Hoppa till sidans innehåll

Välkommen


Vi håller till i Backahallen på Ladugårdsängen som är en kombinerad badminton- och tennishall som även har padelbanor, squash och pingis. Hallen drivs genom en ekonomisk förening som ägs gemensamt av oss och Örebro Tennisklubb. Vi hyr sedan tider av hallen för den verksamhet vi bedriver.

Badminton är en populär sport och vi växer hela tiden och kan numer räkna in närmare 400 medlemmar i klubben. Vi har som målsättning att skapa möjligheter för alla våra medlemmar att få träning på sin nivå och flyttar kontinuerligt upp spelare när vi ser att man utvecklats och vill mer. Det gör att vi har många träningsgrupper igång.

 

IMG_1907

Grupperna leds av både ideella tränare och ungdomstränare som gör ett fantastiskt jobb. Totalt har vi ca 15 st tränare kopplade till klubben. 

Vi uppmuntrar våra deltagare att komma igång och tävla så snart som möjligt och därför har vi startat upp en nybörjartävling, Örebro Junior Tour. Tävlingen brukar locka omkring 75 deltagare per tillfälle där även spelare från närliggande klubbar deltar. I den här tävlingen möts tjejer och killar i samma klasser och ettan och tvåan i varje grupp flyttas automatiskt upp en klass till nästa deltävling.

Under vårterminen arrangerar vi Örebrocupen – en av Sveriges största badmintontävlingar som i fjol lockade ca 400 spelare. Terminen avslutas traditionsenligt med Klubbmästerskap i maj. 

Som medlem/spelare i ÖBK har vi ett gemensamt ansvar att dra in pengar till föreningen via diverse försäljningar. Vi säljer Newbody på vårterminen, Restaurangchansen, en ytterligare försäljning och Bingolotter under höstterminen. Obligatoriska säljkrav kring vissa av dessa aktiviteter (alternativt man köper sig fri). 

Senaste nytt hittar du alltid på vår hemsida www.orebrobadminton.com och vår anslagstavla i Backahallen där man kan anmäla sig till tävlingar m.m. Vi skickar regelbundet ut information via mail och följ oss via sociala medier för att ta del av vad som sker i verksamheten på ett lättsamt sätt!

Facebook - klicka här! (Örebro Badminton)

Instagram - klicka här!  (orebrobadminton)

Hoppas du kommer att trivas hos oss!
Örebro Badmintonklubb

 

Uppdaterad: 27 AUG 2018 11:31 Skribent: Inga-Lill Zakariasen
 Facebook 
      Gilla oss på Facebook!

 
 

   Ange alt-text här.

Sisu Idrottsutbildarna    

Postadress:
Örebro BMK - Badminton
Landbotorpsallén 1
70226 Örebro

Kontakt:
Tel: 019331172
E-post: obk@orebrobadminton....

Se all info