Hoppa till sidans innehåll

Första kvartalet på ÖKK

08 APR 2014 20:34
Årets första kvartal är förbi, och ÖKKs lyftare har fullt upp med träningen inför två viktiga tävlingar i maj - SM i klassisk styrkelyft för ungdomar, juniorer och veteraner, samt serieomgång 2 i SL/BP och sista kvalchansen till SM i Klassisk SL och BP i sommar.
  • Uppdaterad: 08 APR 2014 20:59

En kort tillbakablick:

Under årets första månader var det en lyftare som gjorde ett viktigt steg i sin lyftarkarriär - nämligen Conrad Hansson. Conrad deltog först på Junior-SM i Styrkelyft (med utrustning), vann sin viktklass -105 och blev bästa junior på poäng (435p).

 

Sedan gjorde även Conrad debut i landslaget på Ungdoms & Junior-Nordiska Mästerskapet i Styrkelyft, men där blev dock utbomning i bänken efter en fenomenal böj på 290kg! Conrad får eventuellt en ny chans i bänken, då han har blivit preliminärt uttagen till VM i Bänkpress i juniorernas klass -105. Grattis, och lycka till!

 

Våren såg också en efterlängtad comeback! Björn Hansen gör comeback i klassisk bänkpress, efter en längre tid med skada i bröstkorgen. Björn har kunnat träna på bra under hela 2014 och satsar på att kvala till SM i klassisk bänkpress på serieomgång 2. Välkommen tillbaka Björn!

 

SM i Klassisk Styrkelyft (U/J/V)

Den 9-11 maj arrangerar Örebro KK det första svenska mästerskapet i klassisk styrkelyft för ungdomar, juniorer och veteraner. Intresset är på förhand stort, och med tre dagar kvar på anmälningstiden har nära 150st lyftare anmält sig. ÖKK kommer att vara väl representerat på detta historiska SM, med 15st lyftare anmälda.

 

Serieomgång 2 i Styrkelyft & Bänkpress

Den 24:e maj arrangeras serieomgång 2 i SL & BP, och tack och lov är det inte i Örebro (minns serieomgång 2 förra året i Örebro med +120 lyftare!). Omgången är sista kvalmöjligheten till SM i Klassisk SL & BP, och för ÖKKs del är det flera lyftare (undertecknad bland annat) som har kvalgränser till SM i siktet.

Vi ses på lyftarflaket i maj!

Skribent: Robert Boström

Banner_liggande

rf_anslagstavla

ssflogo

 

svenskidrott

eleiko

Postadress:
Örebro KK - Styrkelyft
Eyragatan 1
70225 Örebro

Besöksadress:
Eyragatan 1
70225 Örebro

Kontakt:
Tel: 019127163
E-post: This is a mailto link

Se all info