Hoppa till sidans innehåll

Härligt Klubbmästerskap i Backahallen!

28 MAJ 2019 14:44
I lördags (25 maj) genomfördes årets upplaga av ÖBK's Klubbmästerskap. Drygt 90 spelare deltog samt en hel del åskådare. När tävlingen var avslutad inleddes den trevliga avslutningsmiddagen med stipendieutdelning!
  • Skapad: 28 MAJ 2019 14:44

När dagen började stod släktdubbeln först på schemat. I denna prestigefyllda klass deltog hela 33 par. Det bjöds på många bra matcher, kul var att många nya spelare och släktingar ställde upp. 

Singelspelet spelades i fem olika klasser: Senior Herr, Senior Dam, Ungdom Nybörjare, Ungdom Tävling och Motion.

I Senior Herr deltog 21 spelare och efter flera tuffa matcher var det dags för final mellan Mathias Wigardt och Victor Nederman. Efter två stabila set stod Mathias "Wigge" Wigardt som segrare i klassen med 21-16 21-6, vilket blev hans första seger i ÖBK's KM.

I Senior Dam deltog 8 spelare. När poolspelet samt semifinalerna var avklarade möttes Elin Öhling och Lydia Demetriades i finalen. Där tog Lydia revansch på Elin från poolspelsmatchen och vann med 21-16 21-15.

I Ungdom Nybörjare detlog glädjande nog 21 barn och ungdomar. Alla kämpade på bra men tillslut stod det klart vilka som tagit sig till pallplats: Bronsmedaljörer blev Casper Bohlin och Ellen Rääf, silvermedaljör blev Filippa Alvin och guldet gick till Ludvig Alvenborg. 

I Ungdom Tävling deltog 12 killar och tjejer. Efter bra och spännande matcher fick vi se en tajt final mellan radarparet Andy Lojander och Casper Nordling. Efter tre set kunde Andy pusta ut efter att ha slagit in sista matchbollen. De som tog hem bronsmedaljerna i denna klass var Kevin Cao och Alvin Norberg.

I motionsklassen kämpade 10 tappra spelare om medaljerna. På en tredje plats kom Magnus Nordling och Fredrik Sandklef. Efter en slitig final fick Mikael Lindström kliva högst upp på prispallen då han besegrade Per Karlsson med 21-19 i tredje och sista set.

Efter en heldag med matcher så kom släktdubbel-finalen att stå mellan de favorittippade syskonparen Lundkvist och Demetriades. Ur den spännande finalen gick paret Lundkvist ("Tobbe" och "Fille") segrande. Tredjeplatsen togs hem av Nilssons och Öhlings.

Lördagen avslutades med en gemensam middag där stipendieutdelningen blev  höjdpunkten. Det skedde även några övriga hyllningar till Niklas på kansliet, till Anna Öhling för jobbet med Örebrocupen och till Elin Öhling för sina SM-medaljer. Backahallens stipendium fördelades i år ut på fyra kategorier: 

Årets Träningsflit Herr och Dam gick till Jesper Nyberg och Elin Öhling. För att de närvarat mest under säsongen.

Årets Överraskning gick till Tobias Lundkvist efter att haft en bra utveckling som tävlingsspelare, tränat hårt och varit en förebild på plan.

Årets Föreningsjälar gick till Agaton Långh och Daniel Bernström för deras stora engagemang för klubben.

 Stort grattis till alla stipendiater som får 1000 kr vardera!

 

Stort tack till alla som deltog i årets KM! Fler bilder kan ses via facebook. Klicka här för att se alla resultat: 

Skribent: Niklas Sandberg, Chanel Linné
Epost: Adressen Gömd
 Facebook 
      Gilla oss på Facebook!

 
 

   Ange alt-text här.

Sisu Idrottsutbildarna    

Postadress:
Örebro BMK - Badminton
Landbotorpsallén 1
70226 Örebro

Kontakt:
Tel: 019331172
E-post: This is a mailto link

Se all info