Jakob spelade dubbel, de vann första matchen innan de ställdes mot det extremt rutinerade paret Wigardt/Hurskainen. Efter ett riktigt drama i tre set slutade det till slut med en snöplig förlust 22-24.

Lydia  vann en match i damdubbelturneringen i par med Denise Shen innan det blev uttåg. I mixed tog sig Lydia/Jakob till kvartsfinal innan det blev förlust.

Riktigt bra kämpat av samtliga spelare i Sundsvall! Detta var även Jakobs sista tävling för ÖBK och nu flyttar han till Malmö - tack för en rolig höst och lycka till framöver önskar vi till Jakob!

Klicka här för att se resultaten från SM!

Gästabudet i Nyköping

Gumshallen
Seniorklasserna spelades i Gumshallen under helgen och där var det full fart på åtta banor från kl. 09 - 21 under lördagen och söndagsförmiddagen. Det bjöds på många bra matcher och insatser från samtliga ÖBKare. Efter en slitsam lördag var det många trötta spelare som åt tillsammans på MAX innan det var läggdags på det extremt närliggande hotellet endast en stabil clear från hallen. Under söndagen spelades de sista semifinalerna och finalerna. Bland de mest framskjutna placeringarna var Martin Ekman som vann HSA, Linn Lundgren 2:a i DSB och Emma/Linn vann DDB. Grymt spel av hela det "äldre" gänget! 

Gripenhallen
Rolf Andersson befann sig i Gripenhallen under tävlingen och här kommer en rapport från honom om helgens insatser:

I helgen spelades Gästabudet i Nyköping med många framskjutna placeringar för ÖBK:s spelare. I Gripenhallen spelade ungdomsklasserna och samtliga deltagande ÖBK:are fick med sig minst en medalj hem, kanonbra jobbat

Följande ÖBK:are till sig guldmedaljer:

HS U15: Andy Lojander

HS U13: Noah Söderlind

DD U15: Emmy Lennrud och Lina Höglund (Västerås)

HD U15: Stephen Andersson och Noah Söderlind

 

Silvermedaljer fick:

HS U15: Casper Nordling

DS U13: Line Hellberg

MD U15: Stephen Andersson och Ingrid Liedstrand (Spårvägen)

 

Bronsmedaljer fick:

MD U15: Noah Söderlind och Line Hellberg

Efter en lång och trevlig lördag så avslutades kvällen för flera av de spelare och föräldrar som stannade över natten på Tandoori House i Nyköping tillsammans. Fantastiskt att se ÖBK spelarna leverera igen, förra helgen så var det Falun, denna helg Nyköping och nästa helg Kristinehamn.

 

Här kan ni läsa alla resultat från Gästabudet!

Skribent: Niklas Sandberg
Epost: Adressen Gömd
 Facebook 
      Gilla oss på Facebook!

 
 

   Ange alt-text här.

Sisu Idrottsutbildarna    

Postadress:
Örebro BMK - Badminton
Landbotorpsallén 1
70226 Örebro

Kontakt:
Tel: 019331172
E-post: This is a mailto link

Se all info