Hoppa till sidans innehåll

Vinter SM-veckan & Omgång 1

08 FEB 2015 21:10
Den 30/1-1/2 arrangerades Vinter SM-veckan i Örebro, med SM i Styrkelyft & Bänkpress, och den 7 februari besökte ÖKK Köping för serieomgång 1. 30st ÖKK:are kom till start under dessa tävlingar och gjorde bra ifrån sig.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:37

SM i Styrkelyft (30-31 januari)

ÖKK hade tre stycken styrkelyftare till start på Vinter SM-veckan: Miia Grändås i klass -52, Sandra Wilén i klass -84 och Ahmed Gliza i klass -83.

Miia Grändås tog övertygande hem segern i klass -52, men inte helt utan dramatik då både det första lyftet i knäböj och marklyft blev underkänt. Miia har dessutom plågats av ryggsmärtor, och var dagen till ära riktigt förkyld, men i slutändan blev det alltså guld med 170-90-170=430kg. Bänkpressen på 90kg var för övrigt ett mycket välkommet personbästa.

I klass -84 visade Sandra Wilén att hon inte bara håller hög klass i klassisk lyftning, hon är också en vass utrustningslyftare och tog hem silvret på sitt första SM i utrustat styrkelyft. Resultatet blev 177,5kg (nytt personbästa i knäböj), 80kg bänkpress och 160kg i marklyft.

ÖKKs enda herre på SM i Styrkelyft blev nyförvärvet från Härnösand, Ahmed Gliza. Gliza gick hårt för att utmana Patrik Turesson, men fick sig slagen om guldet. Med lyften 282,5 i knäböj, 187,5kg i bänkpress och 292,5kg blev det däremot silver, stort grattis.

SM i Bänkpress (1:a februari)

ÖKK ställde upp fyra bänkpressare till start i SM i Bänkpress: Karolina Arvidson i klass -63, Josef Eriksson i -93, samt Ulf Brattlöf och Conrad Hansson i klass -105kg.

ÖKKs enda dam, Karro, fick se sig slagen i klass -63, och fick lite snopet ett silver. Ett sprättlätt lyft på 130kg fick hon ändå med sig, men slagen av Josephine Werngren från STK som lyfte 130,5kg.

I klass -93 fick vi se Josef Eriksson göra ÖKK-debuten, som fram tills i år tävlat för Hallsbergs AK. Första tävlingen som ÖKK:are blev det jackpot för Josef, med 227,5kg i bänkpress och guld! Grattis till Josef, som haft lite problem med tröjbänkandet men nu tycks ha hittat det rätta knepet.

I klass -105 hade ÖKK två lyftare, Ulf Brattlöf och Conrad Hansson. Conrad hade inför tävlingen härjats av sjukdom, och fick tyvärr inget lyft godkänt. Ulf gick hårt däremot, och hade länge slagläge på bronset men 245kg i andra lyft räckte bara till en fjärde plats.

Serieomgång 1 (7:e februari)

Den 7 februari åkte vi till Köping för att tävla på serieomgång 1. 26st ÖKK:are startade, och det är nog ÖKKs största startfält hittills på en enskild tävling, mycket kul!

Först ut var det Endast Bänkpress, där startfältet på sex man var alla från ÖKK. Först ut var Per Gerber, som gjorde comeback efter ett år och körde en klassisk bänkpresstävling. Undertecknad klev upp med tröja, tillsammans med Tommy Horvath, för att samla in poäng till tröjbänklaget, med två bra resultat till protokollet. Björn, Alen och Josef (nu utan tröja) bänkade på klassiskt manér och fixade alla tre fina poäng till det klassiska bänkpresslaget.

ÖKKs damer bestod av Elma, Karro och Sandra. Elma satte alla nio lyft, med personbästa i samtliga lyft och total, bra jobbat. Karro passade på att kvala till SM i Klassisk Styrkelyft, och Sandra "tog en för laget" och fixade viktiga poäng till ÖKKs klassiska damlag.

På herrsidan var det många som ställde upp, däribland Gliza som tävlade klassiskt för att bidra med poäng till laget, en oerhört fin och uppoffrande gest för sin nya klubb! Gliza klev därmed in i det klassiska laget som främsta poängplockare, och gör Felix, Fröberg, Hindorf och Stenberg sällskap. Stenberg och Hindorf ska ha ett extra grattis då de för första gången fixade SM-kvalet, bra jobbat!

ÖKK hade även fyra helt nya styrkelyftare med sig på serieomgång 1: Dino, Fredrik Pettersson, Peter & Amir. Dino, storebror till Alen, visade att bänkpress tydligen går i familjen och gjorde serien 170-132,5-175. Samma resultat i bänkpress som lillebror, men på några kilon tyngre kroppsvikt. Fredrik (fr.o.m nu får heta Pettersson i officiella sammanhang) gjorde en stabil insats i klass -74 med 115-105-180. Bästa lyftet för dagen blev nog bänken, där han slog nytt personbästa och visade flickvännen Karro hur man ska bänka. Peter visade finsk sisu (och att crossfit + tyngdlyftning inte är helt bortkastad träning) när han gjorde serien 200-132,5-235=567,5kg, bra jobbat. Amir, träningskompis med Pär Jonsson till vardags, bjöd på fina lyft med 250-140-280. Amirs sista marklyftet på 280kg fick bli det sista i Köping, och kl.18.30 kunde vi tacka Köpings AK för en bra arrangerad tävling och åka hemåt.

 

Här finner ni alla resultat från serieomgång 1 i Köping.

Skribent: Robert Boström

Banner_liggande

rf_anslagstavla

ssflogo

 

svenskidrott

eleiko

Postadress:
Örebro KK - Styrkelyft
Eyragatan 1
70225 Örebro

Besöksadress:
Eyragatan 1
70225 Örebro

Kontakt:
Tel: 019127163
E-post: This is a mailto link

Se all info