Hoppa till sidans innehåll

Information till nya deltagare


Här kan du som är ny deltagare i Örebro Junior Tour hitta information som kan vara bra att känna till om tävlingen.

 

SPELSCHEMA/LOTTNING

 

ÖJT huvudfliken hittar ni länk till lottning efter att den är publicerad.

 

När ni är inne i det onlinebaserade programmet så finns det en mängd olika flikar. Sök efter en flik med texten ”spelare” sedan letar ni upp namnet på berörd spelare, då kommer matcherna upp. Där kan ni se motståndare och ungefärlig starttid för matchen.

 

Om det är så att ditt barn kommer 1:a eller 2:a i sin spelgrupp så går han/hon vidare till slutspel. Där fortsätter det med matcher tills vederbörande förlorar och därmed åker ut ur turneringen.

 

MATCHEN

 

Vilken bana det är som gäller ropas upp i högtalare i hallen. Observera att de utsatta tiderna är cirkatider. Som mest brukar matcherna ligga 30 min före eller efter utsatt tid.

 

När gällande spelare blir uppropad så går denne till sekretariatet och hämtar ett matchprotokoll samt en boll att spela med, detta tar de med till den bana som ropades upp.

 

Innan man börjar varje match så ska spelarna hälsa på varandra och gärna bolla in några slag, max 1min. Sedan lottar man om vem som börjar med serven och sedan är matchen igång.

 

Matchen spelas i bäst av 3 set, dvs först till 2 set vinner. Varje set spelas till 21 poäng, med förlängning. Alltså blir det 20-20 så måste man vinna med två poäng, max till 30poäng.

 

När förste spelare får 11poäng blir det vattenpaus. Sedan är det vattenpaus och sidbyte mellan seten.

 

ORGANISATION

 

Under dagen så kommer det hela tiden finnas ett sekretariat som för in resultaten i lottningsprogrammet. Sekretariatet ropar upp de kommande matcherna, samt informerar om hur väl vi håller de utsatta tiderna.

 

Så fort varje klass är färdigspelad  kommer det att arrangeras en prisutdelning där 1:an, 2:an och 3:orna i varje klass får ta emot medaljer.

Betalning av deltagaravgiften faktureras i efterhand via mail.

Både för er föräldrar och barn, det är helt okej att man är nervös! I ÖJT deltar vi inte för att vinna eller förlora, vi deltar för att lära oss att tävla!

Uppdaterad: 28 NOV 2017 14:05 Skribent: Niksan
 Facebook 
      Gilla oss på Facebook!

 
 

   Ange alt-text här.

Sisu Idrottsutbildarna    

Postadress:
Örebro BMK - Badminton
Landbotorpsallén 1
70226 Örebro

Kontakt:
Tel: 019331172
E-post: obk@orebrobadminton....

Se all info