Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "2019 års Nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

2019 års Nyheter


Sverigecupen 2019, 1:10 El Offroad!

Den 10 och 11 Augusti är det dags för Sverigecup-final i 1:10 El Offroad, vilket kommer att gå av stapeln på vår fina 1:10 buggy-bana. De övriga deltävlingarna har avgjorts nere i Karlskrona och vi hoppas därför att många nerifrån kommer upp till oss och kör den avgörande finalen (givetvis också folk från alla breddgrader).

I år har Sverigecupen gått på både nålfilt och astroturf, vilket betyder att vi har fått med alla typer av underlag i årets cup, med tanke på att vårbana består av klassisk lera.

Vi kan också meddela att vi kommer att tillhandahålla med cupdäck inför denna deltävling, så ingen kommer att behöva ta hem egna däck till tävlingen. Mer information om detta hittar ni i inbjudan.

Inbjudan: https://drive.google.com/open…

Anmälan: https://www.myrcm.ch/myrcm/main…

Välkomna! 


 

Fredriks Minne 2019!

Nu var det dags igen för årets roligaste tävling på kalendern, Fredriks Minne 2019!

Tävlingen kommer att gå av stapeln lördag den 3 Augusti och bestå av samma koncept som alltid. Däremot så har vi en liten nyhet till i år där det har tillkommit en ny klass, nämligen "Vintage Racers". Det innebär att även gamla bilar (tidigare än 2003) kommer att kunna vara med och köra på samma villkor som de andra klasserna genom en helt egen klass. Den klass är helt designad för de som längtar tillbaka till "The good old days" och som inte är rädda för lite klassisk dirt eller repor i bottenplattan.

Utöver denna ändring så är allt som som det brukar vara där vi naturligtvis kör de vanliga 2wd och 4wd klasserna, precis som vanligt. Detta kanske även är ett ypperligt tillfälle för att känna lite på banan inför Sverigecupen, helgen efter...

Inbjudan hittar ni här: https://drive.google.com/…/1E-K9Cvxk4uTL1ETK5sJg1QiqNV…/view

Anmälan hittar ni här: https://www.myrcm.ch/myrcm/main…

Varmt välkomna till sommarens höjdpunkt!


 Sverigecupen 2019 deltävling 1 i 1:8 NT, 1:10 NT och 1:10 El-Touring


Den 18 och 19 Maj är det dags för första deltävlingen av Sverigecupen 2019 i 1:8 Nitro Track, 1:10 Nitro Touring och 1:10 El touring. Vi hoppas som vanligt på bra väder och bra racing nu när egentligen utesäsongen har dragit igång på riktigt!

Inbjudan hittar ni här: Inbjudan

Anmälan hittar ni här: Anmälan

Välkomna!


 

Säsongsöppning av anläggningen!

Tisdagen den 23/4 kommer vi äntligen att öppna upp utomhusanläggningen igen för årets sommarsäsong!

Likt alla tidigare säsonger så kommer banorna att vara öppen från 17:00 till 21:00 under tisdagar och torsdagar.

Vi vill också passa på att påminna om att lösa medlemsavgiften för årets medlemskap i klubben och att betala in den aktuell "banavgift" som gäller för sommarhalvåret. All information hittar ni här på hemsidan.

Välkomna ut till klubben i sommar!

 


 

Beställning av klubbtröjor

Nu är det möjligt för alla medlemmar att kunna beställa vår nydesignade klubbtröja. Tröjan kommer att finnas i ett specifikt utförande, vilket är det som ni kan se på bilderna under denna länk: "Klubbtröja". Mestadels av trycket kommer att finnas på baksidan av tröjan där man även kan välja fritt vad man vill att det ska stå. Standardutförandet har vi valt att använda personens efternamn men andra typer av smeknamn eller liknande kan givetvis också tryckas på baksidan.

Tröjan är en klassisk luvtröja (unisex) som består av blått, mjukt tyg och finns i storlekarna S,M,L, XL, XXL, XXL XXXL. Tröjan kommer också att finnas i barnstorlekar.

För att beställa tröjan så skickar man ett e-mail till klubbens Gmail-konto där namn, storlek och önskad text ska finnas med. Flera beställningar i samma meddelande kan givetvis också göras. Adressen är följande: orebro.rbc@gmail.com

För att få bättre koll på storlekarna så kan man alltid besöka leverantörens hemsida.

Stora storlekar: https://www.spreadshirt.se/designa-sjalv…
Små storlekar: https://www.spreadshirt.se/designa-sjalv…

Kostnadsmässigt så har vi inte riktigt bestämt oss än hur mycket som klubben ska bjuda på men tanken är att klubben ska stå för en del av kostnaden i alla fall. I sämsta tänkbara fall så kommer tröjan att kosta 400:- men förhoppningsvis så kommer summan att bli betydligt lägre.

Beställning av tröjor kommer att vara möjlig fram till sista April (30/4) sedan så kommer det inte längre att vara möjligt att beställa. Så passa på att lägg en beställning så snart som möjligt!


 

Ny klass till Fredriks Minne 2019: "Vintage Racers"

Till årets upplaga av Fredriks Minne har vi planer på att lägga till en "ny" klass till utbudet, vilket kommer att vara en vintage klass.

Alla bilar som är äldre än 2002 (2002-12- 31) kommer att kunna anmäla sig till en separat klass som kommer att gå under namnet "Vintage Racers". Anledningen till att vi har ökat begränsningsåldern mot t.ex NVC är för att fler ska kunna delta och använda det som man har i de gamla gömmorna utan att gråta krokodiltårar när det blir repor på chassit. För ju äldre bilar man har desto försiktigare är man också med dem. Därför så kommer vi att tillåta något yngre bilar än tidigare tävlingar.

Utöver åldersändringen så kommer vi att använda oss av följande tekniska regler.

-Bilar ska vara av typen 1:10 El-Offroad, 2wd eller 4wd.
-Ingen viktbegränsning.
-Borstlösa motorer som är på 10,5T eller över.
-Borstade motorer har fri lindning (Orkar man hålla på med borstade motorer ska man ha en fördel ).
-2 cells LiPo eller 6 Cells NiMh.

Re-release bilar kommer också att tillåtas med undantag att de bygger på samma konstruktion och princip som föregångaren. De ska även vara tillverkade av samma tillverkare som den tidigare version som den ska efterlikna.

Likt de andra klasserna så kommer det att vara fritt däckval. Ett tips är att välja de snabbaste däcken...

Mer djupgående om tävlingskonceptet kommer att finnas i tävlingsinbjudan senare i sommar.

Denna klass är för de som längtar tillbaka till "The good old days" och som inte är rädda för lite klassisk dirt eller repor i bottenplattan.

Välkomna till Fredriks Minne i sommar!


 

Städdag på klubben!

Lördagen den 13 April kommer vi att ha städdag ute på anläggningen. Vi vill därför att så många som möjligt kommer ut och hjälper oss att fixa i ordning anläggningen inför våren och sommarens aktiviteter. Banor ska fixas och förarställningar snyggas till, så vi behöver all den hjälp vi kan få av er medlemmar.

Har ni inte möjlighet att komma så får ni gärna meddela i förväg. Rejäla kläder och vettiga skor är att föredra.

Välkomna ut till klubben den 13/4!

 


 

Årsmötet 2019

Söndagen den 24/3 kommer vi att ha vårt årsmöte för 2019. Mötet kommer att äga rum på samma plats som förra året, det vill säga i Svevias konferenslokaler. Mötet kommer att starta kl 14:00 där det även kommer att serveras kaffe i samband med mötet.

Vi vill också passa på att påminna om att medlemsavgiften måste vara betald för att kunna påverka klubbens olika beslut under mötet. Det vill säga rösträtt under årsmötet.

Adress för mötet: Vagnsgatan 6, Örebro (Bista).

Alla medlemmar är så klart välkomna till mötet den 24:e!

 


 

Örebro Radio Bil Club Önskar Alla En Riktigt God Jul! 

 

 

 

 


 

Vi får lämna inomhuslokalen vid tefatet!

Det är med tråkiga besked som vi meddelar att vi tyvärr blir av med vår inomhuslokal från om med första januari i år.

Beskedet kom idag och innebär att vi inte längre kan utnyttja den lokal som vi använder oss av i dagsläget, utan måste packa ihop våra saker omgående.

Detta innebär även att vi måste ställa in Mellandagsracet som skulle köras nästa vecka, med tanke på att vi måste börja skruva bort reglar och rulla ihop mattorna så snart som möjligt.

Detta är givetvis mycket tråkigt för oss som klubb och för de förare som brukar köra hos oss under veckorna och under helgerna, men vi är samtidigt mycket tacksamma för den möjlighet som vi har fått av vår tidigare hyresvärd och det enorma förtroendet som dem har visat under de senaste åren. Vi är otroligt tacksamma för den möjlighet ni har gett oss!

Under tiden som vi är utan lokal så kommer vi givetvis att leta vidare efter andra lokal i Örebroområdet, så om någon möjligtvis vet någon som ruvar på en tom lokal så får ni mer än gärna höra av er till oss.

Stort tack till alla er som har kommit och kör hos oss och även ett stort tack till er som dagligen driver vår lilla klubb framåt! 

 


 

Klubbmästerskap!

Den 15 September kommer vi att arrangera ett KM där vem som helst från klubben kan vara med och delta. Alla som väljer att vara med under lördagen kommer att turas om, om de fyra Traxxas bilarna som vi har att tillgå i klubben. Detta innebär att alla kan vara med, oavsett vilken bil man själv äger eller de klasser man normalt kör. Det enda som kommer att spela in är förarskickligheten.

KM:et kommer att köras på 1:10 buggy-banan där vi kommer att använda oss av samma koncept som Fredriks Minne där vi använder Speedway start och poängräkning.

Eftersom vi använder oss av lånebilarna så kommer det inte behövas någon personlig utrustning utan batterier, laddare och radio kommer att finnas på plats.

Själva KM:et kommer att starta vid tio-tiden och antagligen avslutas någon gång på eftermiddagen vid 15:00-16:00. Om man vill "känna" lite på bilen och konkurrensen innan start så kan man självklart komma lite tidigare.

Kommer såklart att vara kostnadsfritt att delta under dagen. Vi funderar även på att ha en gemensam lunch under dagen för de som vill vara med där vi inte riktigt har bestämt oss vad det blir än. Pizza kanske skulle kunna vara ett alternativ.

Anmälning till eventet görs enklast genom att skicka ett meddelande till mailen: orebro.rbc@gmail.com där ni skriver i vilka familjemedlemmar som vill vara med. Det går också jättebra att skriva ett meddelande här på Facebook eller kontakta någon annan i styrelsen för att skriva upp sig på deltagarlistan.

Mycket välkomna ut till klubben den 15 september! Ett mycket roligt sätt att avsluta utesäsongen på!


 

1:10 Offroadbanan är nu också öppen!

Nu kan vi gladeligen meddela att 1:10 Buggybanan är klar för premiär och kommer att vara öppen för friträning från och med torsdag den 17/5. För närvarande så är banan extremt hal med tanke på den mängd stenmjöl som har körts ut. Vi kan därför starkt rekommendera att vänta någon vecka för att stenmjölet ska kunna "sätta sig" ordentligt efter någon rejäl regnskur eller två. Vi kommer där efter att sopa bort allt överflödigt stenmjöl så att den tänkta ytan kan komma fram tillsammans med ett bättre grepp i banan. Detta kommer så klart att ske om en kort tid framöver.

Detta innebär att alla banorna nu är officiellt öppna för friträning .

Välkomna!

 


 

Städdag den 12 Maj!

Vi vill passa på att påminna om att det är städdag nu på lördag den 12/5 för de som känner att de har lust att hjälpa till lite på utomhusanläggningen. Det finns en hel del att göra på området så ingen lär bli sysslolös. Vi kommer att starta vid 09:00 på lördagsförmiddagen och avsluta när vi känner oss nöjda senare på eftermiddagen.

Hoppas att vi ses!

 


 

Start av utomhussäsongen

Nu när våren är igång på riktigt så är det inte mer än rätt att starta igång utomhussäsongen. Tisdagar och torsdagar 17:00 till 21:00 kommer det att vara full aktivitet på utomhusanläggningen. För tillfället så är 1:10 offroadbanan stängd på grund av byggnation och uppfräschning och kommer antagligen att vara stängd till slutet av Maj månad. De andra banorna däremot är öppna och det bara att tuta och köra.

Vi vill också passa på att påminna att alla klubbmedlemmar som har tänkt att köra i sommar, betalar trafikavgiften på 400 kr till klubbens bankgiro för att underlätta för klubben och vår kassör. De övriga avgifterna finner ni på förstasidan för er som inte är medlemmar eller kanske kommer att bli under sommaren.

Mycket välkomna till oss i sommar där många spännande event, väntar! 

 

 

(2015-01-14 15:34)
Medlemsbrev 2015
 

Filtrera nyheter

År Månad
Våra samarbetspartners
PEAB
 Anders schakt
 svea_190x150
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Örebro Radio Bil Club - Bilsport
Bengt-Göran Andersson, Åkerbovägen 20
73141 Köping

Besöksadress:
Argongatan 134, Argongatan 134
70374 Örebro

Kontakt:
Tel: 0708661730
E-post: info@orbc.se

Se all info