Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "2019 års Nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

2019 års Nyheter


 

Årsmötet 2019

Söndagen den 24/3 kommer vi att ha vårt årsmöte för 2019. Mötet kommer att äga rum på samma plats som förra året, det vill säga i Svevias konferenslokaler. Mötet kommer att starta kl 14:00 där det även kommer att serveras kaffe i samband med mötet.

Vi vill också passa på att påminna om att medlemsavgiften måste vara betald för att kunna påverka klubbens olika beslut under mötet. Det vill säga rösträtt under årsmötet.

Adress för mötet: Vagnsgatan 6, Örebro (Bista).

Alla medlemmar är så klart välkomna till mötet den 24:e!

 


 

Örebro Radio Bil Club Önskar Alla En Riktigt God Jul! 

 

 

 

 


 

Vi får lämna inomhuslokalen vid tefatet!

Det är med tråkiga besked som vi meddelar att vi tyvärr blir av med vår inomhuslokal från om med första januari i år.

Beskedet kom idag och innebär att vi inte längre kan utnyttja den lokal som vi använder oss av i dagsläget, utan måste packa ihop våra saker omgående.

Detta innebär även att vi måste ställa in Mellandagsracet som skulle köras nästa vecka, med tanke på att vi måste börja skruva bort reglar och rulla ihop mattorna så snart som möjligt.

Detta är givetvis mycket tråkigt för oss som klubb och för de förare som brukar köra hos oss under veckorna och under helgerna, men vi är samtidigt mycket tacksamma för den möjlighet som vi har fått av vår tidigare hyresvärd och det enorma förtroendet som dem har visat under de senaste åren. Vi är otroligt tacksamma för den möjlighet ni har gett oss!

Under tiden som vi är utan lokal så kommer vi givetvis att leta vidare efter andra lokal i Örebroområdet, så om någon möjligtvis vet någon som ruvar på en tom lokal så får ni mer än gärna höra av er till oss.

Stort tack till alla er som har kommit och kör hos oss och även ett stort tack till er som dagligen driver vår lilla klubb framåt! 

 


 

Klubbmästerskap!

Den 15 September kommer vi att arrangera ett KM där vem som helst från klubben kan vara med och delta. Alla som väljer att vara med under lördagen kommer att turas om, om de fyra Traxxas bilarna som vi har att tillgå i klubben. Detta innebär att alla kan vara med, oavsett vilken bil man själv äger eller de klasser man normalt kör. Det enda som kommer att spela in är förarskickligheten.

KM:et kommer att köras på 1:10 buggy-banan där vi kommer att använda oss av samma koncept som Fredriks Minne där vi använder Speedway start och poängräkning.

Eftersom vi använder oss av lånebilarna så kommer det inte behövas någon personlig utrustning utan batterier, laddare och radio kommer att finnas på plats.

Själva KM:et kommer att starta vid tio-tiden och antagligen avslutas någon gång på eftermiddagen vid 15:00-16:00. Om man vill "känna" lite på bilen och konkurrensen innan start så kan man självklart komma lite tidigare.

Kommer såklart att vara kostnadsfritt att delta under dagen. Vi funderar även på att ha en gemensam lunch under dagen för de som vill vara med där vi inte riktigt har bestämt oss vad det blir än. Pizza kanske skulle kunna vara ett alternativ.

Anmälning till eventet görs enklast genom att skicka ett meddelande till mailen: orebro.rbc@gmail.com där ni skriver i vilka familjemedlemmar som vill vara med. Det går också jättebra att skriva ett meddelande här på Facebook eller kontakta någon annan i styrelsen för att skriva upp sig på deltagarlistan.

Mycket välkomna ut till klubben den 15 september! Ett mycket roligt sätt att avsluta utesäsongen på!


 

1:10 Offroadbanan är nu också öppen!

Nu kan vi gladeligen meddela att 1:10 Buggybanan är klar för premiär och kommer att vara öppen för friträning från och med torsdag den 17/5. För närvarande så är banan extremt hal med tanke på den mängd stenmjöl som har körts ut. Vi kan därför starkt rekommendera att vänta någon vecka för att stenmjölet ska kunna "sätta sig" ordentligt efter någon rejäl regnskur eller två. Vi kommer där efter att sopa bort allt överflödigt stenmjöl så att den tänkta ytan kan komma fram tillsammans med ett bättre grepp i banan. Detta kommer så klart att ske om en kort tid framöver.

Detta innebär att alla banorna nu är officiellt öppna för friträning .

Välkomna!

 


 

Städdag den 12 Maj!

Vi vill passa på att påminna om att det är städdag nu på lördag den 12/5 för de som känner att de har lust att hjälpa till lite på utomhusanläggningen. Det finns en hel del att göra på området så ingen lär bli sysslolös. Vi kommer att starta vid 09:00 på lördagsförmiddagen och avsluta när vi känner oss nöjda senare på eftermiddagen.

Hoppas att vi ses!

 


 

Start av utomhussäsongen

Nu när våren är igång på riktigt så är det inte mer än rätt att starta igång utomhussäsongen. Tisdagar och torsdagar 17:00 till 21:00 kommer det att vara full aktivitet på utomhusanläggningen. För tillfället så är 1:10 offroadbanan stängd på grund av byggnation och uppfräschning och kommer antagligen att vara stängd till slutet av Maj månad. De andra banorna däremot är öppna och det bara att tuta och köra.

Vi vill också passa på att påminna att alla klubbmedlemmar som har tänkt att köra i sommar, betalar trafikavgiften på 400 kr till klubbens bankgiro för att underlätta för klubben och vår kassör. De övriga avgifterna finner ni på förstasidan för er som inte är medlemmar eller kanske kommer att bli under sommaren.

Mycket välkomna till oss i sommar där många spännande event, väntar! 

 


 

Örebro Radio Bil Club Önskar Alla En Riktigt Glad Påsk!

 

 


 

Årsmöte 2018

Den 18 Mars kommer det att vara dags igen för 2018 års, årsmöte. Mötet kommer att äga rum i Svevias lokaler och kommer att starta vid kl 14:00 på Söndagen. Alla medlemmar i klubben är välkomna att delta och göra sin röst hörd och lämna förslag under föredragningslistan som kommer att komma ut inom kort. Som vanligt så bjuds det på kaffe i anslutning till mötet.

Adress: Vagngatan 6, Örebro (innanför grinden)

Välkomna!


 

Medlemsavgift och förarlicens inför 2018

Nu när året börjar att närma sig sitt slut så vill vi också passa på att påminna om betalningen inför 2018 års medlemsavgift i klubben. Som ni kanske vet så måste medlemsavgiften vara betald INNAN förarlicensen för 2018 kan tas ut via LoTs för de som har förarlicens i anslutning till klubben. Detta beror huvudsakligen på att licenserna är spärrade i systemet tills den nya medlemsavgiften är betald. För att kunna få rösträtt i klubbens olika beslut är det också viktigt att medlemsavgiften är betald och inte minns inför årsmötet om ett fåtal månader, där ett mer specifikt datum kommer att komma inom kort. Ihop med detta så har även styrelsen beslutat om att ändra priserna för medlemsavgifterna inför året 2018. Medlemsavgiften skall sedan betalas in till klubbens bangiro som kommer att finnas lite längre ner i inlägget, tillsamman med de nya prislistorna.

Inför 2018 är det också ypperligt tillfälle att ansluta sig till vårt funktionärsteam, för de medlemmar som är intresserade. Att skaffa funktionärslicens är helt kostnadsfritt och endast några få kurser krävs för att få behörighet. Om intresset finns så är det bara att höra av sig till Ronny Svensson eller Bengt-Göran Andersson på klubben.

Priser för medlemsavgift 2018:

Familj: 500:- 
Enskild medlem: 450:-
Ungdom: 150:-

Klubbens bangiro nr:
689-0024

Tack på förhand! 


 

Örebro Radio Bil Club Önskar Alla En Riktigt God Jul!

 

 


 

Örebro RBC`s Mellandags Race

Den 28 december hade vi tänkt att anordna ett mellandagsrace för de som vill ta lite pause från julfirandet. Tävlingen kommer att genomföras på samma sätt som en vanlig MSEC-tävling hade vi tänkt med samma typ av regler och tävlingsutförande. De klasser som kommer att köras är: 1:10 Touring Mod, 1:10 Touring Stock, 1:12 Track, 1:10 Formula 1 och även ett klassiskt Rookie heat kommer att finnas för alla nybörjare.

Dagen kommer att starta vid 09:00 med första träningsheatet, vilket är en timme senare än vanligt för att kunna "mjukstarta" lite på morgonen med utökad friträning. Startavgiften kommer att vara 200:- för alla klasser med undantag i Rookie-klassen som kommer att vara 100:-.

Inbjudan: Mellandags Race 2017, Örebro RBC

Anmälan kommer att komma ut inom kort på MyRCM`s hemsida. 

Välkomna till oss den 28 december! 

 


 

Öppet även varannan lördag 

Nu har vi i Örebro bestämt oss för att börja ha fasta tider för helg aktivitet på vår inomhusbanan för att kunna utöka aktiviteten och möjliggöra så att personer utifrån lätt kan komma och träna och planera inför ett eventuellt besök. Det vill säga att vi kommer att ha öppet varannan lördag under udda veckor från och med lördagen den 28/10 (v.43). Undantaget kommer att vara när Mellansvenska Elbilscupen har sina deltävlingar eftersom många i Örebro kör dessa tävlingar. Detta innebär att nästa träningstillfälle under en helgdag kommer att bli lördagen den 25/11 (v.47). Vi kommer såklart informera om det blir flera träningstillfällen även under jämna veckor ut i fall någon har tänkt att åka in ändå, utöver de fasta tiderna.

De tider som kommer att gälla för öppning är 10:00 och banan kommer att vara öppen fram till ca 16:00, beroende på hur mycket tid banvärden har. Vissa dagar kan bli längre och vissa kortare.

Om det skulle vara så att våra barnvärdar inte har tid just den lördagen så kommer vi att informera om det på vår Facebook-sida om eventuellt inställda träningstillfällen eller korrigering av öppettider.

Mycket välkomna!


 

Inomhussäsongen drar igång 

Nu drar vi igång innesäsongen ännu en gång, vilket innebär att vi kommer att ha öppet på inomhusbanan under tisdagar och torsdagar 17:00-21:00, precis som vanliga kvällar. Banan ligger på samma ställe som tidigare säsong med en ny spännande layout som kommer att bjuda på bra och rolig racing.

Adress: Radiatorvägen 7, 702 27 Örebro

Hitta till banan: Banan ligger alldeles bredvid "Tefatet" inne i Örebro. Gå genom huvudentrén till restaurangen och fortsätt upp för den långa trappan. Gå sedan genom första dörren på höger för att komma in till banan.

Välkomna!

 


 

Utesäsongen är snart över 

Nu när kvällarna börjar på att bli kortare så är det hög tid att börja planera inför innesäsongen 2017. Vi kommer att ha fortsatt öppet hela nästa vecka på tisdag och på torsdag men veckan efter kommer vi att börja avveckla utomhusverksamheten för i år. Vi kommer därför att hålla stängt på utomhusanläggningen och på inomhusbanan tisdag den 5/9 och torsdag den 7/9 för att fixa i ordning banorna inför stängning och öppning. Det vill säga att inomhusbanan kommer att öppnar för träning från och med tisdagen den 12/9. Så passa på att rasta utebilarna en sista gång innan innesäsongen drar igång.

Förtydligande:
*Öppet på uteanläggningen tisdag 29/9 och tordag 31/9, stängt på inomhusbanan.
*Stängt på både uteanläggningen och inomhusbanan tisdag 5/9 och torsdag 7/9.
*Inomhusbanan öppnar från och med tisdag 12/9.

 


 

1:5 Track-tävlingen den 19 Augusti är inställd!

Nu till helgen var det tänkt att Mittsvenskan cupen i 1:5 skulle ha gått av stapeln men tyvärr har det blivit för få anmälningar, vilket resulterar i att vi blir tvungna att ställa in tävlingen. Beslutet har tagit gemensamt med Örebros tävlingsledning och vi hoppas att ni har förståelse för beslutet. Detta vill säga att det inte kommer att vara någon tävling hos oss den 19 Augusti, tyvärr.

Frågor och annat bör tas direkt med tävlingsledningen som finns i inbjudan här på hemsidan.

 


 

Nu drar vi igång utesäsongen!

Nu börjar det att ordna till sig på ute anläggningen och vi kommer nu officiellt att öppna för fri träning på våra banor. Tisdagar och torsdagar 17:00-21:00 kommer det att vara öppet för fri träning med start från och med torsadag den 25/5, kl 17:00. Däremot så är 1:10 buggy-banan inte helt 100 procentig än utan det krävs mer arbete för att färdigställa den helt men är körduglig för de som vill testa. På asfaltsbanan är det bara att tuta och köra!

Välkomna i sommar!

 


 

Nu är det inte mycket kvar!

Nu är det nära för premiärtur på 1:10 buggy-banan för i år. Extra mycket tid har lagts ner på banan inför årets säsong för att få den så bra som möjligt där vi bland annat har kört ut ett helt lastbilslass med lera på vissa delar av banan. För tillfället så är det ny-vältrat och ny-paddat vilket innebär att det behöver komma en del regn innan det går att köra på banan. Därför vill vi också passa på att säga att det är helt körförbud på banan även fast det ser fullt körbart ut. Vi kommer att meddela på facebook och här på hemsidan när det går att köra. Anledningen till detta är att vi inte vill att allt arbete som vi har lagt ner på banan ska gå till spillo.


Inbjudan till SM i 1:10 Nitro Touring RM i 1:8 Track och 1:10 EL Touring

Här kan ni hitta inbjudan till SM RM tävlingen som går av stapeln 8-9 Juli.

Inbjudan SM RM

Inbjudan till Sverigecupen i 1:10 El-Offroad 

Här nedan kan ni hitta inbjudan till Sverigecup-tävlingen som kommer gå av stapeln den 10-11 Juni.

 

 

 


 

Börjar att ta form

Nu har vi nästan kört ut ett hela lastbilslast (12 ton) med lera på 1:10 buggybanan. Finns fortfarande lite kvar av högen som måste köras ut dock. Även gamla hissen till Trackbanan har tagits omhand om och körts till skroten i delar. Nu kommer det att gå att köra på banan inom en snar framtid nu när vi närmar oss Maj månad så håll utkick när vi öppnar för sommaren. 


 

Örebro Radio Bil Club Önskar Alla En Glad Påsk!

 


 Förberedning inför utesäsongen

Från och med tisdagen den 4/4 kommer vi att börja arbeta på utomhusbanorna vilket innebär att det inte kommer att vara någon aktivitet vid inomhusbanan. Vi kommer därför att börja utföra så mycket arbete som möjligt på utomhusbanorn och förbereda dem inför sommarens aktiviteter. Finns en hel del arbete som ska utföras så det är bara att dycka upp om man känner sig manad. 


 

Första April-tävling ställs in 

Tyvärr så har det inte blivit tillräckligt med anmälningar till vår tävling på lördag utan endast 7 stycken så vi blir tyvärr tvungna att avlysa tävlingen. Det vill säga att det inte kommer att köras något race på lördag den 1/4.


 

"April-racet" den 1/4 2017

På lördagen den första april (inget skämt ;) ) kommer vi att anordna ett avslutnings-race för säsongen. Upplägget kommer att vara precis som under en MSEC-deltävling fast där huvudmålet är att det ska bli en kul avslutning på säsongen. Detta innebär att vi kommer att köra 3 kval och 3 finaler i samtliga klasser som kommer att vara: 1:10 Touring Stock, 1:10 Touring Mod, 1:12 Track Stock och 1:10 F1. Hallen kommer att öppna vid 08:00 med fri träning och själva tävlingen kommer att dra igång vid 09:00, vilket innebär att starten kommer att vara förskjuten en timme mot ett vanligt race. Däremot kommer vi att vara mycket hårda med däcksoppan med vårat tidigare inlägg som underlag och endast godkänna soppor som är vattenbaserade. En exakt lista på rekommenderade däcksoppor kommer att finnas i inbjudan.

Inbjudan: Inget skämt racet (April Racet) 2017, Örebro RBC

Anmälan: Anmälan på MyRCM 

Adress: Radiatorvägen 7, Örebro (Tefatet)

Välkomna!


 

Årsmöte 2017

Den 19/3, klockan 14:00 kommer vi att ha vårt årsmöte i klubben. Årsmötet kommer att äga rum i Svevia AB`s konferenslokal inne i Örebro.

Föredragningslista för årsmötet: Föredragningslista 2017

Adress: Vagnsgatan 6, Örebro

Välkomna!


 

Träningsdag i inomhuslokalen 

 

På lördag den 21/1 kommer vi att anordna en tränings dag med organiserad tidtagning för de som har lust att komma och träna inför racet senare i februari eller för de som vill köra lite på nya banan. Banan kommer att vara öppen från 09:00 med enklare tidtagning fram till 11:00 där själva "simuleringen" börjar. Konceptet är inte riktigt färdigställt men idén är i alla fall att köra olika omgångar under dagen. Antalet omgångar varierar beroende på hur länge vi vill köra eller hur många vi blir. De bilar som vi har tänkt att köra under dagen 1:10 Mod, 1:10 Stock och 1:12 Track eller andra typer av banracing bilar.

 

Om ni är sugna att komma så är det bara att skicka ett PM på vår Facebook eller höra av sig till klubben på något annat sätt för att vi ska få ett hum om hur många det är som har tänkt att komma. Det går även bra att komma under lördagen utan att höra av.

Adress till banan och entré-beskrivning finns på förstasidan.

Välkomna!


 

Medlemsavgifter och förarlicens för 2017

Nu när det gamla året börjar att närma sig sitt slut så är det snart dags att tänka på medlemsavgift och förarlicens för år 2017. I takt med det så vill vi också påminna att det inte går att lösa ut licens förs medlemsavgiften är betald till klubben i det nya systemet LoTs. Därför råder vi alla medlemmar som har förarlicens i klubben, att betala in medlemsavgiften strax innan nya året eller direkt efter för att kunna lösa ut licensen för 2017 så att vi kan bocka för betalningen i systemet.

Tidigare har licenserna även varit godkända en månad efter nya året men i dagsläget så slutar de gälla f.o.m 1 januari 2017. Detta innebär att licens bör ansökas direkt när det nya året börjar att gälla.

Lycka till och god fortsättning!

 


 

Ny träningslokal fixad!

Lokal lösa behövde vi inte vara speciellt länge den här gången heller. Den nya lokalen ligger vid Aspholmen, precis bredvid "tefatet" och är öppen samma tider som tidigare, 17:00-21:00 tisdagar och torsdagar. Nu fattas det bara en bansträckning så kan vi komma igång och köra igen.

Räkna med att det kanske tar en vecka tills banan blir helt körduglig.

Adress: Radiatorvägen 7, Örebro.

Vi är mycket tacksamma över den nya lokalen. Välkomna!

 

Örebro Radio Bil Clubs foto.

 

Örebro Radio Bil Clubs foto.

Örebro Radio Bil Clubs foto.

 Örebro Radio Bil Clubs foto.


 

Vi blir tyvärr tvungna att lämna inomhuslokalen 

Tråkigt nog har vi fått besked om att vi blir tvungna att packa ihop våra saker vid inomhuslokalen och rulla ihop mattorna. Anledningen till att vi får lämna är att lokalen vid Strike har fått en ny hyresgäst. Därför råder vi att alla medlemmar som har privata saker inne vid banan får komma och hämta de så fort som möjligt för att vi enkelt ska kunna packa ihop. I nuläget är vi i full gång med att hitta en ny lokal som vi kan köra i, så vi får hålla tummarna att det blir inom en snar framtid.

Detta innebär att det inte går att köra i inomhuslokalen f.o.m Söndag, 4/12.


 

Resultat från första deltävlingen i Mellansvenska elbilscupen 2016-2017, Örebro RBC

1:10 Touring Modified 

1:a Magnus Vässmar, MK Eskil, Autopartner AB 
2:a Rasmus Karlsson, Örebro RBC, Autopartner AB
3:a Fredrik Loiske, Karlstads Miniracing
Vinnare B-Finalen: Göran Persson, Örebro RBC

Örebro Radio Bil Clubs foto.

 1:10 Touring Stock 

1:a Patrik Fredriksson, Örebro RBC 
2:a Thomas Fredriksson, Karlstad Miniracing
3:a Annica Hällström, SMK Dala Falun
Vinnare B-Finalen: Joachim Liljeros, Älvsbyns MS

Örebro Radio Bil Clubs foto.

1:12 Track Stock

1:a Peter Bohman, Skövde MK
2:a Magnus Hedlund, Västerås MS
3:a Jens Magnusson, Väst-8
Vinnare B-Finalen: Magnus Sköld, Miniracingclub Linköping

1:10 Formula 1

1:a Fredrik von Elling, Lidköpings R/C Klubb
2:a Gunter von Elling, Lidköpings R/C Klubb
3:a Bengt Röjder, Nyköpings MK
(Melker Bohman tar i mot prisen för båda von Elling)

 Vi vill även passa på att tacka alla tävlande och funktionärer för en mycket rolig tävling! 

 


 

Mellansvenska Elbilscupen 2016-2017, deltävling 1

Nu börjar det närma sig första deltävlingen i Mellansvenska elbilscupen 2016-2017 hos oss i Örebro. Den 15 Oktober så drar det igång så det är bara att gå in på MSEC`s hemsida och anmäla sig.

Anmälan: http://www.mellansvenska-elbilscupen.se/

Inbjudan: http://idrottonline.se/…/mellansvenska-elbilscupen-2016-201…

Adress: Östra Bangatan 7, 703 61 Örebro (Vid Strike & Co)

Välkomna!


 

Träning inomhus 

Nu när vintersäsongen kommer med stormsteg så är det inte mer än rätt att börja köra inomhus. Tisdagar och torsdagar 17:00-21:00 kommer inomhusbanan att vara öppen för fri träning.

Adress: Östra Bangatan 7, 703 61 Örebro (Vid Strike & Co)

Banavgift:
150:- Månaden 
40:- (Vardagar) medlem
60:- (Vardagar) icke medlem 
100:- Heldag

Välkomna!

(2015-01-14 15:34)
Medlemsbrev 2015
 

Filtrera nyheter

År Månad
Våra samarbetspartners
PEAB
 Anders schakt
 svea_190x150
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Örebro Radio Bil Club - Bilsport
Bengt-Göran Andersson, Åkerbovägen 20
73141 Köping

Besöksadress:
Argongatan 134, Argongatan 134
70374 Örebro

Kontakt:
Tel: 0708661730
E-post: info@orbc.se

Se all info