Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen informerar


På den här sidan hittar du senaste nytt från ÖBKs styrelse !

Styrelsen informerar 2018-09-07

En ny säsong är här och vi är i gång med alla träningsgrupper. Denna säsong ska bli den bästa hittills!

Vi har två ”nygamla”- och ett nyförvärv. Vi hälsar Lydia Demetriades, Adrian Demetriades och Jacob Burestedt välkomna till ÖBK.

Ni kanske har sett att vi har en nybyggd läktare vid bana 2 och 3? Ett stort tack till Magnus Frosthagen och William Thorsell som var byggledare och drog ett stort lass för att få läktaren på plats. Nu ska den målas och sedan har klubben ett bra förvaringsställe samt sittplats.

Försäljningen av årets upplaga av Restaurangchansen har startat. Denna aktivitet har säljkrav, varje aktiv medlem ska sälja minst 1 st. Samordnare är Andreas Hugosson.

Föräldramöten kommer hållas vecka 37 i konferensrummet i Backahallen, se tider på hemsidan. Välkomna!

Den 22 september är ni välkomna att heja fram vårt Division 3-lag till seger i säsongens första seriesammandrag. Första matchen startar 10.00 i Backahallen.

Vill du engagera dig i föreningsarbetet? Vi söker medlemmar till Arrangemangsgruppen. Uppdraget för gruppen är att samordna aktiviteter på och utanför badmintonbanan. Exempel på arrangemang är Game Night, Klubbresan och Klubbdagen. Hör av dig till Anna Öhling om du vill veta mera.

Hänt i sommar:

Klubbmästerskapet spelades i slutet av maj. Många intensiva spännande matcher och ett otroligt stort prisbord. Efter avslutat spel åt vi gemensam middag med vår hedersgäst Ola Andersson. Ola var aktiv som spelare och tränare i ÖBK i mer än 40 år. Tyvärr gick Ola bort i juli.

När Game Night intar Backahallen händer det grejor. Denna gång spelades alla sporter som finns i hallen samt lite kort, brädspel och TV-spel mellan pizza och godisätande. De tappraste orkade hålla sig vakna tills morgonen grydde och det var dags att åka hem.

De första veckorna på sommarlovet hade vi två veckor med ÖBKs Sommar-Badminton för barn och ungdomar. Vi ordnade också en Racketvecka tillsammans med ÖTK.

Precis innan säsongen startade fanns vi uppe på Örebro City Sport Festival där de som ville kunde provspela badminton och få information om föreningen. Det blåsiga vädret utgjorde en extra utmaning för de som spelade men vi lyckades rekrytera ett flertal nya medlemmar som hakat på till hösten.

Som klubbmedlem har du 15 % rabatt i Backahallens shop.

Hälsningar

Jessika Sjöstrand, Ordförande

 

Styrelsen informerar 2018-04-24

ÖBK har en svensk mästare! Elin Öhling är svensk mästare i samtliga tre klasser i U13. En fantastisk bedrift som kräver god fysik och ett starkt psyke. De tuffaste matcherna var semi-finalen i singel mot dubbelpartnern Sofia Strömvall samt semi-final i mixeddubbel, båda matcherna avgjordes i tredje set. Grattis Elin! Vi är så stolta och imponerade av din prestation.

I april var det dags för Lag-SM för ungdomar. ÖBK deltog med tre lag, U13, U15 och U17. Varje lag består av minst två pojkar och två flickor. Spelartruppen, lagledare, coacher och påhejande föräldrar samlades i Täby för två spännande dagar av spel. Stämningen i de två hallarna var magisk och ÖBKs spelare kämpade och presterade bra i alla matcher. Vårt U13-lag nådde ända till final där Umeå stod som motståndare. Många täta spännande matcher spelades och när sista bollen var slagen stod Umeå som segrare med 3-2 i matcher. Stort grattis till silvermedaljen och tack till våra ungdomar för väl genomfört mästerskap!

Örebro Junior Tour (ÖJT) har genomfördes två gånger under vårterminen. Många deltagare har tävlat för första gången och vi hoppas att det har gett mersmak att vilja fortsätta tävla. Flest deltagare var med från ÖBK, Järnvägen, Carlton, Köping och Västerås. Vi hälsar också BMK Göta välkomna. Nästa gång det är ÖJT är till hösten.

Klubbresan till Linköping är genomförd med gott resultat. Sammanhållningen i klubben växer för varje resa vi genomför. I år blev bussen full och vi fick komplettera med några bilar. Kul! Tack till samtliga föräldrar och önskemål till nästa år är att alla kan spela i samma hall.

Newbodyförsäljningen startar nu och ny i rollen som samordnare är Andreas Hugosson. Hämta din katalog i hallen och fyll på med nya fräscha träningskläder. Mer information finns på hemsidan.

Föreningen håller på att teckna ett nytt bollavtal för fjäderbollar. Vårt mål är att nya bollar ska finnas på plats innan juni. Mer information kommer.

Inför säsongen 18/19 kommer ÖBK anmäla två serielag, ett i division 1 och ett i division 4. Planerna på att eventuellt anmäla ett tredje lag får vänta. Anledningen är att vi inte har den organisation som krävs att driva tre lag.

Vill du engagera dig i föreningsarbetet? Vi söker medlemmar till Arrangemangsgruppen. Uppdraget för gruppen är att samordna aktiviteter på och utanför badmintonbanan. Exempel på arrangemang är gamenight, klubbresa och klubbdagen. Hör av dig till Kent Lundgren om du vill veta mera.

 

ÖBK har haft vårt årliga årsmöte och styrelsen ser ut som följande: 

Jessika Sjöstrand, ordförande

Anna Öhling, Vice ordförande

Petra Lundkvist, sekreterare

Magnus Nordling, kassör

Kent Lundgren

Jan Korpela

Stefan Nyberg

Cedric Andersson


På gång:

Vårt största arrangemang Örebrocupen kommer genomföras 28-29 april. Kom och titta på om du inte själv ska tävla eller vara funktionär.

Klubbmästerskapet kommer spelas 26 maj. Alla i familjen kan vara med och tävla denna dag. Många roliga möten och matcher med ett fint prisbord. Efter avslutat spel kommer vi ordna gemensam middag. Mer information kommer.

Vi kommer ha en Gamenight för klubbens ungdomar (och äldre som gillar spel och racketsport). Gamenight går av stapeln efter avslutad termin natten 1-2 juni så håll utkik efter inbjudan med mer information.

När sommarlovet har börjat drar vi igång med olika badmintonaktiviteter för barn och ungdomar V.25 och V.26 följt av Racketveckan V.27 med alla racketsporter. Olika typer av dagläger kommer finnas och vi hoppas att du/ditt barn vill vara med. Information kommer att skickas ut till alla medlemmar.

Anders Nyman tillträder tjänsten som Backahallens hallchef den 21/5, tjänsten är på 75%. Om du vill komma i kontakt med Anders så maila honom på This is a mailto link

Som klubbmedlem har du 15% rabatt i Backahallens shop.

Hälsningar

Jessika Sjöstrand, Ordförande

 

Styrelsen informerar - från styrelsemöten oktober 2017 till januari 2018

Vintern är här och vi har hunnit avsluta höstterminen och börjar med nya tag på vårtermin-18. Jag hoppas att juluppehållet gav dig nya krafter och att du längtade tillbaka till Backahallen och nya träningar. Här kommer en sammanfattning av de aktiviteter som har hänt under hösten i föreningen.

 • En kostföreläsning i samarbete med SISU har arrangerats för vår utvecklingsgrupp med ungdomar.
 • Försäljningen av Restaurangchansen är avslutade och vi nådde åter igen mycket bra försäljningssiffror.

 • Kryddförsäljning är också avslutad och i år var det ganska trögt att få medlemmar att sälja. Det var totalt 26 st försäljare, dock så sålde dessa många paket! Mycket bra jobbat. Den som sålde flest paket var Helena Hellberg och hon vann ett rack: J-Project 500 sponsrat av Joobong. Grattis!

 • Vi har arrangerat en tjejkväll den 12/11 för föreningens kvinnliga spelare, ledare och styrelseledamöter. Vi var totalt ca 25 stycken som hade roligt med lekar och matcher på banan och avslutade med en gemensam måltid i hallen.

 • Vi har genomfört en informationsträff för föräldrar i november där vi försökte fånga upp de föräldrar som är nya i föreningen för att informera om hur det är för deras barn att delta vid tävlingar och vid träningar i ÖBK.

 • Den 11/11 gick DM av stapeln och ÖBK fick äran att arrangera detta 2017. Många fina framgångar för våra spelare som nu har titeln Distriktsmästare.

 • ÖBK har tilldelats Elitstöd från Örebro Kommun för de spelare som har varit med i vårat division 1-lag.

 • Nyhet för 2017 var att vi har sålt Bingolotter till uppesittarkvällen. Tack till er alla som kämpade på och sålde lotter. Jag hoppas att du eller någon i din familj vann.

 • En tränarträff för föreningens tränare och ledare skedd när juluppehållet började. Vi har många kunniga och engagerade tränare i ÖBK. Om du vill vara hjälpledare i en grupp, kontakta Niklas på kansliet genom att maila This is a mailto link

 • Vi har beslutat att gå vidare med registrering av medlemskort via Idrottsmedlem-appen. Information om appen kommer i nästa månadsutskick.

 • Under hösten har ÖBK arrangera några olika tävlingar. Vi riktar ett stort tack till alla funktionärer som gjort det möjligt för ÖBK att genomföra dessa olika tävlingar. Tack för din hjälp. Vi hoppas du kan hjälpa till även under vårens arrangemang.
  Dessa arrangemang genomförde vi :
  Seriespel Division 1, 21 oktober
  Örebro Junior Tour, 22 oktober
  DM (Distriktsmästerskap), 11-12 november
  Seriespel Division 4, 25 november
  Örebro Junior Tour, 26 november

 • På höstlovet var det många barn som deltog på ÖBKs höstlovsläger. Lägret var öppet för alla ungdomsspelare i klubben. Vi kommer arrangera ett liknande läger på sportlovet vecka 8, håll utkik efter mer information.

 • Styrelsen har beslutat att egna bollar ska användas när ordinarieträning är slut och man vill fortsätta spela. Kostnaden för bollar är den näst största utgiften som ÖBK har och vi behöver begränsa denna utgift.

 • I planering för våren är försäljningsstart av Newbody.

 • 2018 går vår populära Klubbresa till Linköping den 3-4 mars. Vi åker i gemensam buss och övernattar i hallen. Har du inte följt med tidigare, ta chansen i år. Det är superkul! Mer information kommer inom kort.

 • Ombyggnation av nytt konferensrum samt en samlingslokal med gymutrustning är klar. Det kommer finnas möjlighet för de medlemmar som önskar att köpa kort för att utnyttja redskapen. Det kommer kosta 200kr/kalenderår. Det är en åldersgräns på 13 år (intyg från förälder upp till 15år).

 • De uppdrag i Backahallen som har drivits av Racketbutiken kommer att övergå på Ekonomiska föreningen som äger hallen. Dessa innefattar receptionen, racketshopen samt hallchefsuppdag. Övergången sker den 1 mars 2018.

 • 3 nya padelbanor kommer byggas i ny lokal i anknytning till huvudbyggnaden. Banorna beräknas vara spelklara till starten av höstsäsongen.

Jag vill tacka alla spelare, föräldrar och övriga aktiva som bidragit till att vi hösten 2017 åter har kunnat genomföra arrangemang av olika slag, att vi har åkt på tävlingar och visat goda resultat och stort deltagande. Det ska vi vara stolta över och jag ser fram emot vad våren kan bjuda oss på utanför och på banan. 

Hälsningar

Jessika Sjöstrand, Ordförande

 

Styrelsen informerar 2017-10-16:

Från styrelsen vill vi informera alla medlemmar i ÖBK om det ekonomiska läget för 2017. Som det ser ut just nu så kommer ÖBK att göra en förlust på ca 70 000 – 100 000 kr för helåret 2017. Vi vill med detta informationsbrev försöka ge en förklaring till varför vi hamnat i denna situation samt ge information om hur vi jobbar framåt. Viktigt att förmedla är att den dagliga träningsverksamheten inte påverkas av detta utan rullar på som vanligt!

I slutet av 2016 togs en budget för 2017 fram av dåvarande styrelse i samarbete med kansliet. Det var den budgeten som presenterades på årsmötet i slutet av mars. Nu med facit i hand kan man konstatera att den budgeten skulle ha reviderats i februari/mars då flera viktiga händelser var kända som påverkar årets ekonomiska förutsättningar.

På årsmötet bytte vi styrelseordförande samt ett antal styrelsemedlemmar. Även kanslitjänsten byttes. I en övergångsperiod tog det för lång tid innan vi i nya styrelsen fick överblick över det ekonomiska läget och kunde börja planera för nödvändiga åtgärder. Till detta är vi givetvis självkritiska.

Det vi gör nu är att se framåt och försöka nå målet om en budget i balans inför 2018. Från styrelsen jobbar vi med kort- och långsiktiga lösningar på både intäkts- och utgiftssidan. Vi kommer att återkomma med konkreta åtgärder.

Vad gäller att få nya intäkter så är den försäljning vi anordnar viktig. Just nu pågår försäljning av Restaurangchansen, snart drar vi igång med kryddor och i december så ska vi sälja lotter till Bingolottos uppesittarkväll för första gången. Vi vill vädja till alla i ÖBK-familjen att vara extra engagerade i årets försäljningar!

Sponsring är också en snabb och viktigt inkomstkälla. Är du egenföretagare eller anställd på ett företag som kan tänka sig att sponsra ÖBK i någon form så vill vi gärna träffa dig för att diskutera möjliga upplägg. Kontakta då marknadsansvarig Ulf Råslind på telefon 070-523 80 77.

Vi vill avsluta med att säga att vi i styrelsen jobbar stenhårt med att få ekonomin i balans inför 2018 och vi är positiva till att det ska gå bra om vi alla hjälps åt!

Vid eventuella frågor så går det bra att kontakta ordförande Jessika Sjöstrand (072-5022585) eller kassör Magnus Nordling (070-2537340).

 

Styrelsen informerar - från styrelsemötet 2017-10-04

 

 • Höstterminen är nu igång och det är massor med spelare i Backahallen. Nästan alla träningsgrupper är fullbelagda. Jättekul!

 • Försäljningen av Restaurangchansen pågår nu och ni kan fortfarande hämta ut era häften/appar på kontoret. Alla medlemmar ska sälja minst ett häfte/app. Se information under fliken i toppmenyn.

 • Under hösten kommer ÖBK arrangera några olika tävlingar. Vi behöver din hjälp vid dessa tillfällen. Oftast handlar det om att sitta i sekretariatet och hjälpa till med att plocka i ordning innan och efter tävlingen. Du behöver inte några förkunskaper, det räcker med gott humör. Vi har satt upp en lapp på anslagstavlan nere vid banorna där du kan anmäla dig. Du kan också maila till This is a mailto link

 

Följande arrangemang ligger nästmast i tiden:

 

 • Seriespel Division 1, 21 oktober
 • Örebro Junior Tour, 22 oktober
 • DM (Distriktsmästerskap), 11-12 november
 • Seriespel Division 4, 25 november
 • Örebro Junior Tour, 26 november (prel).
 • Örebro Junior Tour genomförs två gånger per termin och är en nybörjartävling. Här delas barnen in i klasser efter sin spelförmåga. Flickor och pojkar tävlar tillsammans och varje klass är åldersöverskridande. Välkommen att prova på att tävla och självklart är mer erfarna spelare välkomna att delta!

 • Höstlovet närmar sig och vi kommer att genomföra ett höstlovsläger. Lägret är öppet för alla barn- och ungdomsspelare i klubben. Läs på hemsidan för mer information.

 • I 50/50-projektet kommer det inom kort bjudas in till en informationsträff för föräldrar. Vi kommer också att genomföra en tjejkväll för föreningens alla tjejer, håll utkik efter mer information.

 • Ming Foo är ny lagledare för Serielaget i division 1. Lycka till med uppdraget.

 • Backahallen har under året genomgått olika ombyggnationer. Senast i raden att färdigställas är ett gym och konferensrum. Gymmet är tillgängligt för medlemmar för till exempel rehabträning. Det kommer vara kostnadsfritt att använda gymmet fram till jul. Kostnad för att använda gymmet efter nyår kommer att presenteras under hösten.

 

 Hälsningar

 

Jessika Sjöstrand, ordförandeStyrelsen informerar - från styrelsemötet 2017-08-10

 • Varmt välkomna tillbaka till en ny säsong hos Örebro Badmintonklubb.

 • Föreningen har anställt Edvin Sjödin som huvudtränare. Vi är glada att Edvin vill fortsätta som huvudtränare i föreningen och önskar honom varmt välkommen ”tillbaka” till ÖBK.

 • Alla träningsgrupper startar vecka 34. Information om träningstider kommer skickas ut senast vecka 33.

 • Sommarträningen utomhus har haft många deltagare. Tack till tränarna!

 • Nyhet för säsong 2017/2018 är Spelarkontrakt. Vi går vidare i vår utveckling och lägger till en ny typ av kontrakt för spelare. Sedan tidigare har vi talangutvecklingskontrakt för utvalda ungdomsspelare. Spelarkontraktet riktar sig till utvalda seniorspelare.

 • Studentrabatt: 10% rabatt på träningsavgiften mot uppvisande av giltigt studentkort, eftergymnasial utbildning på 100% takt.

 • Restaurangchansen försäljning börjar. Mer information kommer ut till alla spelare under vecka 34 och information finns även på hemsidan, www.orebrobadminton.com

 • Bingolotter, styrelsen har beslutat att alla spelare ska sälja 5 st lotter var till Uppesittarkvällen december 2017. Vi gör detta på prov och utvärderar om vi ska fortsätta med denna typ av försäljning i framtiden.

Hälsningar
Jessika Sjöstrand


Styrelsen informerar - från styrelsemötet 2017-05-03

 • Föreningen har anställt Niklas Sandberg som kanslist. Med Niklas erfarenhet och kontaktnät kommer han lyckas mycket bra i denna roll. Vi önskar honom varmt välkommen till ÖBK.

 • Sista träningsdagen för vårterminen är tisdag den 23/5. Sommarträningen planeras.

 • ÖBK kommer anordna en Klubbafton i samband med klubbmästerskapet. Anmäl dig på anslagstavlan i hallen.

 • LAN ska arrangeras den 5/5 med övernattning i Backahallen. Många medlemmar deltar.

 • Svenska Cupen Individuella har spelats för många spelare i Mellansvenska. Flera medaljer skördades och ett extra plus med ett guld för Elin Öhling och Emmy Lennrud i dubbel.

 • Newbody försäljning är avklarad. Tack till alla våra säljare som var fler i år än föregående år. Bra jobbat!

 • Örebro Cupen har genomförts. Stort tack till alla funktionärer och spelare som gjorde detta till en glad och positiv tillställning!

 Hälsningar

Jessika Sjöstrand

 

Styrelsen informerar  - från styrelsemötet 20170227

 • Satsningen på talangutveckling som Utvecklingskommittén administrerar rullar på, dock så kommer Nicolas, som haft huvudansvaret för gruppen, att avgå på årsmötet den 29 mars. Överlämnande av ansvarsuppgifter inom gruppen kommer att ske så att inget faller mellan stolarna.
 • Klubbresa till Nyköping har genomförts med stort deltagarantal och många uppskattade att många ledare var med och att det var en bra sammanhållning i gruppen.
 • Sportlovsläger har genomförts med Jesper De Waal. Uppskattat av alla deltagare och övriga ledare.
 • Ny sponsor  - Railcare – som köpt ett s.k  Silverpaket.
 • Vår kanslist/kassör Inga-Lill har valt att gå vidare och lämnar i april ÖBK efter 12 år – stort tack för allt jobb som har lagts ner, den struktur som skapats kring adminstration och ekonomi och inte minst ett stort lycka till på nya arbetsplatsen.  En mer formell avtackning får bi be att återkomma om. Jobbet med att hitta en ersättare pågår.

/Mikael Carlsson

 

Styrelsen informerar  - 20160817

 • Tränare och träningsschema är klart för terminen, likaså tränare, mycket glädjande att tre av dessa nya är tjejer.
 • Fråga skickad till SBF om att byta upp vårt andra nystartade serielag  till division 3 då avstånd och motstånd passar oss bättre än division 4.
 • Utvecklingskommittén har planerat för vilka tävlingar som ÖBK ska åka på, vilka coacher som ska följa med. Även förslag på föreläsningar tex kost och mentalträning. En extra tränare  till fredagarna har ordnats.
 • 27/8 Familjedag i Backahallen kl:10-16. Aktiviteter är planerade.

/Mikael Carlsson

 

 

Styrelsen informerar  - från senaste mötet 20160426

 

 • Fadi Izaldin har praktik på ÖBK som tränare till Juli 2016.
 • Många extra tränare har funnits på plats i hallen som gett många bra träningar för deltagarna.
 • Örebro Cupen: Bra genomförd tävling, dock missade Universitetet i sitt ansvar vilket ledde till trassel i början av tävlingsdagen.
 • Seriespelet avslutades och ÖBK håller sig kvar i division ett.
 • Svenska cupen i Uppsala: bästa resultatet någonsin med ett guld i singel -05 av Elin Öhling. Övriga deltagare levererade också bra resultat.
 • Arrangemangsgruppen: Tjejkväll (Matilda Ottner och Cecilia Alexandersson) och LAN-kväll (Simon Jander initiativtagare) på gång under maj.
 • Newbody genomförs nu och försäljningen stänger den 2 maj. Anna Bernström hjälper till. Utdelning av paketen sker på VSOP.
 • Kinnekulle klubbresa: mycket rolig lyckad resa. Till nästa resa ska vi som förening se till att ledare finns i alla hallar.

 

/Mikael Carlsson

 

 

 

Styrelsen informerar  - från senaste mötet 20160301

 

 • Genomförandet av U15-SM blev väldigt lyckat och vi fick mycket positiv återkoppling på arrangemanget. Stort tack till alla frivilliga som såg till att det blev som bra som det blev.
 • Utvecklingskommittén jobbar med en plan för var vi ska lägga fokus för att kunna ge våra talangfulla spelare möjlighet att utvecklas ännu mera. Kommer att presenteras för styrelsen i maj.
 • Inom ekonomiska föreningen har ett marknadsråd bildats med representanter från klubbarna och syftet är locka till sig sponsorer till hallen/klubbarna. Från ÖBK är det Anders Nyman och Ulf Råslind som sitter med.
 • Arrangemangsgruppen har genomfört sin första aktivitet som blev ett sportlovsläger.
 • 24 mars är det uttagning till Svenska Cupen och det är dom bäst rankade spelarna i Mellansvenska Regionen som får åka till Uppsala 22-24 april. Läger för att spela ihop lagen är planerat till den 10 april.
 • Under våren kommer vi gå igång med försäljning av New Body, den svarta katalogen, och kryddor.

 

/Mikael Carlsson

 

 

 

Styrelsen informerar  - från senaste mötet 20160125

 

 • Alla träningsgrupper är fulla nu i vår. Skolprojektet har gett ett bra underlag för de nybörjade som kommit till klubben. Fredrik Vinefur har hjälpt till i projektet. Ekonomiska föreningen har bjudit på banhyrorna när skolorna har kommit till Backahallen.
 • Nya tränare håller på att skolas in med stöttning av Anders Nyman. Vi håller i dagsläget utbildningar internt i klubben i samarbete med Örebro Läns Idrottsförbund
 • Anders Nyman har tagit över ansvaret som seniortränare.
 • ÖBK Elit byter namn till Utvecklingskommittén.
 • Vecka 8 ska ett läger genomföras för ungdomar i klubben. Tränare kommer utifrån.
 • Beslutsdokument på nätet - komplement till ”Styrelsen informerar”.
 • Årsmöte, vecka 14 den onsdag den 6/4 kl:19.00

 

HÄR hittar du beslutsdokumentet

 

/Mikael Carlsson

 

 

 

Styrelsen informerar  - från senaste mötet 20151116

 

Alla spelare i Senior B och Senior Elit och en förälder från varje familj som har spelare i grupperna Tr 1, Tr U11-U13, T U9-U11 skall gå domarutbildning via nätet. Detta för att bl.a. säkerställa att vi har tillräckligt med domare till U15-SM som arrangeras i Örebro 24-26 februari.

 

Ungdomstränarna är i gång och det fungerar bra och vi har en stadig ström av nya spelare till klubben.

 

Det kommer att hållas ett seniorläger 2-3 januari för att kicka igån vårsäsongen.

 

Tränarutbildning del 2 teknik kommer genomföras under december.

 

Örebro Juniortour fungerade väldigt bra. Västerås var mycket nöjda.

Klubbar som deltog var ÖBK, Kumla, Hallsberg, Arboga, Köping och Västerås, 106 deltagare, det börjar bli en stor tävling

 

Vi slog rekord i antalet sålda Restaurangchansen, 261st, tack till alla inblandade.

 

Testförsäljningen av kryddor och choklad gick också bra, c:a 13 säljare har såltt c:a 320 paket. Finns mycket bra potential för kryddorna.

 

/Mikael Carlsson

 

 

 

Styrelsen informerar  - från senaste mötet 20151014

 

Rekrytering pågår till badmintonprofilen på Grillska gymnasiet, förfrågningar går även ut till närliggande klubbar.

 

Försäljning av Restaurangchansen har gått över förväntan! Stort tack till alla våra ”säljare” – det blir ett välkommet tillskott till vår verksamhet.

Vår testförsäljning av kryddor och choklad kommer vi att utvärdera inom kort, men vi har märkt kryddor är populärt.

 

Vi kommer att kalla till föräldramöte som hålls v.45 – håll utkik efter det.

 

Klubbkläder och ”provstege” är på väg in, mer information kommer.

 

 

 

/Mikael Carlsson

 

 

Styrelsen informerar  - från senaste mötet 20150824

 

Ny säsong och med den en liten nyhet att vi kommer att erbjuda fysträning två gånger i veckan i hallen till grupperna TR1 samt Senior Elit.

 

Edvin Sjödin kommer under säsongen att gå in som tränare, den rollen som Felix Ringmyr hade innan sommaren.

 

Försäljning av Restaurangchansen har kommit igång.

 

Slagfjädern är numera en nybörjartävling.

 

Det är osäkert om Mellansvenska GP kommer att leva kvar under kommande säsong, men gör den det kommer Örebro Cupen att ingå.

 

Vi har fått en ny spelare till klubben, William Torsell, A-klassad från Borlänge. Välkommen!

 

 

/Mikael Carlsson

 

 

 

Styrelsen informerar - från senaste mötet 20150311

 

Träningen flyter på, men vi skulle önska att flera föräldrar ville hjälpa till som ledare.

 

Försäljning av NewBody kommer att gå igång inom kort.

 

ÖBK har representerats i många turneringar under de senaste 3 veckorna. Vi har varit på breddtävlingar i Falköping, Västerås, Linköping och Borlänge, på dessa tävlingar har vi haft många pallplatser.

Vi har dessutom representerats vid U19SM och U15SM, utan vidare framgångar.

 

Ett Talangutvecklingsprogram kommer troligen att provas under våren, mera information kommer.

En plan för sommarträning ska tas fram.

 

 

/Mikael Carlsson

 

 

 

Styrelsen informerar  - från senaste mötet 20150218

 

I seniorgrupp B har Felix Ringmyr tagit över som tränare istället för Anders Nyman.

ÖBK Elit har satt ihop en kommitté som leds av Cecilia Alexandersson, övriga som ingår i gruppen är Erik Pettersson, Tobias Haaland & Anders Nyman.

En uppgift för dessa personer är att fundera över hur rekryteringen av spelare skall ske, ex. hjälp med bostad och arbete.

Det blir ingen klubbresa denna säsong, men vi siktar in oss på lämplig tävling 2015/2016 istället.

 

Vi ser över hur ett välkomstbrev för nya medlemmar skulle kunna se ut. När detta är klart kommer det att göras ett engångutskick till alla befintliga medlemmar.

 

Till ansvarig för försäljningen av New Body har vi utsett Ulf Råslind.

 

Sportlovsslägret var lyckat och avslutades idag (18/2 2015). 7 deltagare. Något färre än förväntat.

 

Klubben har varit representerade på BT-troféen i Kristinehamn. Klubben tog några medaljer.

 

Planeringen inför vår tävling Örebro Cupen ligger i fas och vi hoppas på många deltagare som får uppleva ett bra arrangemang.

 

Minitennisturnering kommer anordnas 9 maj i Backhallen och alla tre klubbarna arrangerar den tillsammans.

 

Tjejkväll kommer att anordnas av Cecilia Alexandersson och Matilda Ottner.

 

Vi känner att vi som klubb behöver bli bättre på att anordna aktiviteter för våra vuxna medlemmar – spelare, tränare och föräldrar.

 

/Mikael Carlsson

 

 

 

 

Styrelsen informerar  - från senaste mötet 20150128

 

Vi är en förening som under dom senaste åren växt betydligt i medlemsantal och därmed verksamheten som helhet, detta har skapat ett behov av att bli tydligare i vem som gör vad samt att vi behöver få hjälp av fler medlemmar så att vi kan fortsätta vår resa framåt. Detta är en prioriterad fråga för styrelsen under våren. Redan nu har det resulterat i några konkreta åtgärder:

 • Vid försäljning av ex. Newbody kommer vi att ställa som krav att varje spelare tillhörande en tävlingsgrupp säljer minst en enhet.
 • Föräldrar till barn som är med i någon av tävlingsgrupperna förväntas hjälpa till på vår tävling Örebro-Cupen, en av dom största i landet. Intäkterna från den är till stor hjälp för vår verksamhet och väl genomförd är den ett utmärkt sätt att göra reklam för oss som klubb.
 • Styrelsemedlemmarna kommer att få tydligare ansvarsområden, kommer att kommuniceras när detta är fastställt hur fördelningen blir.

Vi kommer att uppdatera vår Resepolicy så att deltagande i lag-SM likställs med seriespel.

 

Vi har som mål att nå elitserien och i den satsningen detta ligger bla att vi startat ”ÖBK Elit”, en sektion av ÖBK för dom spelare som vill göra det lilla extra och nå så långt som möjligt som seniorer, där är tanken är att man ska vara självförsörjande, vi vill inte att ungdomsverksamheten ska finansiera detta. Redan nu har man påbörjat ett träningsutbyte med Västerås elitserielag.

/Mikael Carlsson

Uppdaterad: 07 SEP 2018 13:58 Skribent: Mikael Carlsson
 Facebook 
      Gilla oss på Facebook!

 
 

   Ange alt-text här.

Sisu Idrottsutbildarna    

Postadress:
Örebro BMK - Badminton
Landbotorpsallén 1
70226 Örebro

Kontakt:
Tel: 019331172
E-post: obk@orebrobadminton....

Se all info