Hoppa till sidans innehåll

Här finner man alla äldre nyheter


 

Stängningsdags för utomhusanläggningen

Nu när mörkret börjar på att falla allt tidigare så är det tyvärr dags att avsluta utesäsongen för i år. Från och med dagens datum, den 10/10 så kommer utomhusanläggningen vara stäng under de vanliga träningstillfällena. Detta innebär att vi inte kommer att hålla öppet under tisdagar och torsdagar tills nästa utesäsong börjar igen, nästa år.

Om några medlemmar fortfarande känner att de vill kunna köra på banorna en stund till så går det givetvis bra också men inga fasta öppettider kommer att finnas först när våren och sommaren återvänder.

För tillfället så har vi inte heller någon inomhusbana att köra på under vinterhalvåret, vilket tyvärr innebär att vi får hålla tillgodo tills nästa utesäsong börjar eller tills vi eventuellt kan få tillträdde till en ny lokal. Sökandet på lokal är i full gång!


 

Sverigecupen 2019, 1:10 El Offroad!

Den 10 och 11 Augusti är det dags för Sverigecup-final i 1:10 El Offroad, vilket kommer att gå av stapeln på vår fina 1:10 buggy-bana. De övriga deltävlingarna har avgjorts nere i Karlskrona och vi hoppas därför att många nerifrån kommer upp till oss och kör den avgörande finalen (givetvis också folk från alla breddgrader).

I år har Sverigecupen gått på både nålfilt och astroturf, vilket betyder att vi har fått med alla typer av underlag i årets cup, med tanke på att vårbana består av klassisk lera.

Vi kan också meddela att vi kommer att tillhandahålla med cupdäck inför denna deltävling, så ingen kommer att behöva ta hem egna däck till tävlingen. Mer information om detta hittar ni i inbjudan.

Inbjudan: https://drive.google.com/open…

Anmälan: https://www.myrcm.ch/myrcm/main…

Välkomna! 


 

Fredriks Minne 2019!

Nu var det dags igen för årets roligaste tävling på kalendern, Fredriks Minne 2019!

Tävlingen kommer att gå av stapeln lördag den 3 Augusti och bestå av samma koncept som alltid. Däremot så har vi en liten nyhet till i år där det har tillkommit en ny klass, nämligen "Vintage Racers". Det innebär att även gamla bilar (tidigare än 2003) kommer att kunna vara med och köra på samma villkor som de andra klasserna genom en helt egen klass. Den klass är helt designad för de som längtar tillbaka till "The good old days" och som inte är rädda för lite klassisk dirt eller repor i bottenplattan.

Utöver denna ändring så är allt som som det brukar vara där vi naturligtvis kör de vanliga 2wd och 4wd klasserna, precis som vanligt. Detta kanske även är ett ypperligt tillfälle för att känna lite på banan inför Sverigecupen, helgen efter...

Inbjudan hittar ni här: https://drive.google.com/…/1E-K9Cvxk4uTL1ETK5sJg1QiqNV…/view

Anmälan hittar ni här: https://www.myrcm.ch/myrcm/main…

Varmt välkomna till sommarens höjdpunkt!


 Sverigecupen 2019 deltävling 1 i 1:8 NT, 1:10 NT och 1:10 El-Touring


Den 18 och 19 Maj är det dags för första deltävlingen av Sverigecupen 2019 i 1:8 Nitro Track, 1:10 Nitro Touring och 1:10 El touring. Vi hoppas som vanligt på bra väder och bra racing nu när egentligen utesäsongen har dragit igång på riktigt!

Inbjudan hittar ni här: Inbjudan

Anmälan hittar ni här: Anmälan

Välkomna!


 

Säsongsöppning av anläggningen!

Tisdagen den 23/4 kommer vi äntligen att öppna upp utomhusanläggningen igen för årets sommarsäsong!

Likt alla tidigare säsonger så kommer banorna att vara öppen från 17:00 till 21:00 under tisdagar och torsdagar.

Vi vill också passa på att påminna om att lösa medlemsavgiften för årets medlemskap i klubben och att betala in den aktuell "banavgift" som gäller för sommarhalvåret. All information hittar ni här på hemsidan.

Välkomna ut till klubben i sommar!

 


 

Beställning av klubbtröjor

Nu är det möjligt för alla medlemmar att kunna beställa vår nydesignade klubbtröja. Tröjan kommer att finnas i ett specifikt utförande, vilket är det som ni kan se på bilderna under denna länk: "Klubbtröja". Mestadels av trycket kommer att finnas på baksidan av tröjan där man även kan välja fritt vad man vill att det ska stå. Standardutförandet har vi valt att använda personens efternamn men andra typer av smeknamn eller liknande kan givetvis också tryckas på baksidan.

Tröjan är en klassisk luvtröja (unisex) som består av blått, mjukt tyg och finns i storlekarna S,M,L, XL, XXL, XXL XXXL. Tröjan kommer också att finnas i barnstorlekar.

För att beställa tröjan så skickar man ett e-mail till klubbens Gmail-konto där namn, storlek och önskad text ska finnas med. Flera beställningar i samma meddelande kan givetvis också göras. Adressen är följande: This is a mailto link

För att få bättre koll på storlekarna så kan man alltid besöka leverantörens hemsida.

Stora storlekar: https://www.spreadshirt.se/designa-sjalv…
Små storlekar: https://www.spreadshirt.se/designa-sjalv…

Kostnadsmässigt så har vi inte riktigt bestämt oss än hur mycket som klubben ska bjuda på men tanken är att klubben ska stå för en del av kostnaden i alla fall. I sämsta tänkbara fall så kommer tröjan att kosta 400:- men förhoppningsvis så kommer summan att bli betydligt lägre.

Beställning av tröjor kommer att vara möjlig fram till sista April (30/4) sedan så kommer det inte längre att vara möjligt att beställa. Så passa på att lägg en beställning så snart som möjligt!


 

Ny klass till Fredriks Minne 2019: "Vintage Racers"

Till årets upplaga av Fredriks Minne har vi planer på att lägga till en "ny" klass till utbudet, vilket kommer att vara en vintage klass.

Alla bilar som är äldre än 2002 (2002-12- 31) kommer att kunna anmäla sig till en separat klass som kommer att gå under namnet "Vintage Racers". Anledningen till att vi har ökat begränsningsåldern mot t.ex NVC är för att fler ska kunna delta och använda det som man har i de gamla gömmorna utan att gråta krokodiltårar när det blir repor på chassit. För ju äldre bilar man har desto försiktigare är man också med dem. Därför så kommer vi att tillåta något yngre bilar än tidigare tävlingar.

Utöver åldersändringen så kommer vi att använda oss av följande tekniska regler.

-Bilar ska vara av typen 1:10 El-Offroad, 2wd eller 4wd.
-Ingen viktbegränsning.
-Borstlösa motorer som är på 10,5T eller över.
-Borstade motorer har fri lindning (Orkar man hålla på med borstade motorer ska man ha en fördel ).
-2 cells LiPo eller 6 Cells NiMh.

Re-release bilar kommer också att tillåtas med undantag att de bygger på samma konstruktion och princip som föregångaren. De ska även vara tillverkade av samma tillverkare som den tidigare version som den ska efterlikna.

Likt de andra klasserna så kommer det att vara fritt däckval. Ett tips är att välja de snabbaste däcken...

Mer djupgående om tävlingskonceptet kommer att finnas i tävlingsinbjudan senare i sommar.

Denna klass är för de som längtar tillbaka till "The good old days" och som inte är rädda för lite klassisk dirt eller repor i bottenplattan.

Välkomna till Fredriks Minne i sommar!


 

Städdag på klubben!

Lördagen den 13 April kommer vi att ha städdag ute på anläggningen. Vi vill därför att så många som möjligt kommer ut och hjälper oss att fixa i ordning anläggningen inför våren och sommarens aktiviteter. Banor ska fixas och förarställningar snyggas till, så vi behöver all den hjälp vi kan få av er medlemmar.

Har ni inte möjlighet att komma så får ni gärna meddela i förväg. Rejäla kläder och vettiga skor är att föredra.

Välkomna ut till klubben den 13/4!

 


 

Årsmötet 2019

Söndagen den 24/3 kommer vi att ha vårt årsmöte för 2019. Mötet kommer att äga rum på samma plats som förra året, det vill säga i Svevias konferenslokaler. Mötet kommer att starta kl 14:00 där det även kommer att serveras kaffe i samband med mötet.

Vi vill också passa på att påminna om att medlemsavgiften måste vara betald för att kunna påverka klubbens olika beslut under mötet. Det vill säga rösträtt under årsmötet.

Adress för mötet: Vagnsgatan 6, Örebro (Bista).

Alla medlemmar är så klart välkomna till mötet den 24:e!

 


 

Örebro Radio Bil Club Önskar Alla En Riktigt God Jul! 

 

 

 

 


 

Vi får lämna inomhuslokalen vid tefatet!

Det är med tråkiga besked som vi meddelar att vi tyvärr blir av med vår inomhuslokal från om med första januari i år.

Beskedet kom idag och innebär att vi inte längre kan utnyttja den lokal som vi använder oss av i dagsläget, utan måste packa ihop våra saker omgående.

Detta innebär även att vi måste ställa in Mellandagsracet som skulle köras nästa vecka, med tanke på att vi måste börja skruva bort reglar och rulla ihop mattorna så snart som möjligt.

Detta är givetvis mycket tråkigt för oss som klubb och för de förare som brukar köra hos oss under veckorna och under helgerna, men vi är samtidigt mycket tacksamma för den möjlighet som vi har fått av vår tidigare hyresvärd och det enorma förtroendet som dem har visat under de senaste åren. Vi är otroligt tacksamma för den möjlighet ni har gett oss!

Under tiden som vi är utan lokal så kommer vi givetvis att leta vidare efter andra lokal i Örebroområdet, så om någon möjligtvis vet någon som ruvar på en tom lokal så får ni mer än gärna höra av er till oss.

Stort tack till alla er som har kommit och kör hos oss och även ett stort tack till er som dagligen driver vår lilla klubb framåt! 

 


 

Klubbmästerskap!

Den 15 September kommer vi att arrangera ett KM där vem som helst från klubben kan vara med och delta. Alla som väljer att vara med under lördagen kommer att turas om, om de fyra Traxxas bilarna som vi har att tillgå i klubben. Detta innebär att alla kan vara med, oavsett vilken bil man själv äger eller de klasser man normalt kör. Det enda som kommer att spela in är förarskickligheten.

KM:et kommer att köras på 1:10 buggy-banan där vi kommer att använda oss av samma koncept som Fredriks Minne där vi använder Speedway start och poängräkning.

Eftersom vi använder oss av lånebilarna så kommer det inte behövas någon personlig utrustning utan batterier, laddare och radio kommer att finnas på plats.

Själva KM:et kommer att starta vid tio-tiden och antagligen avslutas någon gång på eftermiddagen vid 15:00-16:00. Om man vill "känna" lite på bilen och konkurrensen innan start så kan man självklart komma lite tidigare.

Kommer såklart att vara kostnadsfritt att delta under dagen. Vi funderar även på att ha en gemensam lunch under dagen för de som vill vara med där vi inte riktigt har bestämt oss vad det blir än. Pizza kanske skulle kunna vara ett alternativ.

Anmälning till eventet görs enklast genom att skicka ett meddelande till mailen: This is a mailto link där ni skriver i vilka familjemedlemmar som vill vara med. Det går också jättebra att skriva ett meddelande här på Facebook eller kontakta någon annan i styrelsen för att skriva upp sig på deltagarlistan.

Mycket välkomna ut till klubben den 15 september! Ett mycket roligt sätt att avsluta utesäsongen på!


 

1:10 Offroadbanan är nu också öppen!

Nu kan vi gladeligen meddela att 1:10 Buggybanan är klar för premiär och kommer att vara öppen för friträning från och med torsdag den 17/5. För närvarande så är banan extremt hal med tanke på den mängd stenmjöl som har körts ut. Vi kan därför starkt rekommendera att vänta någon vecka för att stenmjölet ska kunna "sätta sig" ordentligt efter någon rejäl regnskur eller två. Vi kommer där efter att sopa bort allt överflödigt stenmjöl så att den tänkta ytan kan komma fram tillsammans med ett bättre grepp i banan. Detta kommer så klart att ske om en kort tid framöver.

Detta innebär att alla banorna nu är officiellt öppna för friträning .

Välkomna!

 


 

Städdag den 12 Maj!

Vi vill passa på att påminna om att det är städdag nu på lördag den 12/5 för de som känner att de har lust att hjälpa till lite på utomhusanläggningen. Det finns en hel del att göra på området så ingen lär bli sysslolös. Vi kommer att starta vid 09:00 på lördagsförmiddagen och avsluta när vi känner oss nöjda senare på eftermiddagen.

Hoppas att vi ses!

 


 

Start av utomhussäsongen

Nu när våren är igång på riktigt så är det inte mer än rätt att starta igång utomhussäsongen. Tisdagar och torsdagar 17:00 till 21:00 kommer det att vara full aktivitet på utomhusanläggningen. För tillfället så är 1:10 offroadbanan stängd på grund av byggnation och uppfräschning och kommer antagligen att vara stängd till slutet av Maj månad. De andra banorna däremot är öppna och det bara att tuta och köra.

Vi vill också passa på att påminna att alla klubbmedlemmar som har tänkt att köra i sommar, betalar trafikavgiften på 400 kr till klubbens bankgiro för att underlätta för klubben och vår kassör. De övriga avgifterna finner ni på förstasidan för er som inte är medlemmar eller kanske kommer att bli under sommaren.

Mycket välkomna till oss i sommar där många spännande event, väntar! 

 

Örebro Radio Bil Club Önskar Alla En Riktigt Glad Påsk!

 

 


 

Årsmöte 2018

Den 18 Mars kommer det att vara dags igen för 2018 års, årsmöte. Mötet kommer att äga rum i Svevias lokaler och kommer att starta vid kl 14:00 på Söndagen. Alla medlemmar i klubben är välkomna att delta och göra sin röst hörd och lämna förslag under föredragningslistan som kommer att komma ut inom kort. Som vanligt så bjuds det på kaffe i anslutning till mötet.

Adress: Vagngatan 6, Örebro (innanför grinden)

Välkomna!


 

Medlemsavgift och förarlicens inför 2018

Nu när året börjar att närma sig sitt slut så vill vi också passa på att påminna om betalningen inför 2018 års medlemsavgift i klubben. Som ni kanske vet så måste medlemsavgiften vara betald INNAN förarlicensen för 2018 kan tas ut via LoTs för de som har förarlicens i anslutning till klubben. Detta beror huvudsakligen på att licenserna är spärrade i systemet tills den nya medlemsavgiften är betald. För att kunna få rösträtt i klubbens olika beslut är det också viktigt att medlemsavgiften är betald och inte minns inför årsmötet om ett fåtal månader, där ett mer specifikt datum kommer att komma inom kort. Ihop med detta så har även styrelsen beslutat om att ändra priserna för medlemsavgifterna inför året 2018. Medlemsavgiften skall sedan betalas in till klubbens bangiro som kommer att finnas lite längre ner i inlägget, tillsamman med de nya prislistorna.

Inför 2018 är det också ypperligt tillfälle att ansluta sig till vårt funktionärsteam, för de medlemmar som är intresserade. Att skaffa funktionärslicens är helt kostnadsfritt och endast några få kurser krävs för att få behörighet. Om intresset finns så är det bara att höra av sig till Ronny Svensson eller Bengt-Göran Andersson på klubben.

Priser för medlemsavgift 2018:

Familj: 500:- 
Enskild medlem: 450:-
Ungdom: 150:-

Klubbens bangiro nr:
689-0024

Tack på förhand! 


 

Örebro Radio Bil Club Önskar Alla En Riktigt God Jul!

 

 


 

Örebro RBC`s Mellandags Race

Den 28 december hade vi tänkt att anordna ett mellandagsrace för de som vill ta lite pause från julfirandet. Tävlingen kommer att genomföras på samma sätt som en vanlig MSEC-tävling hade vi tänkt med samma typ av regler och tävlingsutförande. De klasser som kommer att köras är: 1:10 Touring Mod, 1:10 Touring Stock, 1:12 Track, 1:10 Formula 1 och även ett klassiskt Rookie heat kommer att finnas för alla nybörjare.

Dagen kommer att starta vid 09:00 med första träningsheatet, vilket är en timme senare än vanligt för att kunna "mjukstarta" lite på morgonen med utökad friträning. Startavgiften kommer att vara 200:- för alla klasser med undantag i Rookie-klassen som kommer att vara 100:-.

Inbjudan: Mellandags Race 2017, Örebro RBC

Anmälan kommer att komma ut inom kort på MyRCM`s hemsida. 

Välkomna till oss den 28 december! 

 


 

Öppet även varannan lördag 

Nu har vi i Örebro bestämt oss för att börja ha fasta tider för helg aktivitet på vår inomhusbanan för att kunna utöka aktiviteten och möjliggöra så att personer utifrån lätt kan komma och träna och planera inför ett eventuellt besök. Det vill säga att vi kommer att ha öppet varannan lördag under udda veckor från och med lördagen den 28/10 (v.43). Undantaget kommer att vara när Mellansvenska Elbilscupen har sina deltävlingar eftersom många i Örebro kör dessa tävlingar. Detta innebär att nästa träningstillfälle under en helgdag kommer att bli lördagen den 25/11 (v.47). Vi kommer såklart informera om det blir flera träningstillfällen även under jämna veckor ut i fall någon har tänkt att åka in ändå, utöver de fasta tiderna.

De tider som kommer att gälla för öppning är 10:00 och banan kommer att vara öppen fram till ca 16:00, beroende på hur mycket tid banvärden har. Vissa dagar kan bli längre och vissa kortare.

Om det skulle vara så att våra barnvärdar inte har tid just den lördagen så kommer vi att informera om det på vår Facebook-sida om eventuellt inställda träningstillfällen eller korrigering av öppettider.

Mycket välkomna!


 

Inomhussäsongen drar igång 

Nu drar vi igång innesäsongen ännu en gång, vilket innebär att vi kommer att ha öppet på inomhusbanan under tisdagar och torsdagar 17:00-21:00, precis som vanliga kvällar. Banan ligger på samma ställe som tidigare säsong med en ny spännande layout som kommer att bjuda på bra och rolig racing.

Adress: Radiatorvägen 7, 702 27 Örebro

Hitta till banan: Banan ligger alldeles bredvid "Tefatet" inne i Örebro. Gå genom huvudentrén till restaurangen och fortsätt upp för den långa trappan. Gå sedan genom första dörren på höger för att komma in till banan.

Välkomna!

 


 

Utesäsongen är snart över 

Nu när kvällarna börjar på att bli kortare så är det hög tid att börja planera inför innesäsongen 2017. Vi kommer att ha fortsatt öppet hela nästa vecka på tisdag och på torsdag men veckan efter kommer vi att börja avveckla utomhusverksamheten för i år. Vi kommer därför att hålla stängt på utomhusanläggningen och på inomhusbanan tisdag den 5/9 och torsdag den 7/9 för att fixa i ordning banorna inför stängning och öppning. Det vill säga att inomhusbanan kommer att öppnar för träning från och med tisdagen den 12/9. Så passa på att rasta utebilarna en sista gång innan innesäsongen drar igång.

Förtydligande:
*Öppet på uteanläggningen tisdag 29/9 och tordag 31/9, stängt på inomhusbanan.
*Stängt på både uteanläggningen och inomhusbanan tisdag 5/9 och torsdag 7/9.
*Inomhusbanan öppnar från och med tisdag 12/9.

 


 

1:5 Track-tävlingen den 19 Augusti är inställd!

Nu till helgen var det tänkt att Mittsvenskan cupen i 1:5 skulle ha gått av stapeln men tyvärr har det blivit för få anmälningar, vilket resulterar i att vi blir tvungna att ställa in tävlingen. Beslutet har tagit gemensamt med Örebros tävlingsledning och vi hoppas att ni har förståelse för beslutet. Detta vill säga att det inte kommer att vara någon tävling hos oss den 19 Augusti, tyvärr.

Frågor och annat bör tas direkt med tävlingsledningen som finns i inbjudan här på hemsidan.

 


 

Nu drar vi igång utesäsongen!

Nu börjar det att ordna till sig på ute anläggningen och vi kommer nu officiellt att öppna för fri träning på våra banor. Tisdagar och torsdagar 17:00-21:00 kommer det att vara öppet för fri träning med start från och med torsadag den 25/5, kl 17:00. Däremot så är 1:10 buggy-banan inte helt 100 procentig än utan det krävs mer arbete för att färdigställa den helt men är körduglig för de som vill testa. På asfaltsbanan är det bara att tuta och köra!

Välkomna i sommar!

 


 

Nu är det inte mycket kvar!

Nu är det nära för premiärtur på 1:10 buggy-banan för i år. Extra mycket tid har lagts ner på banan inför årets säsong för att få den så bra som möjligt där vi bland annat har kört ut ett helt lastbilslass med lera på vissa delar av banan. För tillfället så är det ny-vältrat och ny-paddat vilket innebär att det behöver komma en del regn innan det går att köra på banan. Därför vill vi också passa på att säga att det är helt körförbud på banan även fast det ser fullt körbart ut. Vi kommer att meddela på facebook och här på hemsidan när det går att köra. Anledningen till detta är att vi inte vill att allt arbete som vi har lagt ner på banan ska gå till spillo.


Inbjudan till SM i 1:10 Nitro Touring RM i 1:8 Track och 1:10 EL Touring

Här kan ni hitta inbjudan till SM RM tävlingen som går av stapeln 8-9 Juli.

Inbjudan SM RM

Inbjudan till Sverigecupen i 1:10 El-Offroad 

Här nedan kan ni hitta inbjudan till Sverigecup-tävlingen som kommer gå av stapeln den 10-11 Juni.

 

 

 


 

Börjar att ta form

Nu har vi nästan kört ut ett hela lastbilslast (12 ton) med lera på 1:10 buggybanan. Finns fortfarande lite kvar av högen som måste köras ut dock. Även gamla hissen till Trackbanan har tagits omhand om och körts till skroten i delar. Nu kommer det att gå att köra på banan inom en snar framtid nu när vi närmar oss Maj månad så håll utkick när vi öppnar för sommaren. 


 

Örebro Radio Bil Club Önskar Alla En Glad Påsk!

 


 Förberedning inför utesäsongen

Från och med tisdagen den 4/4 kommer vi att börja arbeta på utomhusbanorna vilket innebär att det inte kommer att vara någon aktivitet vid inomhusbanan. Vi kommer därför att börja utföra så mycket arbete som möjligt på utomhusbanorn och förbereda dem inför sommarens aktiviteter. Finns en hel del arbete som ska utföras så det är bara att dycka upp om man känner sig manad. 


 

Första April-tävling ställs in 

Tyvärr så har det inte blivit tillräckligt med anmälningar till vår tävling på lördag utan endast 7 stycken så vi blir tyvärr tvungna att avlysa tävlingen. Det vill säga att det inte kommer att köras något race på lördag den 1/4.


 

"April-racet" den 1/4 2017

På lördagen den första april (inget skämt ;) ) kommer vi att anordna ett avslutnings-race för säsongen. Upplägget kommer att vara precis som under en MSEC-deltävling fast där huvudmålet är att det ska bli en kul avslutning på säsongen. Detta innebär att vi kommer att köra 3 kval och 3 finaler i samtliga klasser som kommer att vara: 1:10 Touring Stock, 1:10 Touring Mod, 1:12 Track Stock och 1:10 F1. Hallen kommer att öppna vid 08:00 med fri träning och själva tävlingen kommer att dra igång vid 09:00, vilket innebär att starten kommer att vara förskjuten en timme mot ett vanligt race. Däremot kommer vi att vara mycket hårda med däcksoppan med vårat tidigare inlägg som underlag och endast godkänna soppor som är vattenbaserade. En exakt lista på rekommenderade däcksoppor kommer att finnas i inbjudan.

Inbjudan: Inget skämt racet (April Racet) 2017, Örebro RBC

Anmälan: Anmälan på MyRCM 

Adress: Radiatorvägen 7, Örebro (Tefatet)

Välkomna!


 

Årsmöte 2017

Den 19/3, klockan 14:00 kommer vi att ha vårt årsmöte i klubben. Årsmötet kommer att äga rum i Svevia AB`s konferenslokal inne i Örebro.

Föredragningslista för årsmötet: Föredragningslista 2017

Adress: Vagnsgatan 6, Örebro

Välkomna!


 

Träningsdag i inomhuslokalen 

 

På lördag den 21/1 kommer vi att anordna en tränings dag med organiserad tidtagning för de som har lust att komma och träna inför racet senare i februari eller för de som vill köra lite på nya banan. Banan kommer att vara öppen från 09:00 med enklare tidtagning fram till 11:00 där själva "simuleringen" börjar. Konceptet är inte riktigt färdigställt men idén är i alla fall att köra olika omgångar under dagen. Antalet omgångar varierar beroende på hur länge vi vill köra eller hur många vi blir. De bilar som vi har tänkt att köra under dagen 1:10 Mod, 1:10 Stock och 1:12 Track eller andra typer av banracing bilar.

 

Om ni är sugna att komma så är det bara att skicka ett PM på vår Facebook eller höra av sig till klubben på något annat sätt för att vi ska få ett hum om hur många det är som har tänkt att komma. Det går även bra att komma under lördagen utan att höra av.

Adress till banan och entré-beskrivning finns på förstasidan.

Välkomna!


 

Medlemsavgifter och förarlicens för 2017

Nu när det gamla året börjar att närma sig sitt slut så är det snart dags att tänka på medlemsavgift och förarlicens för år 2017. I takt med det så vill vi också påminna att det inte går att lösa ut licens förs medlemsavgiften är betald till klubben i det nya systemet LoTs. Därför råder vi alla medlemmar som har förarlicens i klubben, att betala in medlemsavgiften strax innan nya året eller direkt efter för att kunna lösa ut licensen för 2017 så att vi kan bocka för betalningen i systemet.

Tidigare har licenserna även varit godkända en månad efter nya året men i dagsläget så slutar de gälla f.o.m 1 januari 2017. Detta innebär att licens bör ansökas direkt när det nya året börjar att gälla.

Lycka till och god fortsättning!

 


 

Ny träningslokal fixad!

Lokal lösa behövde vi inte vara speciellt länge den här gången heller. Den nya lokalen ligger vid Aspholmen, precis bredvid "tefatet" och är öppen samma tider som tidigare, 17:00-21:00 tisdagar och torsdagar. Nu fattas det bara en bansträckning så kan vi komma igång och köra igen.

Räkna med att det kanske tar en vecka tills banan blir helt körduglig.

Adress: Radiatorvägen 7, Örebro.

Vi är mycket tacksamma över den nya lokalen. Välkomna!

 


 

Vi blir tyvärr tvungna att lämna inomhuslokalen 

Tråkigt nog har vi fått besked om att vi blir tvungna att packa ihop våra saker vid inomhuslokalen och rulla ihop mattorna. Anledningen till att vi får lämna är att lokalen vid Strike har fått en ny hyresgäst. Därför råder vi att alla medlemmar som har privata saker inne vid banan får komma och hämta de så fort som möjligt för att vi enkelt ska kunna packa ihop. I nuläget är vi i full gång med att hitta en ny lokal som vi kan köra i, så vi får hålla tummarna att det blir inom en snar framtid.

Detta innebär att det inte går att köra i inomhuslokalen f.o.m Söndag, 4/12.


 

Resultat från första deltävlingen i Mellansvenska elbilscupen 2016-2017, Örebro RBC

1:10 Touring Modified 

1:a Magnus Vässmar, MK Eskil, Autopartner AB 
2:a Rasmus Karlsson, Örebro RBC, Autopartner AB
3:a Fredrik Loiske, Karlstads Miniracing
Vinnare B-Finalen: Göran Persson, Örebro RBC

 

 1:10 Touring Stock 

1:a Patrik Fredriksson, Örebro RBC 
2:a Thomas Fredriksson, Karlstad Miniracing
3:a Annica Hällström, SMK Dala Falun
Vinnare B-Finalen: Joachim Liljeros, Älvsbyns MS

 

1:12 Track Stock

1:a Peter Bohman, Skövde MK
2:a Magnus Hedlund, Västerås MS
3:a Jens Magnusson, Väst-8
Vinnare B-Finalen: Magnus Sköld, Miniracingclub Linköping

 

1:10 Formula 1

1:a Fredrik von Elling, Lidköpings R/C Klubb
2:a Gunter von Elling, Lidköpings R/C Klubb
3:a Bengt Röjder, Nyköpings MK
(Melker Bohman tar i mot prisen för båda von Elling)

 

 Vi vill även passa på att tacka alla tävlande och funktionärer för en mycket rolig tävling! 

 


 

Mellansvenska Elbilscupen 2016-2017, deltävling 1

Nu börjar det närma sig första deltävlingen i Mellansvenska elbilscupen 2016-2017 hos oss i Örebro. Den 15 Oktober så drar det igång så det är bara att gå in på MSEC`s hemsida och anmäla sig.

Anmälan: http://www.mellansvenska-elbilscupen.se/

Inbjudan: http://idrottonline.se/…/mellansvenska-elbilscupen-2016-201…

Adress: Östra Bangatan 7, 703 61 Örebro (Vid Strike & Co)

Välkomna!


 

Träning inomhus 

Nu när vintersäsongen kommer med stormsteg så är det inte mer än rätt att börja köra inomhus. Tisdagar och torsdagar 17:00-21:00 kommer inomhusbanan att vara öppen för fri träning.

Adress: Östra Bangatan 7, 703 61 Örebro (Vid Strike & Co)

Banavgift:
150:- Månaden 
40:- (Vardagar) medlem
60:- (Vardagar) icke medlem 
100:- Heldag

Välkomna!

 


 

Fredriks Minne 2016

Nu ligger anmälan ute till ett av årets roligaste race, Fredriks Minne som går av stapeln den 6 Augusti. De klasser som är aktuella är 1:10 Offroad 2WD och 1:10 Offroad 4WD. Så det är bara att gå in och anmäla sig på MyRCM.


Anmälan: http://www.myrcm.ch/myrcm/main

Inbjudan: Frdriks Minne 2016, Örebro RBC 

 

 


 

 Sverigecupen 1:10 El Offroad 2016

 

Den 11 och 12 juni kommer den andra deltävlingen i Sverigecupen att köras på vår buggy-bana i Örebro. Vi hoppas på både fint väder och många startande under helgen. 

 

Inbjudan: Sverigecupen 2016, Örebro RBC

Anmälan kommer att komma ut på MyRCM inom kort. 

 

Välkomna!

 

 


 

Kallelse till extra årsmöte den 31/5 kl 18:00 i klubbstugan.

Föredragningslista Extra årsmöte Örebro Radiobil klubb

 


 

Utomhuskörning 

 

Nu när det börjar på att bli varmt och skönt så flyttar vi ut från vår inomhuslokal och börjar att träna ute. Tisdagar och torsdagar 17:00-21:00 kommer vår utomhusanläggning att vara öppen för fri träning vilket innebär att inomhusbanan kommer att vara stängd tills vidare.

Bara att damma av grejerna och komma och köra!

 

 


 

Städdag på utebanan 

 

Den 23/4 kommer vi att dra igång med vårstädningen på utomhusanläggningen och se till att allt är i sin ordning för 2016 år säsong. Vi vill därför att så många medlemmar som möjligt kommer ut och hjälper till med röjandet. Ju fler vi är, desto snabbare går det!

 


 

Glad Påsk Önskar Örebro Radio Bil Club!

-

påskbild

 

 


 

Medlemsavgiften 

Vi vill att medlemsavgiften betalas in på klubbens bankgiro så snart som möjligt. Det underlättar väldigt mycket för oss om alla medlemar betalar snarast så att vi kan planera in för framtiden. 

Klubbens bankiro: 689-0024.

 

Tack på förhand!


 

Ändrad plats för årsmötet 

 

I samband med att vi har fått vår nya lokal så kommer årsmötet att flyttas ditt. Detta är på grund av dubbelbokning och vi anser att det är en bättre plats för mötet. Det vill säga att årsmötet 2016 kommer att hållas på nya banan den 20 Mars, klockan 14:00.

Adress: Östra Bangatan 7, 703 61, Örebro

.

Välkomna!


Ny inomhuslokal
.

Lokallösa behövde vi inte vara länge. Den nya inomhuslokalen befinner sig under bowlinghallen Strike i Örebro och banan kommer att vara öppen tisdagar och torsdagar 17:00 - 21:00 precis som vanligt.

Adress: Östra Bangatan 7, 703 61, Örebro

.

Välkomna!

 


.

Årsmötet 2016
.

Den 20 Mars, klockan 14:00 kommer vi att ha vårt årsmöte. Mötet kommer att hållas hos Anders Schakt.

.

Välkomna!

Fel bankgiro nummer på inbetalningskortet 
.
Det verkar som att det har blivit ett fel på inbetalningskort som klubben skickade ut till alla medlemmar för några dagar sedan. Bankgiro numret som står i brevet är felaktigt. All betalning sker på 689-0024. Vi hoppas att ni har överseende med detta.
.
 

Plockar ihop inomhuslokalen 
.

Vi har tyvärr fått beskedet om att vi blir tvungna att lämna vår inomhuslokal vid Anders schakt. Vi kommer därför att börja plocka ner banan i slutet av veckan vilket innebär att sista chansen att träna är på tisdag och torsdag 17.00 - 21:00. 
Det kan hända att vi har en ny lokal på gång men det är bara att vänta och se. Ingenting är spikat ännu.

Av denna anledning så är vi mycket öppna för förslag eller erbjudande på lokal inom Örebro området.

.

Gott nytt år!
.
Örebro Radio Bil Club önskar alla ett gott nytt år!

Örebro Radio Bil Club önskar alla en riktigt god jul!
 
Koenigsegg_Santa_big

Resultat från andra deltävlingen MSEC 15-16 från Örebro RBC/Bofors MRK
.
1:10 Touring Modified 
.

.
1:a Niclas Nilsson, Väst-8
2:a Magnus Vässmar, MK Eskil, AutoPartner AB
3:a Kristoffer Axelsson, Karlstad Miniracing 
Vinnare B-Finalen: Hasse Ekberg, Nmk Nyköping
.
1:10 Touring Stock 
.

.
1:a Fredrik Loiske, Karlstad Miniracing
2:a Rasmus Karlsson, Örebro RBC, AutoPartner AB 
3:a Axel Birgersson, Örebro RBC
Vinnare B-Finalen: Patrik Fredriksson, Örebro RBC
Vinnare C-Finalen Henrik Hillding, Örebro RBC
Bästa D/U förare: Kenny Stenström, SMK Dala Falun
.
1:12 Track Stock
.

.
1:a Magnus Hedlund, Västerås MS
2:a Jens Magnusson, Väst-8
3:a Daniel Frankén, Västerås MS
.
1:10 Formula 1
.

.
1vf
1:a Andreas Gillblad, Karlstad Miniracing, AutoPartner AB
2:a Tomas Larsson, AMF Årsunda 
3:a Jan Svedlund, Örebro RBC
 fbf.....bfsff
Ett stort tack till alla deltagare och funktionärer som har gjort denna tävling möjlig!

Deltävling 2 i Mellansvenska Elbilscupen 15-16 7/11 kommer att köras i Örebro
.
Deltävling 2 i MSEC skulle ha körts i karlskoga den 7/11 och arrangeras av Bofors MRK men eftersom klubben har svårt att få ihopp folk till att arrangera tävlingen har vi i Örebro blivit ombedda att köra tävlingen i Örebro i regi av Bofors MRK. D.v.s att Örebro RBC tillsammans med Bofors MRK kommer att arrangera deltävling 2 i MSEC 15-16 den 7/11.
.
.
Youtube länkar av banan: 
Head cam (1:10 Stock B-Final): https://www.youtube.com/watch?v=lHI6gYqzBdw
.
.
.
Välkomna!

Resultat från fösta deltävlingen i MSEC 2015-2016 från Örebro RBC
.
1:10 Touring Modified 
.
1:a Niclas Nilsson, Väst-8
2:a Alexander Andersson, Miracl
3:a Kristoffer Axelsson, Karlstad Miniracing
Vinnare B-Finalen:Per Lindqvist, Karlstad Miniracing
.
.
1:10 Touring Stock 
.
1:a Rasmus Karlsson, Örebro RBC, AutoPartner AB 
2:a Fredrik Loiske, Karlstad Miniracing 
3:a Andreas Gillblad, Karlstad Miniracing, AutoPartner AP
Vinnare B-Finalen: Thomas Fredriksson, Karlstad Miniracing
Vinnare C-Finalen: Anders Lindberg, Nyköpings MK
.
.
1:12 Track Stock
.
1:a Alexander Andersson, Miracl
2:a Mickael Brandt, Uppsala RC, Xray Sverige/Minicars Hobby Distrubition AB
3:a Magnus Hedlund, Västerås MS
.
.
Vi hade också ett brett utbud på Örebro-medlemar som deltog på hemmaplan:
.
1:10 Touring Stock:
.
1:a Rasmus Karlsson (Schumacher Mi5 evo)
4:a Axel Birgersson (Awesomatix A700 evo)
7:a Göran Persson (Yokomo BD7)
8:a Patrik Fredriksson (VBC D07)
10:a William Fredriksson (Xray T4)
15:e Hendrik Hillding (Schumacher Mi5 evo)
.
1:10 Touring Modified:
.
4:a Stefan Andersson (Awesomatix A700 evo)
12:a Jan Svedlund (Durango DETC410)
..
Ett stort tack till alla deltagare och funktionärer som har gjort denna tävling möjlig!
.

Mellansvenska Elbilscupen 2015-2016, 17 Oktober
-
Den 17 Oktober kommer Örebro RBC att anordna den första deltävlingen i MSEC 2015-2016. Banan som håller på att byggas är helt ny till årets tävling och den kommer att bjuda på mycket grepp och även mycket hög fart. Anmälan till tävlingen finns på MSEC hemsida.
-
Vi vill också säga att det gåra att anmäla sig till supportklassen Formula 1.
.
Ny Inbjudan med Formula 1: MSEC 15-16, Örebro RBC
.
.
Välkomna!

Fri träning i samband med MSEC-mötet 
.

Den 12 September kl 15:00 är det ett planeringsmöte i klubbstugan angående Mellansvenska elbilscupen 2015-2016. I samband med detta så kommer samtliga banor att vara öppna för fri träning på anläggningen (om vädret tillåter) från kl 09:00 till mötet slutar. Det kommer att finns tidtagning på båda banorna.

.

För mer info om mötet, kolla Mellansvenska elbilscupens hemsida:

http://www.mellansvenska-elbilscupen.se/

.

Välkomna!


Resultat Fredriks Minne 2015
.
4WD
1:a Rasmus Karlsson, Örebro RBC
2:a Lars Hägerman, SMK Dala Falun
3:a Axel Birgersson, Örebro RBC
.
2WD
1:a Magnus Hedqvist, Örebro RBC
2:a Lars Hägerman, SMK Dala Falun
3:a Rasmus Karlsson, Örebro RBC
.
Vi till tacka alla tävlande och publik för en mycket trevlig lördag. Vi vill också tacka alla funktionärer som var med och hjälpte till under helgen.

Fredriks Minne 2015, årets Roligaste Tävling! 
Den 1 Augusti kommer vi att anordna årets roligaste tävling, Fredriks Minne. Vi välkomnar erfarna som oerfarna förare att ställa upp i årets upplaga av Fredriks Minne. Vi kommer också att avsluta dagen med en härlig grillfest.
.
Namnlös
.
.
Kom med det du har och ha kul! 
.
Välkommen!

Sommarcupen Deltävling 2, Örebro RBC 2015
.
.
1:a: Rasmus Karlsson, Örebro RBC, AutoPartner AB
2:a: Wilhelm Skjöldebrant, Västerorts RCK, Team Associated/Carrocar
3:a Axel Birgersson, Örebro RBC 
Vinnare B-Finalen: Stefan Wallberg, AMF-Årsunda
Bästa junior i 4wd: Rasmus Karlsson, Örebro RBC, AutoPartner AB
.
.
1:a: Mikael Hedin, SMK Dala Falun, AutoPartner AB
2:a: Lars Hägerman, SMK Dala Falun
3:a: Elias Johansson, AMF-Årsunda
Vinnare B-Finalen: Fredrik Jarl, Woxnadalens MK
Bästa junior 2WD, Elias Johansson, AMF-Årsunda
.

Sommarcupen deltävling 2, 6 Juni
Den 6 juni kommer det att anornas en sommarcupsdeltävling på 1:10 Offroad banan. Klasserna som kommer att vara aktuella är: 1:10 Offroad 2wd och 1:10 Offroad 4wd.
.
Inbjudan till tävlingen finns här
Anmälan till tävlingen finns på MyRCM
.
Alla är välkomna att köra och se på!
.

Sverigecup 23-24 Maj 2015
Den 23-24 maj kommer det anornas en sverigecupdeltävling på asfaltsbanan.
Klasserna som kommer att köras är: 1:10 El Touring, 1:10 IC, 1:8 Track.
.
Inbjudan till tävlingen finns här
Anmälan till tävlingen finns på MyRCM

.
Alla är välkomna att köra och se på!

Nu flyttar vi ut!
Från och med V.19 kommer utomhusanläggningen att vara öppen. Detta innebär att samtliga banor kommer att vara öppna för träning. 
Det är samma öppetider som tidigare: Tisdagar och torsdagar 17:00 - 21:00.
Vi hoppas att utesäsongen 2015 kommer att bjuda på mycket spännande racing!
Adress till anläggningen: Argongatan 134, Örebro
Välkomna!

Mellansvenska Elbilscupen 2014-2015 avslutad
Till MSEC 2014-2015 har det varit rekordmånga från Örebro RBC som har deltagit. Vissa körde till och med cupen för första gången, vilket vi tycker är väldigt roligt. 
Här nedan kommer en liten total som är baserad på medlemarnas resultat i MSEC 2014-2015
.
1:10 Touring Stock:
SStockdggS
2:a Rasmus Karlsson, Schumacher (8 deltävlingar)
3:a Axel Birgersson, Awesomatix (8 deltävlingar)
7:a William Fredriksson, Xray (7 deltävlingar)
14:a Patrik Fredriksson, VBC (4 deltävlingar)
18:a Adam Larsson, Serpent (4 deltävlingar)
21:a Anders Ohlson, Schumacher (3 deltävlingar)
29:a Henrik Hillding, Schumacher (2 deltävlingar)
31:a Urban Edlund, Awesomatix (2 deltävlingar)
32:a Jan Svedlund, Durango (2 deltävlingar)
39:a Magnus Lundgren, Awesomatix (1 deltävling)
44:a Leif Kanhult, Xray (1 deltävling)
46:a Axel Larsson, Associated (1 deltävling)
.
1:10 Touring Mod
.
4:a Göran Persson, Yokomo (5 deltävlingar)
24:a Magnus Hedqvist, Xray (1 deltävling)
27:a Stefan Andersson, Awesomatix (1 deltävling)
28:a Jan Svedlund, Durango (1 deltävling)
.
Vi vill framför allt tacka för all support vi har fått under de tävlingar som har varit. 
Ett stort tack till Anders Ohlson som har beställt hem däck till alla förare som har kört i cupen och för att ha funnits på plats vid svåra tillfällen. Även ett stort tack till Lennart Karlsson som har kommit och stöttat våra förare. Vi vill också såklart tacka alla arrangörer i cupen för väl utfärdade och roliga tävlingar som har bjudit på mycket spännande racing. 
.
Hoppas att Mellansvenska elbilscupen 2015-2016 blir minst lika fartfylld! 
.
Bilder från finalen i Karlstad kommer inom kort i bild-arkivet.

Städdag 
Lördag 25 april kommer klubben att ha en städdag på utomhusanläggningen. Vi kommer att förbereda anläggningen för en hel säsongs med racing. Vi kommer att dra igång vid 09:00.
Alla medlemar är välkomna!

Utbildningskväll
Tisdag 21 april 18:00 är det utbildningskväll gällande föreningskunskap som kommer att ledas av ÖLIF/SISU. Anmäl ditt deltagande till Bengt-Göran Andersson senast onsdag 15 april. 
Tel: 070-8661730
Email: This is a mailto link

Glad Påsk önskar Örebro Radio Bil Clubb till alla medlemar!

                       påskkyckling

Klubbmästerskap
Den 28 Mars tänker klubben arrangera KM på vår inomhusbana. Detta kommer att vara ett öppet KM, vilket innebär att personer från andra klubbar är mycket välkomna att köra. De klasser som kommer att vara aktuella är 1:10 touring Stock (Snälla touring bilar kan också ingå i denna klass), 1:10 touring Mod och 1:12 Stock. Det blir såklart roligare om man är ett helt gäng som kommer och kör!
-
Tävlingen startar vid 10:00 på Anders Schakts Raceway.
Anmälan görs på plats.
-
Så ta med er ett gäng och kör KM på den tänkta SM-Banan!
-
Välkomna!

Årsmöte 2015
Nu är det dax för årsmöte för Örebro Radio Bil Club.
Den 8 Mars 14:00 hålls mötet i Anders Schakt´s konferensrum,
huset intill träningslokalen. 
Samtliga medlemmar är välkomna och att göra sin röst hörd.
Välkomna!

Inomhusbanan 2015
Den nya inomhuslayouten ligger nu ute i vår lokal. Det är också den banlayouten som var tänkt att användas vid årets SM i touring och Track, men på grund av banans bred blev vi tvungna att använda oss av en annan. Det är även en ny matta som garanterar bra fäste. 
20150205_212411[1]
-
20150205_212423[1]
-
20150205_212436[1]
Välkomna att köra på den tänkta SM banan 2015!
Se banans öppetider och adress på förstasidan.

SM- Veckan i örebro 2015.
Örebro Radio Bil Club vill börja med att tacka alla deltagare under helgen för all den spännande racingen och för den trevliga stämningen. Vi vill även tacka alla funktionärer och volontärer som har hjälp till under helgen. Varvtiderna flöt på bra och speakern gjorde ett fantastiskt jobb med både referera mellan bilarana i racen och även med att förklara för publiken vad Radiostyrd Bilsport igentligen är. 
Men det är två personer som vi vill tacka extra mycket. Daniel Carlsson och Niclas Nilsson gjorde en fantastisk insats med att göra en bra bana som hade både fart och flytt, men framförallt rätt banbbred. 
Vi tyckte också att det var roligt med all den publik som befann sig runt banan under helgen. 
Örebro RBC hoppas att vi får framföra liknande evenemang inom radiobilsporten framöver. 

Prispallen efter SM i Touring och Track.
-
1:10 Touring Modified 
Swedish EP on-road Championships 2015 – Report
Svensk mästare i 1:10 Touring Modified: Markus Hellquist, Wäxjö MS
2:a Magnus Vässmar, MK Eskil
3:a Niclas Nilsson, Väst-8
-
1:10 Touring Stock
Swedish EP on-road Championships 2015 – Report
Svensk mästare i 1:10 Touring Stock: Daniel Trygg, Nyköpings Model Klubb
2:a Eddie Nordenwall, MK Eskil
3:a Christofer Hedlund, Norrtälje RCK
-
1:12 Track Modified
1:12 Track
Svensk mästare i 1:12 Track Modified: Niclas Nilsson, Väst-8
2:a Alexander Andersson, Miracl
3:a Mattias Ericsson, MHF-U Skarpnäck
-
Klubbens egna förare under SM:et
-
1:10 Touring Stock 
7:a Axel Birgersson, Awesomatix A700 EVO
8:a Rasmus Karlsson, Schumacher Mi5 evo
12:a Urban Edlund, Awesomatix A700
13:a Patrik Fredriksson, VBC D07
14:a Axel Larsson, Associated TC6
15: Magnus Lundgren, Awesomatix A700
16: William Fredriksson, Xray T4
17: Jan Svedlund, Durango DETC410
18: Adam Larsson, Serpent S400
-
1:10 Touring Modified
10:a Stefan Andersson,  Awesomatix A700 EVO
19:a Göran Persson, Yokomo DB7

Information om SM-Veckan
Eftersom det är nu mindre än en vecka kvar till SM:et i 1:10 Touring och 1:12 track så kommer det ytterligare lite information. Detta är till både förare som åskådare:

Lördag 31/1 - Söndag 1/2
Arrangerar Örebro Radio bil Club SM i Radiostyrd bilsport Innomhus i Klasserna
1:12 touring, 1:10 modified och 1:10 stock på nålfiltsmatta inomhus,

Visste du att det är första gången som radiostyrd bilsport finns med på SM-veckan.

Var
Backahallen (till karta/arenor)
https://www.rf.se/Arbetsrum/SM-veckanvinter/Kartaarenorochtrafikinfo/
...
Tider Lördag 31/1 Kl. 08.30–19.20
Söndag 1/2 Kl 08.30–15.00

Tillgänglighet Backahallen

Parkeringsplatser för rörelsenedsatta i närheten av arenan JA
Huvudentrén tillgänglig för rullstolsburna åskådare JA
Särskilda publikplatser för rullstolsburna åskådare JA
Vanliga sittplatser som kan nås utan trappsteg JA
Toaletter med oparfymerad tvål JA
Toaletter för rörelsenedsatta (RWC) JA
Toalett för rörelsenedsatta (RWC) med taklyft NEJ

Stora förare i miniformat
Radiostyrd bilsport är en snabbt växande och högintensiv gren för alla åldrar. Ung som gammal tävlar sida vid sida om hundradelar, för att vinna med bilar som accelererar som en dragracingbil och har väghållning som en F1-bil! Allt detta till en bråkdel av kostnaden i jämförelse med fullskalig bilsport. Klasserna varierar från Touring och Le Mans-bilar ute på asfalt eller på nålfiltsmatta inomhus, till mer rallycross/crosskart liknande bilar som körs på banor typ motocross. Bilarnas storlek varierar mellan de olika klasserna men alla har en sak gemensamt, härlig tight racing med en massa adrenalin!

Lura dig inte av bilarnas storlek. För i denna sportgren talas det samma språk som i depån på exempelvis Monza, när Ferrari vill ha mer fart genom kurva tre eller mer stabilitet i inbromsningen till Parabolica-kurvan! Inställningar av chassi, taktik, depåstopp, spårval och så vidare gör denna sportgren spännande utifrån både ett tekniskt och tävlingsmässigt perspektiv.

I Sverige har vi idag flera förare som tillhör världseliten vilka åker runt om i världen på tävlingar

Entréavgift, Fri entré


Vi hoppas på en mycket trevlig stämning och mycket tajt racing.

Välkommna!

 


Inbjudan till SM- veckan 30 jan-1 feb 2015

   sm-vecka   orbclogga   

SM:et i 1:10 tourung mod, stock och 1:12 Mod kommer att gå i Örebro Under SM-Veckan:

 

Anmälan till tävlingen finns på Myrcm.ch 

Här är inbjunan till tävlingen.


Kom och besök oss och andra klubbar på Motorsportmässan i Conventum 26 oktober!
 
 
Välkomna!
 
 

 
Mellansvenska Elbilscupen deltävling 1, Örebro RBC
 
1:10 Touring Stock
2014-10-18 18.31.06
1:a Rasmus Karlsson, Örebro RBC
2:a Axel Birgersson, Örebro RBC
3:a Eddie Lundin, Skövde MK
 
Vinnare i B-finalen: Anders Lindberg, Nyköpings modellklubb
Bästa D-förare: Bengt Röjder, Nyköpings modellklubb 
Bästa U-förare: Henrik Hillding, Örebro RBC
 
1:10 Touring Mod
2014-10-18 18.32.45
1.a Magnus Vässmar, MK Eskil
2:a Andreas Böök, MHF-U Skarpnäck 
3a: Mattias Johansson, Lidköpings r/c klubb
 
Vinnare i B-finalen: Kristoffer Gustafsson, MSK Trollhättan
 
1:12 Track Stock
2014-10-18 18.34.55
1:a Alexander Andersson, Miracl
2:a Mickael Brandt, Uppsala RC
3:a Magnus Hedlund, Västerås MS
 
Vinnare i B-finalen: Ronnie Piispanen, Västerås MS
 
Tack till alla som deltog under första deltävlingen i MSEC 2014 i Örebro.
 
Mer bilder finns i Arkivet
 

 
 
Mellansvenska elbilscupen deltävling 1, Örebro RBC
Den 18 okt är det den förta deltävling i MSEC.
 
Inbjudnings info!
 
Klasser: 1:10 Touring Stock, 1:10 Touring Mod och 1:12 Track Stock.
Tävlingsleadare: Bengt-Göran Andersson.
Racecontroller: Bengt-Göran Andersson.
Miljöansvarig: Per Gillberg.
Varvräkning: Ulf Törnros
Max antal startande: 75st.
Kiosk finns på plats.
Medtag av eget bord och stol.
 
Adress till banan: Nastagatan 12a, Örebro
Koordinater: N59.256237
                   E15.167205
 
Välkomna!
 
 

 
Inomhuskörnning!
Nu framöver kommer klubben att anorna träning i vår nya inomhuslokal. 
Vi håller nu till i andra änden av föra årets lokal. (något större)
Alla är mycket välkomna till vår inomhusbana.
Träningsdagar: Tisdag och Torsdag 17:00 - 21:00.
 
2014-09-23 20.00.11
 

 
Arbetsdag 27 sep och jubileumsfirande
Det kommer att vara en gemensam arbetsdag som kommer starta 09:00 på klubben. Senare under dagen kommer vi fira klubbens 40år jubileum med god mat.
 
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8oQ0K40gs84yr5ces9ifNXjdFk6woCGWsp3C3clp-iCb4jb3RZI39IQ  http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNGuH7ZysN_Ropxk5j6KTOUjxwuTgKhfgD2Wn_GwPluizCCS-P6PZqWA http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPdXdBs3unBxaqQs0MiA4bm178ce-kp1qn-IMv-kLgZr_e0X1e4NMvgU69
 

 
Fredriks Minne 2014
 
4WD
palen FM 2014
1:a Rasmus Karlsson, Örebro RBC
2:a Axel Birgersson, Örebro RBC
3:a Lars Hägerman, SMK Dala Falun
 
2WD

2wd palen FM 2014
1:a Lars Hägerman, SMK Dala Falun
2:a Rasmus Karlsson, Örebro RBC
3:a Jan Svedlund, Örebro RBC
 
Ett stort tack till alla deltagare och funktionärer som deltog.
Nästa år hoppas vi på mer erfarna och oerfarna förare som deltar.
 
 

 
Årets roligaste tävling!
Den 2 Aug är det Fredriks minne som gäller. 
Det som gör tävlingen så speciell är att det är Speedwaystart. Som att köra final i varje heat.
Alla är välkomna att köra och titta
 
Anmälnning:
 
2wd: Letsrace
 
4wd: Letsrace   
 
 
Välkomna!
 
 

 
Sverigecupen 1:10 Buggy deltävling 2, Örebro RBC 2014
 
2WD
2014-07-05 18.03.27
1:a Oskar Levin, Sjöbo MK
2:a Niclas Månsson, MHF-U Skarpnäck
3:a Otto Ausfelt, SMK Helsingborg
Vinnare B-Finalen: Marcus Lind, MSK Kvarnvingarna
Vinnare C-Finalen: Martin Johansson Nielsèn, MHF-U Skarpnäck
Vinnare D-Finalen: Catharina Karlsson, Tomelilla MK
Bästa debutant: Mattias Höddelius, AMF Årsunda
 
4WD
2014-07-06 17.27.49
1:a  Niclas Månsson, MHF-U Skarpnäck
2:a Oskar Levin, Sjöbo MK
3:a Otto Ausfelt, SMK Helsingborg
Vinnare B-Final: Mikael Hedin, SMK Dala Falun
Vinnare C-Final: Axel Birgersson, Örebro RBC
Vinnare D-Finalen: Anton Andersson/Jivemyr, Väst-8
Bästa debutant: Mattias Höddelius, AMF Årsunda
 
Ett extra stort grattis till klubbens Axel, som tog hem segern i C-Finalen
2014-07-06 17.29.18
 

 
Sverigecupen 1:8 Buggy deltävling 3, Örebro RBC 2014
 
2014-06-29 15.29.59
1:a David Ronnefalk
2:a Mikael Pålsson
3:a David Hassel
 
+35 Final
2014-06-29 15.24.45
Vinnare: Mikael Svensson
 
Junior Final
2014-06-29 15.25.47
Vinnare: Axel Borell

1:8 buggybanan klar för tävling, 28-29 Juni
Efter mycket hårt arbete är banan färdig för Sverigecupen 28-29 Juni. 
Förare och åskådare är mycket välkomna.
1403805836149 1403805840710 1403805847317
 
 

 
Klubben i statsparken på Nationaldagen 
Under nationaldagen befann sig klubben i statsparken, för att visa hur roligt det är med radiostyrd bilsport. Endel fick också möjlighet att få testa. 
 
bild 5
Fin stämning och finnst väder.
Örebro klubben tackar för alla som visade sitt intresse.
 
 

Windows 8 och Office Pro
 
Klubben erbjuder nu Windows 8.1 Pro för 53kr (ordinarie pris 2499kr) och Office 2013 Pro för 216kr (ordinarie pris 3400kr) för alla klubbmedlemar.
Skriv namn, adress och vad ni ska ha till vår kassör (This is a mailto link)
 
 

 
Dags att köra utomhus!
Utomhusanläggningen är öppen Tisdagar och Torsdagar 17:00 - 21:00.

 


Örebro teamet på tävling 2014
Finalen i Karlstad
I karlstad var det sista chansen att kunna klättra i
totallistan och också den svåraste konkurrens i cupen.
Det var Axel, Rasmus och Magnus som deltog denna gång.
Hela dagen flöt på, och bjöd på spännande racing.
Axel var mycket nära på att ta segern i C-Finalen när
ratten på sändaren tappade sitt motstånd.
Rasmus slutade som 3:a i B-Final och Axel 5:a i C-Final.
Rasmus och Axel fick också pris i Debutantcupen för de hade
börjat köra MSEC med Debutantlicens.
Rasmus 2:a, Axel 3:a i Detbutantcupen.
Klubbmedlämar i Örebro RBC som har kört MSEC 13-14
Rasmus Karlsson: 9:a ( 8 deltävlingar ) T.O.P
Axel Birgersson: 11:a ( 8 deltävlingar ) AWSOMATIX
Anders Ohlson: 15:a ( 6 deltävlingar) AWSOMATIX
Patrik Fredriksson: 24:a ( 3 deltävlingar ) ASSOCIATED
Magnus Lundgren: 31:a ( 2 deltävlingar ) AWSOMATIX
Adam Larsson: 47:a ( 1 deltävling ) SERPENT

Vi hoppas att fler från Örebro klubben deltar i fler tävlingar framöver.

Bider från Finalen i Karlstad och övriga tävlingsbilder finns i arkiv


Smedjebacken
Denna gång var det chafförerna Axel och Rasmus som
deltog i sjunde deltävlingen i MSEC, även mekanikerna
Ronny och Kenneth var med under dagen. Axel kvalade
in sig som TQ i B-Final, medans Rasmus Kvalade in
sig som sjunde i A. När alla finaler var över slutade de
på varsin plats ner, än vad startade som: Axel 2:a i B-final,
Rasmus 8:a i A-Final.
IMG_8479
Bild: mellansvenska-elbilscupen.se
 
Norrtälje
Grattis Axel Birgersson kvalade sig till 3:a i B-final
och säkrade segern efter tre finaler.
1390665674803
 
Grattis Rasmus Karlsson kvalade in sig i A-final
och fick startnummer 6.
Rasmus avslutade dagen med en fjärde plats!!!,
även pris för bästa D-förare och för bästa junior.
1390665519935
 

 
Resultat från Mellansvenska Elbilscupen i Örebro 
 
1:10 Touring mod
1389457832296
1:a Thomas Ek, Uppsala RC
2:a Marcus Söberg, MK Eskil
3:a Johannes Edrén, MHF-Skarpnäck
 
1:10 Touring Stock
 
1389458018216
1:a Kristoffer Axelsson, Karlstad Miniracing
2:a Thomas Ek, Uppsala RC
3:a Per Lindqvist, Karlstad Miniracing
 
1:12 Track Stock
 
1389457755389
 
1:a Magnus Hedlund, Västerås MS
2:a Maxx Rosén,  Bofors MRK
3:a Hans Elmerfors, Västerås MS
 
Underfinaler och förar priser:
1:a B-final: Alex Hofander, Västerås MS
1:a C-final: Joakim Nyström, Västerås MS
Bästa D-förare: Andreas Gillblad, Karlstad Miniracing
Bästa U-förare: Magnus Lundgren, Örebro RBC
Uppdaterad: 12 FEB 2017 11:12
PEAB
svea_190x150
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Örebro Radio Bil Club - Bilsport
Bengt-Göran Andersson, Åkerbovägen 20
73141 Köping

Besöksadress:
Argongatan 134, Argongatan 134
70374 Örebro

Kontakt:
Tel: 0708661730
E-post: This is a mailto link

Se all info