Hoppa till sidans innehåll

Många tävlingar senaste tiden!

12 MAR 2019 14:26
Senaste tiden har det tävlats flitigt runt om i landet, och även utomlands. Det har varit två serieomgångar och två Örebro Junior Tours. Här kommer en sammanfattning av det som hänt på tävlingsbanorna senaste tiden.
  • Skapad: 12 MAR 2019 14:26

Nedan följer en sammanfattning av tävlingsinsatserna under senaste perioden!

Elin på äventyr i Holland
Under sportlovsveckan var Elin Öhling och spelade med U15-landslaget i Holland. Där deltog hon i tävlingen ”8 nations”. Elin spelade flertalet matcher i både singel, dubbel och mixed. En kul och spännande erfarenhet!Badmintontrofén 9-10 feb, Kristinehamn

Här kommer en sammanfattning från Badmintontrofén signerad Rolf Andersson:

ÖBK spelarna fortsätter att rada upp bra resultat, denna helg i Kristinehamn. Det ”äldre” etablerade gänget och de ”yngre” tjejerna spelade till sig många bra resultat under lördagen och medan det ”yngre” och talangfulla killarna fortsatta spelandet i två dagar och fortsatte även på söndagen med sina slutspelsmatcher.

Följande ÖBK:are till sig guldmedaljer:
HS U13: Alvin Norberg

HS U15: Noah Söderlind

DS U15: Ebba Bengtsson

MDB: Melvin och Helena Hugosson

HDA: Edvin Lundgren och Victor Nederman

HSA: Victor Nederman

Silvermedaljer fick:
HS U15: Olivia Backlund-Garvander

HD U15: Stephen Andersson och Joel Malmberg

MDB: Andy Lojander och Emmy Lennrud

HDA: Martin Ekman och Alexander Lund-Peterson

HSA: Martin Ekman

Bronsmedaljer fick:
HS U15: Stephen Andersson

HSC: Tommy Backlund

DSB: Emmy Lennrud

HSB: Andy Lojander

DDB: Emmy Lennrud och Olivia Backlund-Garvander

HDB: Andy Lojander och Casper Nordling

HDA: Melvin Hugosson och Ture Nilsson

HSA: Ture Nilsson

HSA: Jesper Nyberg

Detta var en bra och trevlig tävling där matcherna nästan genomgående spelades innan utsatt tid, lite ovanligt. En stor ”kred” till arrangörerna som var väldigt på med utropen och påminnelser om siffervändarna. För de yngre spelarna väntar nu vår egen ÖJT till nästa helg, hoppas att alla ungdomar som var här kan vara med och visa upp bredden på hemmaplan.

Mycket positivt framförallt under söndagen var att det var många spelare och föräldrar som var engagerade i att hjälpa varandra med coaching under matcherna, länge sedan jag sett något liknande. I stort sett alla brydde sig om Casper, Andy, Joel, Noah, Stephen och Alvin och de brydde sig om varandra också. En stor ”kred” till föräldrarna Peter, Niklas, Annicka, Mattias W och Mattias M för sitt engagemang!

 

Seriespel, 16 feb
Årets första och säsongens fjärde seriehelg gick av stapeln 16 februari. Division 1-laget åkte till Torp och spelade. Det blev två tuffa lagmatcher mot Skogås och Komet och dessvärre 0-8 i båda matcherna. Division 3-laget spelade på hemmaplan i Backahallen. Där blev det två vinster, 6-2 mot Carlton och 6-2 mot Trollhättan efter många bra insatser. Kul med mycket publik på plats i Backahallen.

 

 

Örebro Junior Tour, 17 feb
Vårens första ÖJT spelades söndagen 17 februari. Det var ca 70 spelare som deltog från sex klubbar. En riktigt trevlig dag med många bra matcher och många spelare som tävlade för första gången vilket är extra kul!

 

 

Falanzlaget 23-24 feb, Falköping
Ett litet gäng åkte till Falköping och spelade Falanzlaget. Det blev bland annat en tredjeplats i HSA för Martin Ekman och en tredjeplats för Casper Nordling i HSU15.

 

 

Götaslaget (Linköping) & Borlänge Open 2-3 mars
Första helgen i mars delade sig det stora tävlingsgänget i två och ”de äldre” åkte till Borlänge och ”de yngre” till Linköping. Många bra insatser på båda tävlingarna och bra stämning runt ikring!

 

 

Seriespel, 10-11 mars
Division 3-laget reste under lördagen till Trollhättan för att spela säsongens näst sista seriesammandrag. I den första matchen slogs Wätterstad tillbaka med 8-0. I den andra matchen blev det betydligt tuffare. Men efter en urstark insats av Ture Nilsson i HS2 och vändning från nästintill hopplöst läge i andra set till seger i tredje kunde laget till slut vinna med 5-3. Det i sin tur betydde att ÖBK nu säkrat seriesegern i Division 3 Mellan A och avancerar till Division 2 kommande säsong!

Divison 1-laget spelade (ovanligt nog) sitt sammandrag under söndagen 11 mars. Denna gång i Järfälla. Det blev 1-7 mot Spånga och 6-2 mot Göta. En efterlängtad seger och nya poäng i tabellen.  

Örebro Junior Tour, 11 mars
Säsongens andra ÖJT spelades i söndags. Cirka 55 spelare deltog från ÖBK, Carlton, Köping, Arboga, Järnvägen och Västerås. En härlig tävlingsdag med mycket föräldrar och kompisar på plats och hejade på alla spelare.

Närmsta veckorna
Till helgen stundar ungdoms-SM i Stockholm för U13-U17 och ÖBK har flertalet spelare med. Framöver kommer Snödroppen i Karlskoga, seriespelet ska avslutas som den sista ÖJTn för terminen. Sen laddar vi såklart för Örebrocupen i april (27-28). Kör hårt alla ÖBKare!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BADMINTON SWEDEN OCH SE ALLA RESULTAT FRÅN TÄVLINGARNA!

Fler bilder finns som vanligt på Facebook och Instagram!

Skribent: Niklas Sandberg
Epost: Adressen Gömd
 Facebook 
      Gilla oss på Facebook!

 
 

   Ange alt-text här.

Sisu Idrottsutbildarna    

Postadress:
Örebro BMK - Badminton
Landbotorpsallén 1
70226 Örebro

Kontakt:
Tel: 019331172
E-post: This is a mailto link

Se all info