Hoppa till sidans innehåll

Sunelyftet 2014

26 JAN 2014 18:43
Lördagen den 25:e januari arrangerade Örebro KK serieomgång 1 i SL/BP, samt den årliga tävlingen Sunelyftet - en marklyftstävling till ÖKK-grundaren Sune Olssons minne. Sunevinnare blev i år Miia Grändås & Mikael Hedesund.
  • Skapad: 26 JAN 2014 18:43

På damsidan ställde ÖKK upp med nio lyftare, vilket måste vara något form av klubbrekord i antal startande damer på en och samma tävling. Miia, nybliven svensk mästare från den 16:e januari, fortsatte att leverera och tog hem segern i Sunelyftet på damsidan med 180kg/225p! Bakom Miia i Sunelyftet kom mamma Riitta, och på en tredjeplats hittade vi Helen som hade tagit sig tillbaka på tävlingsflaket (välkommen tillbaka).

ÖKK hade också två debutanter på damsidan, Emma (ungdom) och Amanda (junior). Båda damer gjorde bra resultat ifrån sig med flera personbästa, och nu är siktet istället på Ungdom & Junior-SM i Klassisk Styrkelyft som går i Örebro den 9-11 maj.

På herrsidan kom Sunelyftet att stå mellan tre ÖKK-herrar (trodde vi). Karl Fröberg drog först 262,5kg i klass -83 (nytt klassiskt klubbrekord). Sedan tog Bobby Johansson över ledningen med 280kg i klass -93 (nytt klassiskt klubbrekord) i en efterlängtad comeback (senast var 2005). Sist ut bland ÖKKs herrar, Martin Harfeldt som gjorde comeback efter två års uppehåll och drog 295kg i andra lyft (nytt klassiskt klubbrekord i klass -105). Vi trodde då att Sunelyftet var säkrat på herrsidan, men så kom en dyngstark Mikael Hedesund iförd marklyftsdräkt och drog 305kg i det absolut sista marklyftet. Tråkigt för Örebro, men en välförtjänt seger för Hedesund.

Bland de övriga ÖKK-resultaten fann vi en annan comeback i SL, Per Jonsson. Per tävlade senast i SL 1998, och nu blev det en lätt comeback för att få känna på lite vikter igen. ÖKK hade också en ny lyftare, Rasmus Sarwien, som tidigare tävlat för Linköpings AK men fr.o.m i år tävlar för ÖKK.

Skribent: Örebro KK

Banner_liggande

rf_anslagstavla

ssflogo

 

svenskidrott

eleiko

Postadress:
Örebro KK - Styrkelyft
Eyragatan 1
70225 Örebro

Besöksadress:
Eyragatan 1
70225 Örebro

Kontakt:
Tel: 019127163
E-post: This is a mailto link

Se all info