Hoppa till sidans innehåll

DM i Styrkelyft 2014

09 NOV 2014 18:20
8-9 november, DM i Styrkelyft i Karlskoga! I år var det första gången som distriktet arrangerade DM i Klassisk Styrkelyft, och ÖKK ställde upp med hela 16 lyftare som dominerade de klassiska klasserna! Endast 4 lyftare lämnade Karlskoga utan medalj,
  • Skapad: 09 NOV 2014 18:20

Klassisk SL (lör 8/11)

På lördagen ställde ÖKK alltså upp med 16 lyftare, och endast fyra lyftare lämnade Karlskoga utan medalj. På damsidan blev det dock fin utdelning, med silver för Ina-Marie Åberg i klass -57 (med nytt personbästa i knäböj på 100kg!) och guld för Emma Pettersson i klass -84 och personbästa i samtliga lyft.

På herrsidan blev det många fighter! I klass -74 gick silvret till en av ÖKKs debutanter, Dilan, som drog ett stort personbästa i marklyft på 210kg! Tyvärr blev det ÖKKs Alen som fick se silvret bli till brons, men klubbkamratskap övervann eventuella sura miner. Alen får nöja sig med bronset, och att han bänkade 130,5kg sprättlätt, vilket är inofficellt sv. ungdomsrekord i bänkpress.

I klass -83 blev det full pott för ÖKK - Andreas tog brons, Hindorf tog silver och Emanuel guld! Andreas gjorde en bra tävlingsdebut, och trots en krånglande rygg/höft så blev det 207,5kg i knäböj och 210kg i marklyft. Hindorfs mål var att sätta SM-kvalet på 630, men det gick inte den här gången. Han får trösta sig med silvret, samt ett personbästa i bänkpress och på poäng. Emanuel tog guldet lekande lätt, med bland annat inofficiellt sv. rekord i knäböj (243kg)! Se upp för denna unge herre.

I klass -93 hade vi fyra lyftare, och ÖKK bärgade guldet och bronset! Rickard Blyckert (fd. Hallsbergare och tåkrossare) gjorde rejäl revansch från förra året och knep guldet med 230-160-255kg! Bronset avgjordes i sista marklyftet mellan Marcus och Johan, där Marcus drog det längsta strået. Johan fick se sig medaljlös på fjärdeplatsen (men med nya personbästan), och på sjunde plats hamnade slutligen Bobby som varken fick böjen eller marken att stämma idag.

I klass -105 blev det återigen en marklyftduell som avgjordes en ÖKK:ares medalj. Abbe fick en tuff match gentemot Lawrence of Kolbäck och hade avgörandet i sin hand inför sista marklyftet. Stången höll dock på att glida ur handen, ett finger rätades ut, men 282,5kg kom upp (godkänt 2-1) och silvret gick till Abbe. På femteplats i klassen slutade Emil Garstad, debutant för ÖKK men hemhörande i Norrköping. Emil gjorde en bra tävling, och drog bland annat 5kg personbästa i marklyftet på 255kg.

I de tyngre klasserna tog ÖKK:are hem båda gulden, men inte helt utan dramatik. I klass -120 tog Montonen guldet med 270-180-280, med ett skakigt knä, och i plussen blev det Joakim Johansson som oväntat tog guldet efter att Robin Sjögren skadat sig i knäböjen. Mycket tråkigt för Robin, men kul för Joakim som först inte tänkt delta på DM men övertygades efter ett bra träningspass på ÖKK.

Styrkelyft (sön 9/11)

Söndagen blev en avslagen affär för ÖKKs del, med endast tre lyftare i utrustningsdelen av DM. Sandra Wilén gjorde utrustningsdebuten med 172,5kg i knäböj (nytt klubbrekord i klass -84), 80kg i bänkpress och 165kg i marklyft (som dock drogs klassiskt). Sandra Wilén tog guldet i sin viktklass.

ÖKKs herrar Ulf och Fredrik bommade tyvärr ut sig, Fredrik i knäböjen och Ulf i bänkpressen. Fredrik fick inte domarnas nåd på första och andra böjen, och i tredje försöket höjdes vikten till 300kg men då var det lite för tungt. Tråkigt för Fredrik, och han stod över resten av tävlingen. Ulf böjde lätta 120kg, klassiskt, men det som skulle ha blivit ett nytt personbästa (252,5kg) gick sedan aldrig upp i de tre bänkpressförsöken.

DM2014

Skribent: Robert Boström

Banner_liggande

rf_anslagstavla

ssflogo

 

svenskidrott

eleiko

Postadress:
Örebro KK - Styrkelyft
Eyragatan 1
70225 Örebro

Besöksadress:
Eyragatan 1
70225 Örebro

Kontakt:
Tel: 019127163
E-post: This is a mailto link

Se all info