Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


För lite tyngdlyftning i media? Det tycker vi också. Svenska Tyngdlyftningsförbundet startar upp en resa i riktning att göra svenska landslaget mer tillgängligt. Första stoppet är Albanien och EM där vi kommer följa våra svenska hjältar nära.
 
Svenska landslaget jagar topplaceringar på EM i Tirana som pågår den 28 maj till 5 juni. Landslagstruppen består till detta EM av fyra kvinnor och två män.
 

Inbjudan SM i Landskrona

(2022-05-20 09:41)
Den 17-19 juni arrangeras SM i Puls Arena i Landskrona. Här är inbjudan, hotellinfo och anmälningslänk.
 

Så fungerar landslaget

(2022-05-20 07:00)
Det pågår just nu ett arbete att utveckla Svenska Tyngdlyftningsförbundet och svensk tyngdlyftning. Ett led i detta är dokumentet ”Så fungerar landslaget” som ska tydliggöra mål, roller och riktlinjer för landslagsverksamheten.
 
På sitt konstituerande möte startade Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse en Atletkommitté där Paula Junhov Rindberg valdes som ordförande. Nu bjuder kommittén in intresserade lyftare till ett öppet forum.  
 
Europeiska Tyngdlyftningsförbundet (EWF) har öppnat upp möjligheten att rösta på Årets bästa tyngdlyftare på dam- och herrsidan i Europa 2021. Och Patricia Strenius är en av kandidaterna.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet har fått 2 100 000 kr av Riksidrottsförbundet för att återstarta idrotten efter coronapandemin. Här berättar generalsekreteraren om vilka satsningar som görs under året.
 
Totalt kom hela 85 lyftare till start under veteran-SM vilket innebär tangerat rekord från tävlingarna i Stockholm 2002. Här kommer en sammanfattning från andra tävlingsdagen.
 
Lördag den 14 maj startade veteran-SM i vackra Vinslöv och som arrangör stod föreningen Sörby BoIS. Totalt hade 88 lyftare anmält sig, vilket visar på ett rekordstort intresse. 
 
Sörby BoIS arrangerar i helgen veteran-SM i Vinslöv. Du kan följa mästerskapet på plats men också via sändningarna på webben, live och i efterhand.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Svenska Styrkelyftsförbundet har flera gemensamma föreningar och skapade därför under 2021 pilotprojektet ”Idrott för äldre” tillsammans. Under 2022 och 2023 fortsätter satsningen i en 65+-satsning.
 
I helgen, den 14-15 maj, arrangerar Sörby BoIS veteran-SM. Mycket glädjande har mästerskapet 87 anmälda lyftare.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet vill påminna alla föreningar som ännu inte gjort det att söka återstartsbidraget. Syftet är att säkerställa att föreningen ges möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar.
 
Joen Vikingsson Sjöblom tävlade i A-gruppen i junior-VM på Kreta. Han satte nya fina svenska och nordiska juniorrekord och blev sjua sammanlagt.
 
Internationella Tyngdlyftningsförbundet (IWF) har meddelat att Colombias (Bogota) blir värdland för VM som kommer att äga rum sista veckan i november och första veckan i december 2022, exakt datum meddelas senare. 
 

Banner_liggande

rf_anslagstavla

svenskidrott

eleiko

logo

Postadress:
Örebro KK - Tyngdlyftning
Eyragatan 1
70225 Örebro

Besöksadress:
Eyragatan 1
70225 Örebro

Kontakt:
Tel: 019127163
E-post: info@orebrokk.org

Se all info